HTML

Megmenekül az egri kórház?

2008.06.03. 00:59 :: Oroján Sándor

Úgy látszik, az egri kórház dolgozói mégsem látják olyan rózsásnak a HospInvest által történő működtetést.  Vajon az orvosok, ápolók nem ismernék, micsoda egészségügyi "fejlesztések" mentek végbe Hatvanban vagy Gyöngyösön? Vajon nem tudják, milyen remek ellátásbiztonság-javulást értünk el, miközben váróllistáink is rövidebbek lettek? Itt dől meg a szocialista teória a HospInvesttel és a kórházprivatizációval kapcsolatban, mely szerint a privatizáció mintaértékű, pozitív lépés Hatvanban és Gyöngyösön. Valahogy kilóg a lóláb - mindenki tiltakozik, aki még teheti, és nyilván nem azért, mert buta.
Talán azért tiltakoznak, mert nem vettek részt a hatvani kórházbejáráson...

A téma aktualitását jelentő cikkek itt olvashatók:
http://agria.hu/article.php3?sid=8303&mode=threaded&order=0
http://agria.hu/article.php3?sid=8305&mode=threaded&order=0


Ha a dolgozók tiltakozása sikert ér el, vagyis visszavonható lesz a HospInvest és a Megye közt fennálló szerződés, az újabb győzelem lesz a fejünk fölött döntő, üzleti érdekeket szem előtt tartó politikusi arrogancia fölött.

Remélem, a szociális népszavazás, a koalíciós szakítás és a pénztártörvény visszavonása után ezt a kellemes élményt is átéljük.

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr79500536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábriel 2008.06.03. 06:43:07

Kedves sándor!
Azt folyamatosan bizonyítja mindenkinek, hogy "pukija" sincs a város életéről. Ez eddig oké!
Az viszont meglepő, hogy önök kiprovokálnak egy kórházbejárást, amire csak egyikük megy el, akinek aztán semmi megjegyzése nem volt. ( 2 frakció képviselő is nyilatkozott a HTV-ben, önök nem vették a bátorságot?)
Gondolom, ha lett volna BÁR MI problémájuk, elmondják, de ezek szerint minden rendben volt.

Nem kell cinikusnak lenni fiatalember.
Én örülök, hogy járja a világot( Bécs, szülőhazája Románia, Túrkeve- focitorna, Eger- Fideszes rendezvények stb), azért valahol a tisztesség azt kivánná, hogy ha szidja a kórház működését és szerveznek az önök kérésére bejárást, vegyen részt ezen.

Szerintem az is furcsa, ha egy képviselő - még ha listás is - a közmeghallgatásokra nem tud elmenni ... azért annyira nem hiányzott , de ön több alkalommal "újhatvani" képviselőnek nevezte magát...
Természetesen, ha ez gátolta volna abban, hogy a focitornára készüljön (pl. akkor volt az edzés) akkor az érthető.

Oroján Sándor 2008.06.03. 08:22:59

Megint a régi mese. Kórháztéma kapcsán -ha az észérvek elfogynak- jön a személyeskedés.

Persze tényszerű tévedésekkel együtt. A kórházbejárást nem mi provokáltuk, polgármesterünk kérte a teljes testület tagjai részére.

A bejárás lényege, hogy előre rákészülnek, különben is pusztába kiáltott szó ha valami felvetés van. Ami tuti: egy-két képviselő felteszi a rózsaszínű szemüveget, végig mosolyogja a bejárást, aztán nyilatkozik egy pozitívat a sajtónak. Az ellenzék meg legfeljebb kötözködhet, értelme, eredménye nincs. A kórház működésének indikátora nem egy megszervezett bejárás, hanem a betegek, látogatók véleménye, miután kijönnek onnan, meg az egriek hozzáállása, akik belülről látják a helyzetet. A részvételünk elmaradásának üzenete van, nem azért nem mentünk el, mert nem érünk rá. Hanem mert nincs értelme.

