HTML

Túrkevén fociztunk

2008.06.02. 00:45 :: Oroján Sándor

Elődöntőig jutott csapatunk, az Öko-Zakó a Túrkevén megrendezett  III. Kelet-Magyarországi Fidelitas Focikupán. A 15:5-ös gólarány sem volt elég ahhoz, hogy a csoportmeccsek után fáradt, lesérült kapusunk miatt eredetileg csatárposzton játszó kapussal, csere nélkül felálló csapatunk nyerhessen a Kétpó S.E. hivatásos játékosaival szemben. Heroikus küzdelem után 1:1-es döntetlen született, a hetes-párbajban egy góllal többet szerzett ellenfelünk, így búcsúzni kényszerültünk a 15 csapat részvételével megtartott torna elődöntőjében. A Kétpót a pesterzsébeti Fidelitas csapata győzte le, így Zólyomi Matyiék nyerhettek idén (nekik ezúton gratulálok, és remélem, egyszer végre összesorsolnak minket vagy egy ágra kerülünk, mert régóta szeretnénk megmérkőzni egymással).

A foci után a helyiek gulyását (vagy pörköltjét, ezt nem sikerült eldönteni, de finom volt) kaptuk vacsira, megnéztük a magyar-horvát meccset, aztán a Hellas Klubban koccintottunk a  győztesekkel. Aggódó hatvani képviselő társam megnyugtatása végett, csak a tényszerűség kedvéért közlöm: természetesen egyikünk sem volt ittas az éjszaka során, a fiatalok tudnak kulturáltan, "felnőtt emberekhez méltóan" bulizni, hiszen az túlzott italfogyasztás elkerülésének képessége nem életkor hanem intelligencia függvénye...

Vasárnap a túrkevei gyógyfürdőben jártunk, szaunáztunk, kipihentük az előző napot és éjszakát. A tízezer lakosú Túrkevén van diszkó hétvégén (2db), és nyitva van a fürdő is.

Amatőr fotóink a flickr-en megtekinthetők (jobboldali box).

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr92498607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora (törölt) 2008.06.02. 10:28:05

Az előző topic levan zárva sajnos.

A városnak erre van két milkója:

index.hu/kultur/eletmod/vagta0602/

"A nevezési díj 2 millió volt" a fiataloknak meg minek szórakozni?

Bandi 2008.06.02. 14:57:52

Helló!
Gratulálok az eredményhez, sajnálom, hogy nem lehettem ott. Látom szükség lett volna rám a kapuban, na de majd legközelebb :)

Oroján Sándor 2008.06.02. 16:35:26

Hát, igen kedves Bandi, legközelebb ha nem jössz, a csapat etikai bizottságához fordulunk és kezdeményezzük kizárásodat. Na nem a kapuból, hanem a csapatból... :)

Kedves Carnivora!

Tényleg kérdéses, hogy mennyit ér egy ilyen rendezvény, nekem mindenesetre tetszik a kezdeményezés, kimaradni kár belőle. De nem biztos, hogy jól döntöttünk, várom az érveket, ellenérveket, amik megkönnyítik a döntést jövőre. :)

Gábriel 2008.06.02. 17:00:07

A lovat kellett volna elvinni Túrkevére ( nem lett volna feltünő), nagy testével pedig "betakarta " volna a kaput, így senki nem rúghatott volna gólt. Ez lehetett volna a győzelem receptje.
( mellesleg a 2 M is megmaradt volna, és csapatotok megnyeri ezt a kupát, így aratva fényest diadalt. )

Carnivora (törölt) 2008.06.02. 22:20:15

Oroján Sándor 2008.06.02. 16:35:26

Nem ilyen cukormázos álmagyarkodásra van szükség, hanem valójában tenni v.mit ... főleg , ha ez a cukormáz két milkába kerül ... , de legalább geszti elvtárs jól járt. -

gondolkodó 2008.06.03. 10:58:07

Igaza van carnirovának. Sándor cukormázasan álmagyarkodik, ill. magyarázkodik. Azt írja tetszik neki a kezdeményezés, s kár lenne kimaradni belőle, de várja az ellenérveket, ami megkönnyítheti a döntését jövőre, tehát nyitva hagyja a kérdést, s majd akkor a pillanatnyilag érződő többség álláspontját fogja képviselni, mint sok más (szinte minden) esetben.

Oroján Sándor 2008.06.03. 13:20:01

Baj, ha egy politikus a képviseltjei által meggyőzhető?
Talán úgy kéne hinnem a rögeszmékben mint Sztálin vagy Hitler? Kákán keresnek csomót az Urak.
Az álmagyarkodást visszautasítom. Romániában magyar voltam, itt román vagyok? Ez nem egy "gondolkodó" emberhez méltó hozzáállás...

Esetleg néhány érvvel, ellenérvvel szolgálnátok? Vagy az nem megy?