Közmeghallgatás? A sztori ugyanaz. Mi értelme van annak, hogy végigüljük, amint a szocikat ostorozzák? Tudjuk jól, mennyit bénáznak, és őszintén szólva a gyenge polgármesteri bevezető szöveget sem érdemes meghallgatni.

Mi más utat járunk. Pl. blogot írok. Ez sokkal közvetlenebb és hatékonyabb eszköze a kapcsolattartásnak. Nem arról szól, hogy letudjuk a kötelezőt, adunk egy kitérő választ a kérdésre, meg majd 30 napon belül írásban reagáltatunk a hivatallal. A szocialista közmeghallgatással ellentétben ez nem politikai látványpékség. Gondolta volna, hogy a kazincbarcikai kórházeladás kapcsán információért a blogon keresztül talál meg engem egy ottani képviselő? Bizony: nem csak a bolondos kommentek jönnek egy blog üzemeltetésével...

Carnivora (törölt) 2008.06.03. 11:23:58

Nem menekül ... maximum 2010-ben tudjuk megmenteni, ha még marad belőle v.mi. -

Gábriel 2008.06.03. 11:59:48

Nagyon meglepett reagálása! Én, meg a személyeskedés?

Szinte mániákusan figyelek arra, hogy csak a tényeket írjam le, de ha ezeket ön személyeskedésnek veszi?

Nézze időnként a HTV műsorát, mert ott nyilatkozott Berényi Képviselő Úr, aki elmondta -utalt rá - az előzményeket. Neki sokkal jobban hiszek -Ő már bizonyított - mint önnek és csapatának!

Miután kap térítést, azt gondolná az ember, hogy ezzel kötelességek is járnak. ( pl. elmegy a testületi ülésekre, mint a közmeghallgatás is...) Nem kell félni találkozni az emberekkel! Ha lámpalázas, akkor csak figyeljen!

Nagyon örülök, hogy egymásra találtak a kazincbarcikai képviselővel! Össze lehetne hozni egyy barátságos focimeccset - vigyék a lovat is- , esetleg ezután egy jó diszkó, ahol ön lehetne a lemezlovas. ( már nem is volt hiába ez a blog!)

gondolkodó 2008.06.03. 13:25:47

Oroján Sándor 2008.06.03. 08:22:59

Észrevételeim lennének:

1.
A kórházbejárást közvetve az Önök frakciójának csúsztatásai provokálták ki, amire a polgármester kérte a képviselő-testület összes tagjának részvételét.

2.
Írja, hogy azért nem mentek el a bejárásra, mert arra rákészülnek. Abban lehet egy kis igazság, hogy rákészülnek egy ilyen eseményre valamelyest, de azért gondolom, hogy az Önök által állandóan emlegetett bezárt osztályokat nem nyitották meg egy napra, hogy a képviselőket ezzel megvezessék. Szóval nagy a különbség az Önök (politikai) kommunikációja és a valóság között, szerintem ezért nem mentek el a bejárásra.

3.
A közmeghallgatásra is kiterjeszti, és elmagyarázza, hogy nincs értelme. Hát szerintem ezzel a választópolgárok nagy része nem ért egyet, meg ha nem is megy el. Még jó pár évnek el kell telnie, hogy a többség használjon gépet, internetet, addig őket kizárna a képviselőkkel való kapcsolattartásra. Szerintem a személyes kapcsolattartásnak (legyen az havi képviselői, vagy éves közmeghallgatás) elsődleges szerepe van, mellette jó dolog lehet a blog is, ill. honlap, ...

Oroján Sándor 2008.06.03. 13:33:21

Kérem, az oldalon ne hazudjanak azzal kapcsolatban, hogy mit írok (azért se, mert visszaolvassa az olvasó a kommentemet, posztomat, és kiderül: köszönőviszonyban sincs a véleményem az Önök által nekem tulajdonított gondolatokkal). Soha nem írtam olyat, hogy a közmeghallgatásnak nincs értelme. Hiszen van. Annak nincs értelme, hogy ellenzéki képviselőként elmenjünk rá, ezt -többek közt- a tavalyi tapasztalatok alapján is mondjuk. A kritika, az észrevétel nem nekünk szól. A választók véletlenül se vegyenek egy kalap alá azokkal, akik az oktatást, egészségügyet sorvasztják Hatvanban.

gondolkodó 2008.06.03. 13:34:03

Az előbbi kommentem 3. részéhez kapcsolódik még egy fontos dolog:

Dícséri a blogot, mint a kapcsolattartás leghatásosabb formáját, közben egyes cikkeihez nem enged kommenteket írni (bizonyára Önnek nem tetsző, de ezt is el kellene szerintem viselnie, ha blogot hoz létre), ill. észrevettem, hogy sok kommentre, azok felvetéseire nem váéaszol, függőben hagyja a kérdéseket.

Oroján Sándor 2008.06.03. 13:42:49

Különbség nem a kommunikációnk és a valóság között van, hanem a valóság és a bejáráson szimulált álvalóság között. És az utána kommunikált rózsaszín butaságok között.
Hány népszavazás kell még, hogy a szocialisták is belássák, hogy vége a nyilvánvaló hazugságokra épülő politizálásnak?
Ami most hallatszik a szocialista torkokból, az hattyúdal. 2010-ig lehet kontrázni...

gondolkodó 2008.06.03. 13:45:00

Most gyorsan jött válasz. Köszönöm.

Szóval ellenzéki képviselőként a tavalyi tapasztalatok (nagy tapasztalás lehet, egy év, egy közmeghallgatás) alapján a díszes hármas (Szabó, Oroján, Balla) nem várható máskor sem a közmeghallgatáson. Azért vannak más ellenzéki képviselők (Pl: náluk Szinyei, ill ÖHE-s, Lokálpatrióta képviselők), akik máshogy érzik, s hál Istennek elmennek (köszönet nekik), így a közmeghallgatás határozatképes.(Kérem cáfoljanak meg, de úgy tudom, ez egy képviselő testületi ülésnek számít, tehát nem mindegy hányan vesznek rajta részt. Tehát képviselői "kötelesség" lenne rá elmenni.)

gondolkodó 2008.06.03. 13:59:18

Oroján Sándor 2008.06.03. 13:42:49

Hogyan nyilatkozhat arról, hogy különbség van a valóság és a bejáráson szimulált álvalóság között? Hisz ott sem volt. Ha ott lett volna felkészülten, s olyan kérdéseket tesz fel, amivel megfogja a kórház üzemeltetőit, azt mondom, ez igen, ő az érdekünket képviseli. De így hadakozni már szánalmas. Egyáltalán egy konkrét felvetésemhez (hogy van-e osztály bezárva, születhetnek-e hatvani gyermekek Hatvanban, ...) olyanokat ír válaszában, hogy: népszavazás, hattyúdal, 2010, ...
Ez tényleg nem felelős képviselői magatrtást tanusít.

Gábriel 2008.06.03. 15:07:08

Tudja, sándor amint vitatkozik "gondolkodóval", az szinte már szánalmas.

Nagyon gyorsan alulmarad az észérvekkel szemben, és rögtön témát vált. (országos politika, más ide nem illő gondolat stb) A kicsi gyerekeknek ilyenkor "billentenek a popsiára" és mondják nekik:de butuska vagy. (Ez az úgynevezett hiszti korszakban van).

Valószinű, próbálgat azonosítgatni embereket , de fogadjon el egy tényleg "beráti jótanácsot"!
1x nézze vissza a HTV adásait. Azzal, hogy nem szerkesztik, nem mondanak alá semmit gyakorlatilag lehetetlenné teszik önöket. (Amúgy egy korrek média, adja a natúr valóságot, gratuláció nekik. Mindig igyekszenek meghallgatni minden véleményt- ha van, lásd Kórház amikor önök nem nyilatkoznak Ők sem tehetnek semmit- és nem manipulálnak. Ma már ott tartunk, hogy kevésnek tartják az emberek a hiradójukat, és többre lenne igény.)
Nyugi, csak nyugi...