Carnivora (törölt) 2008.06.03. 16:19:55

Sanyi most nagy hülyeségeket beszéltél. Köze nincsen az általam felvetettekhez.

Geszti féle álmagyarkodás meg roppant egyszerű okból az ... minden ellen vannak ami magyar most meg rájöttek biznisz magyarkodni, és akarják a szeletet a tortából. Ennyi.

Hol voltak ezek, amikor a kettősállampolgárságról volt szó?
Hol voltak ezek a nemzeti ügyeknél?

Sehol. Éppen szemben a másik oldalon. Ilyenekkel akarsz közösködni? pénzelni őket?

Milliókat dobnak ki kacagva ilyen hülyeségre, és emlékezzünk a valódi magyar eseményeket lásd. a Szent Korona Esztergomba vitele pedig fikázták , hogy korona usztatás ...

Oroján Sándor 2008.06.03. 19:35:25

Carnivora! Szerintem elbeszélünk egymás mellett, nem értem, mire utalsz azzal, hogy hülyeséget beszéltem. Az álmagyarkodást azért utasítom vissza, mert rám nem igaz. Nem a rendezvényszervezők nevében tettem...

Geszték magyarság-felfogásáról nekem sem túl pozitív a véleményem, Geszti ettől függetlenül (szerintem) egy tehetséges ember, azt is megkockáztatom, hogy zseniális. (Közelebbről is ismerem, egy volt osztálytársamon keresztül) De ez nem tartozik ide.

Miért is rossz a MNemzeti Vágta? Mert Gesztiék (is!) benne vannak? Meg olyanok is, akik tényleg csináltak pár ordenáré piszokságot az elmúlt időszakban? Ettől még lehet a Nemzeti Vágta jó dolog.
Ellenben tudnék mondani pár olyan embert a kezdeményezés mögött, akit te magad is biztosan tisztelsz, és most nem is gondolnád, hogy a vágta mögött állnak. (talán priviben)
Azért azt gondolhatod, hogy nem a szűklátókörűség miatt vannak benne jobboldali vezetésű városok is, és nem a szimpla butaság miatt nem szólunk ellene mi sem. Azért ennél engem jobban ismersz.

Carnivora (törölt) 2008.06.04. 00:02:13

1920.06.04. - 2008.06.04.

József Attila:
Nem, nem, soha!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

(1922. első fele)

gondolkodó 2008.06.04. 10:32:02

gondolkodó 2008.06.03. 10:58:07

Nem akartam megsérteni, s nem arra gondoltam, hogy Sándor hol született, hanem csak arra akartam rávílágítani, hogy a jobboldaliak nagy általánosságban álmagyarkodnak, pl. már carnirova is a következő kommentek egyikében, ahol a koronaúsztatást egy valódi magyar eseménynek titulálja, miközben a vágtát szervezője (politikai, és talán egyéb) hovatartozása miatt lehúrrogja.

érdeklődő 2008.06.06. 10:23:17

Megnéztem a képeket flickr-en. Egy arc sem volt ismerős csapattársaid közül.Mivel ez egy fidelitas kupa volt,nem értettem, pedig kb. veled egy idős vagyok. Nem a hatvani fidelitassal vettél részt a focikupán? Van egyáltalán fidelitas Hatvanban?

Oroján Sándor 2008.06.06. 21:55:22

A focikupán az Öko-Zakó nevű csapattal vettem részt, amelynek tagjai főként szaktársaim. Legtöbben a Fidelitas Környezetvédelmi Kabinetjénak tagjai. De van köztük -rajtam kívül- egy hatvani is, csodálkozom, hogy nem ismered. Sőt olyan is, aki nem környezetvédő, nem szaktárs és nem hatvani. Egy közel 15 fős keretbe ez is belefér. (Most csupán 7-en voltunk a tornán)

Igen, Hatvanban van Fidelitas.


Kedves gondolkodó=érdeklődő!

Mivel több álnevet használsz és lelepleződtél -mint Gyurcsány-, valamint láthatóan célod a kellemetlenkedés és bugyuta kérdések feltétele, hazugságok állítása, személyem lejáratása, ezért a jövőben nem reagálok kommentjeidre. Hiszen azzal se tiszteltél meg, hogy személyiséged akár álnévvel vállald, több néven több stílusban (tegezés, magázás) írsz. Tudod, a sokat szidott Carnivora is korrektebb nálad, róla tudhatjuk kicsoda, és nem váltogatja a neveit miután a korábbit butaságával lejáratta.

A veled folytatható ,ilyen párbeszédhez a jövőben nem tudok partner lenni.

joma 2008.06.06. 23:19:56

Egyrészt a lónak négy lába van mégis megbotlik, hátha még ezt a kapuban tenné...másrészt Gábriel keveri a futball pályát a cirkusszal. "Állatian" hülye és ostoba vicc volt.

Oroján Sándor 2008.06.07. 00:29:42

Ritkán olvasok igazán szellemes kommentet a blogon, köszönöm joma. :)
süti beállítások módosítása