Balla Attila 2008.06.03. 15:49:00

Gábriel, gondolkodó!

Azt gondolom, hogy elég sok valótlanságot hordtak itt össze ahhoz, hogy ne szólítsam meg önöket!

Talán nem is reagáltam volna ha nem névszerint szerepeltetnek.

Ez a blog nem alkalmas arra, hogy tájékoztassam önöket a valóságról.
Éppen ezért javasolom, hogy az itt feszegetett témákkal kapcsolatban (kórház,közmeghallgatás, HTV ...)egy személyes találkozás keretében osszuk meg egymással véleményeinket. Amennyiben önök igényt tartanak rá.
Időpont egyeztetésre az alábbi címre várom a leveleiket:
balla.attila@fidesz.hu
Tisztelettel: Balla Attila

csáp 2008.06.03. 16:24:39

Igazán nem szeretnék megbántani senkit, mert igen szánalmasnak tartom az itt zajló fröcsögést, de ez utóbbi komment már mosolygásra és szólásra késztet:

Balla Attila azt írja, hogy gondolkodóék elég valótlanságot hordtak össze ahhoz, hogy ne szólítsa meg őket, majd a következő mondatban már túl is lép saját határozatán, és nem elég, hogy megszólítja a vitapartnereket, de személyes találkozóra kéri őket.:) Az már csak hab a tortán, hogy saját képviselőtársát is kritizálja, mert alig néhány kommenttel feljebb olvashatjuk, hogy a blog kiváló eszköz a tájékoztatásra, illetve a vélemények prezentálására, erre Balla úr deklarálja, hogy a blog mégsem alkalmas ilyesmire.

Nem egyszerű a Fidesz-frakció tagjainak élete. Akad, akinek nemhogy politikai ellenfeleivel, de még önmagával is komoly vitái vannak. Az elvbarátokról már nem is szólva.:)

Gábriel 2008.06.03. 17:04:53

Tisztelt Balla Úr!

Vélhetőleg figyelmetlenül olvasta írásaimat, de sehol nem említem Önt névszerint, kritikával sem illettem, de személyes beszélgetésre sem vágyom Önnel ezekről a témákról. Gábriel

Ma ilyen napom van, kéretlenül osztogatom tanácsaimat: Véleményem szerint nem kellene Önnek is nevetségessé tenni magát, ezen a blogon, ahogy sanyika teszi. ( amúgy Ön tudja..) Most úgy fest, mintha sanyika nem tudná magát megvédeni, és idősebb, nagyobb élettapasztalattal rendelkező társa igyekezne őt kihúzni a k@kiból. ( szerintem nincs erre szükségük.)

Tisztelt Balla Úr!
Elárulok Önnek egy titkot. Én ide kimondottan, szórakozni járok. Nevetségesnek tartom a fiatalember erőlködését, ahogy itt "futtatja magát". Soha nem fog ő rájönni, hogy igazából milyen szánalmas ez a próbálkozás. Van egy régi magyar közmondás, amit Romániában lehet, hogyy nem ismernek ezért nem is alkalmazza ő.

Nevezetesen : Az öndicséret mindig büdös.

( Ha ő nem értené, gondolom Ön el tudja magyarázni.)
Amúgy gratulálok klubbja szép sikereihez! Olvastam az MDF-es fiúk blogján!

csáp 2008.06.03. 17:19:15

A legkevésbé sem szimpatikus számomra a fiatal képviselő stílusa, politikája, aroganciája, ráadásul a lehető legkevéséb sem értek egyet pártja politikájával országos szinten, helyi szinten pedig egyszerűen semmit nem tettek még le az asztalra, de!!

Egészen visszataszítónak, undorítónak találom, hogy egyesek egy magyar fiatalembert azért bántanak, mert a jelenlegi határainkon kívül született. Pontosan ezért volt neki sokkal nehezebb magyarnak lenni, mint bármelyikünknek.
Tehát aki szóba hozza a képviselő születési helyét, az magát minősíti, nem pedig őt.

Hányok a turbómagyarosdi, nemzetiszínű sziruppal locsolt, koronaúsztatós, romantikus identitásködtől, de pontosan így vélekedek arról is, aki egyetlen magyar embert is bánt, származása miatt, okán, születési helyére utalva.

Egy biztos,nem az a hazafi, aki a másikat ki/megtagadja.

Gábriel 2008.06.03. 17:46:18

Egyetértek veled csáp!
Nem is ezzel van a gond, hanem azzal ahogy ő magyarabbnak érzi magát mint én. Ha ismernél, tudnád, hogy mennyivel többet segítettem én a határon túl élő magyaroknak, mint a helyi Fideszesek közül bármelyik! Többet nem írhatok erről, mert nagyon könnyen elvezet hozzám, amit most nem akarok
.
Rengeteg olyan ember él ebben a városban aki a határainkon túl született, akiket köztisztelet övez. Nem "magyarkodnak" nem játszák meg magukat. Ezeket az embereket főleg nem akartam megbántani, nagyon fájlalnám, ha ez így lenne. ( amúgy nem éreztem ebben semmi bántót -tény hogy ott született- , nem is ez volt a cél!)

Oroján Sándor 2008.06.03. 19:43:07

Kinél érzem én magam "magyarabbnak"?
Ne butáskodjunk...

Balla Attilának igaza van a blogommal kapcsolatban, bizonyos típusú! kommunikációra, bizonyos típusú! véleménycserére valóban nem alkalmas, ahogyan sok másra sem.
Attól még ő is figyeli, kommentezik rajta, mert fontos. Meg Önök is.

Egy dolgot nem értek: mi értelme van annak, hogy igaztalan dolgokat alpári stílusban fogalmaznak meg egyesek kommentként?
Inkább csajozzatok...

Balla Attila 2008.06.03. 21:37:51

Tisztelt csáp!

Elnézést a gépelési hibáért!

De! Ez (és véleményem szerint az összes többi is) a blog nem alkalmas arra, hogy a város fontos ügyeit pár mondatban véleményezhesse bárki is.
Bár én tiszteletben tartom az e fajta véleményeket is.
Szerettem volna tárgyilagosan tájékoztatni az általam megszólítottakat.

Az élet önmagában nem egyszerű! Én köszönöm jól vagyok, és köszönöm negatív hangvételű kritikáját is!


Tisztelt Gábriel!

Mivel Ön ebben a pár mondatban utalt a személyemre ( igaz nem írta ki) - "Gábriel 2008.06.03. 06:43:07
Kedves sándor!
Azt folyamatosan bizonyítja mindenkinek, hogy "pukija" sincs a város életéről. Ez eddig oké!
Az viszont meglepő, hogy önök kiprovokálnak egy kórházbejárást, amire csak egyikük megy el, akinek aztán semmi megjegyzése nem volt. ( 2 frakció képviselő is nyilatkozott a HTV-ben, önök nem vették a bátorságot?)
Gondolom, ha lett volna BÁR MI problémájuk, elmondják, de ezek szerint minden rendben volt."- azért szólt Önnek is a felkérés.


Igen én ott voltam (még ha késtem is 2 percet), és egészen biztos lehet abban, hogy tájékoztatni fogom a hatvani polgárokat az általam szerzett tapasztalatokról.
De nézze el nekem ha mindezeket nem a HTV-n keresztül teszem.

Önnek további jó szórakozást kívánok!

Köszönöm a gratulációt az egyesület nevében is! Iparkodunk!

Tisztelettel: Balla Attila

Balla Attila 2008.06.03. 22:21:23

Sándor!

Csak egy javaslattal szeretnék élni!

Felvethetnél egy régi de sokaknak új témát: miszerint a szennyvíz csatorna beruházáshoz(lőrincivel közösen) felvett HITEL (2006. 02.- ban) 1.4 milliárd forint miképpen lett kommunikálva a város lakói részére?


Vajon mi okból nem lett hangoztatva a HTV-n, Hatvani Hírek, Heves Megyei Hírlap....?

Gábriel 2008.06.03. 22:46:41

Tisztelt Balla Úr!

Én csak azt furcsáltam, hogy Ön nem nyilatkozott, amikor a másik 2 képviselő igen. Hetek múlva ez már nem igazán szerencsés, mert nehezen lehet összehasonlítani a három - akkor már -nyilatkozó véleményét. Természetesen az Ön véleményére én akkor is figyelni fogok!

Tisztelt Balla Úr!
Teljesen egyetértünk abban, hogy egy blog - különöse ez - igazából semmire nem alkalmas, arrra különösen nem, hogy a Város életére hatással legyen. Nagyon kevesen fordulnak itt meg - gyanúm szerint van aki több névvel is pl. szalmazsák és a blog üzemeltetője feltünően gyorsan jelentkeznek be egymás után stb. - tetejében rengeteg tárgyi tévedés van itt, és brutálisan sok benne a szándékos csúsztatás. ( amúgy elég primitv néhány)

Személy szerint engem szórakoztat, de időnként elszomorít, hogy hülyének néznek, de ez van...( Megjegyzem, egyre többen vagyunk akik figyeljük a Város életének alakulását, és igyekszünk is tenni valamit. Nehéz minket azért félrevezetni!)

gondolkodó 2008.06.04. 10:52:44

Előző kommentjeim egyikében leírtam, hogy sok kommentre, azok felvetéseire nem válaszol Sándor, függőben hagyja a kérdéseket. Tegnapi felvetéséimre kíváncsian vártam a választ, este nem tudtam gépezni, s csalódás volt a reggeli blogra való ránézés.

1.
Nem jött sem megerősítés, sem cáfolat, hogy a fidesz frakció 3-as (újonc) magja nem várható-e máskor sem a közmeghallgatásokra, ahogy Sándor sejtetni vélte ezt. Volt egy kérdésem is, hogy ez egy képviselő testületi ülésnek számít? Ha igen, akkor "kötelesség" lenne rá elmenni, nem pedig mérlegelés kérdése. Szerintem.

2.
Arra sem jött válasz Öntől (csak képviselőtársa írt kisegítve Önt, de semmi konkrétumot), hogy hogyan nyilatkozhat arról, hogy különbség van a valóság és a kórházbejáráson szimulált álvalóság között? Hisz ott sem volt. Most akkor vannak-e osztályok bezárva, születhetnek-e hatvani gyermekek Hatvanban? Nézem a HTV adásait, ezzel riogatnak a testületi üléseken. Erre kértem volna konkrét választ. Mivel nem erősítette meg, ill. a bejáráson részt vevő frakciótársa sem adott ki azóta közleményt, úgy veszem a riogatásuk tárgytalan.

szalmazsák 2008.06.04. 11:25:22

Pár napig nem jártam erre, de látom zajlik az élet. A hülyeség még mkindíg határtalan, Sivatagi Sas, és Nagy Vuk új álnéven járatják le magát.

GÁBRIEL! A képviselőnek nem kötelező ülésre menni. Megyó sem járt, és mégh sokan. Az ÖHÉsek járnak ülésre? És a szockók nem szoktak hiányozni? Na ugye.

A kórházban nagy a baj. Aki nem látja nézzen híradót, vagy olvasson újságot az Érsektévé helyett. Vagy gondolkodjon!

gondolkodó 2008.06.04. 11:53:17

szalmazsák 2008.06.04. 11:25:22

Szerintem nekem akartad címezni az előbbi írásodat.
Azt én sem írtam írtam, hogy kötelező járni a testületi ülésre, hanem a kötelessége lenne járni kifejezést választottam, azt is idézőjelbe téve. Itt nem a törvény erejével kellene rákényszeríteni egy képviselőt, hanem jóvan, választóinak tett ígérete alapján, ill. belső kötelességtudata szerint.

Úgy gondolom nem szerencsés idekeverni az országos politikát, az valamilyen szinten elfogadható, hogy egy bukott miniszterelnök (pl: Megyesi, vagy Orbán) leváltása után egy jó darabig nem vesz részt a plenáris üléseken, a vitákon, csak a szavazásokon.

Visszatérve helyi szintre belemehetünk, hogy kik vesznek részt a hatvani képviselőtestületi üléseken. Én rendszeres nézője vagyok a HTV-nek, az csak nincs megmanipulálva, hogy kik vesznek azon részt. Véleményem szerint (persze nem számolom ezt), a fidesz hiányzik a legtöbbször (főleg mostanában), őket szorosan követi az ÖHE, kevés hiányzást láttam eddig az MSZP-nél, s talán a Lokálpatrióták még soha nem hiányoztak az ülésről. A hiányzással nekem személy szerint az a bajom, ha az előre eltervezett, mint a fidesznél (ez kiderült Sándor kommentjéből). Természetes, hogy csalási, ill. nem várt események, betegség miatt mindenkinek becsúszhat valami, s azért nem tud részt venni az ülésen. De mi van akkor, ha nem határozatképes egy közmeghallgatás? Semmi különös, legfeljebb későbbre összehívnak egy másikat. De mi van akkor, ha egy rendkívüli ülésre nem mennek el egyes képviselők előre eltervezetten, amikor pályázat beadása miatt sürget az idő? Az már ciki lenne, és politikalag vállalhatatlan, bár szerintem közmeghallgatásra sem elmenni is vállalhatatlan.

István45 2008.06.04. 21:52:54

Sok örömet okozott a fenti kommentek olvasása: a fideszes képviselők továbbra is egymás ellen és mindenféle koncepció hiányában politizálnak. Ez sajnálatos, mert egy felkészült ellenzékkel jobban mehetnének előre a város ügyei.

Szerintem egyébként a blogok jó eszközei és csatornái lehetnek a város ügyeinek megvitatására, csak az a baj hogy ezen a blogon nem ez történik, mert itt csak sanyikáról van szó és az ő kis világáról. Persze lehet szidni a MDF-es fiatalok blogját az sem tökéletes, de ott legalább megvannak a város életében legfontosabb események, könnyen megtalálható minden és bármihez hozzá lehet szólni. Az, hogy lehozzák az akcióikat szerintem belefér. Annak legalább van kezdete meg vége és nem összevissza nyilatkoznak hanem kitartanak a véleményük mellett.

De maradjunk ennél a blognál: össze vissza keveri az országos polititkát, a szórakozást és a helyi ügyeket. Én hosszútávon azt látom bajnak hogy ilyen ember mint a Sándor akinek nincsen elképzelése a városról önkormányzati képviselő lehet- sőt ami nagyobb baj- még évekig bebábozódhat önkormányzati képviselőként kihasználva a fidesz népszerűségét.

gondolkodó 2008.06.11. 12:52:29

nem tudja ez a fiatal, hogy hol is képviselő. Egy ilyen helyen nem tűrik az egyéniségeket. Vagy beolvad, vagy felfalják. Látják ők, hogy egy ilyen arccal választást lehet nyerni, és ez veszélyes! be kell feketíteni! még nem találtak rajta valódi fogást,csak személyskednek de nagyon igyekeznek. a sok évtizedes tapasztalat majd csak eredményre vezet. Drukkolunk, hogy bírja! Az lenne az egyetlen esélye a morális válságban lévő közgondolkodás felébreztésének, ha többen adnák arcukat, nevüket- szembenézve a megfélemlitéssel és irigységgel, amit a hatalom mindig nagyon jól manipulált-a lakosság informálásához. Köszönjük és FIGYELÜNK!

gondolkodó 2008.06.11. 13:58:19

Hűha, már a szervezett kommentezés olyan fokára ért, hogy a "gondolkodó" nevet többen használják, merőben ellentétes vélemények leírására.

gondolkodó-k 2008.06.11. 22:44:07

lásd a viktortotó 8-as kommentjét
süti beállítások módosítása