HTML

Hibázik és pazarol az Önkormányzat

2008.06.22. 16:47 :: Oroján Sándor

Pénteken tértivevényes levelet kaptam kézhez a Hatvani Polgármestei Hivataltól. Felszólítanak engem -mint a Bethlen Gábor utca 15 szám alatti családi ház (ebben lakom a családommal) tulajdonosát/használóját/kezelőjét-, hogy 90 napon belül helyezzek ki házszámot a házamra. Nos, az ingatlan tulajdonosa édesanyám és édesapám, nekik érdekes módon nem jött levél. Leírják továbbá, hogy amennyiben június 1-hez képest (erről szóló rendelet hatályba lépése) 90 napon belül nem teszem ki a számot a házra, 30000 Ft-ig büntethetnek meg.

Költői kérdés: honnan tudják, hogy nincs házszám a házunkon? Helyszínbejárás alkalmával megállapítást nyert, hogy nincs. Erre a helyszínbejárásra hivatkoztak a házszámfeltüntetést kötelezően előíró rendelet elfogadásakor is, persze azt nem tudták megmondani, hogy milyen arányban érintettek a háztartások, hányan rendelkeznek házszámmal arányaiban. Érdekes helyszínbejárás lehetett. Főleg azért, mert a házunkra mindig is ki volt téve a házszám, ami jól látható, sőt. Még  az utca közepéről nézve is igencsak feltűnő, amint az alábbi fotó bizonyítja.

És hogy ne vádoljanak azzal, hogy csupán a hangulatkeltés kedvéért gyorsan kitettem a számot (vagy a levelet sem kapó szüleim, a valódi tulajdonosok), itt egy fotó, amelyen jól látszik, nem új, nem frissen szerelt 1-es és 5-ös áll a házunk sarkán.

Lehet tippelni, hogy hányan kaptak még ilyen értelmetlen levelet közpénzen, és mennyibe került az önkormányzat bénázása a város lakóinak.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr51533778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora (törölt) 2008.06.22. 17:21:53

Miért nem lep már meg ez engem?

Gábriel 2008.06.22. 21:14:06

Ez brutális!
"Monnyon le Érsek Zsolt!"
Mi jöhet még ezután? Értesítette már az RTL Klubot és TV kettőt? Gondolom a Hír TV már úton van! Országos napilapok?
Nyitrai képviselő úr készíti már az interpellációt?
Az ügy súlyosságára és fontosságára való tekintettel azonnal bizottsági ülést kell összehívni (amelyikhez tartozik) és kezdeményezni egy rendkivüli testületi ülést. ( igaz ön a tervezettekre sem jár lásd. közmeghallgatás)
Talán még Brüsszel és az ENSZ jöhet szóba!
sanyika!Ilyen
hiba biztosan bosszantó, de addig amíg folyik a csatornázás, épül a Város, Buszvégállomás, Sportcsarnok, folyik az utak aszfaltozása, gyermekintézmények felújítások vannak, megveszik a MÁV ovit az önök ellenkezése ellenére, lehet parkolni a belvárosban, végre nem ittas egyének balhézása veri fel éjszaka várost.......... ,talán egy ilyen hibát ön is elnézhetne.
Szóval a rendes képviselők hagy foglalkozzanak a Város fejlesztésével, ön pedig oldja meg ezt a hatalmas problémát. (ezzel talán ön is megbirkozik?)

Gábriel 2008.06.22. 21:41:28

Átgondoltam! Ha a helyzet "súlyosbodik" kérjen politikai menedékjogot valamelyik baráti országban, lehetőleg ott ahol a nyelvet is beszéli!
HA-HA-HA- HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi jöhet még?
A BBC-t értesítette, vagy hívjam én?

Gábriel 2008.06.23. 08:11:08

Köszönöm az elismerő szavakat.

Balátom szerint aki "agyturkász" az általam több részletben - bocs, de nincs rá más szó közben folyamatosan röhögök - elmesélt története alapján sok következtetés levonható. ( garanciát nem ad hozzá, mert nem vizsgálta önt).

Torzult az értékrendje( bizonyítási vágy, megfelelési kényszer, környezetének elvárásai), ez okozhatja ezt a "katasztrofális" házszám mizériát.
Miután jó "adminisztrációval" máshol jól eladja magát, hatvan közéletében pedig ez sehogy sem sikerül. ( már az első kisérlete, a választás is csúfos kudarc volt)
Miután senki nem veszi önt komolyan -szerinte jön a második fokozat- , amikor üldözöttnek próbálja magát beállítani.
Ez már aggasztóbb! (igaz itt még gyógyszeres kezeléssel szakember bevonásával gyorsan és szép sikert lehet elérni, nagyon ajánlja!)
Első sorban kikapcsolódást javasol ,zene, barátok ha vannak, túrázás stb.
Van ez tovább is, de nem itt kell ezt kitágyalni.

Kivánok önnek szép nyarat, jó pihenést. Most egy jó darabig nélkülözni lesz kénytelen, de szeptemberben folytathatjuk!

gondolkodók 2008.06.23. 12:48:37

a MAGYAR BETEG VÁLASZT VÁR; ott kamatoztassa tanácsait!
Sokan vagyunk, akiket fölöslegesen zaklattak ilyen levéllek; a képviselő úr nem egyedi eset.(mellesleg a mi pénzünkből)mi tudjuk!Takarékosságra intenek, öngondoskodásra és a pénzünket pazarolják! Hogy történnek jó dolgok, az természetes; azért vannak ott, hogy jól dolgozzanak! a pazarlás akkor is pazarlás. Majd a választáson szavazni fogunk. Nem kérünk az ilyen dolgokból. Sok kicsi sokra megy!

kiváncsiskodó 2008.06.23. 13:22:32

Én nem kaptam ilyen levelet, de ...
Úgy írnak a témáról, mintha Érsek, vagy a szoci képviselők tehetnének erről.
Biztos vagyok benne, hogy a levél aláírói nem ők, hanem a hivatal valamelyik dolgozója. Szóval ha van hiba, ott keresendő, jaj de nehogy elküldjék azt a dolgozót, aki ekkorát hibázott (ha ez tényleg ilyen súlyú), mert akkor Sanyi egy új cikkében talán politikai tisztogatásról kezdene el fantáziálni.

Gábriel 2008.06.23. 16:35:56

Bizony bizony kedves "kiváncsiskodó", szerintem is jól közelíted a témát. Sajnos sanyi 2 év képviselőség után sem tudja, hogy a köztisztviselőknek a jegyző a főnöke. Tehát ha valami ilyen jellegű probléma van, hozzá kell fordulni.
Nem baj, gyorsan elröppent ez az idő, ennek a megtanulására is van még idő. (gondolom a tanácskozó termet és a WC- t önállóan is megtalálja, atöbbit meg... Kérek mindenkit ne legyen vele türelmetlen!

Gábriel 2008.06.23. 16:38:13

Gondolkodó- nem értettem a hozzászólását.
Üdv mindenkinek, én holnap utazom !
Kellemes nyarat!

gondolkodók 2008.06.23. 16:50:00

már megint a személyeskedés.....ez azt minősiti aki teszi!
Ki dönt az adóforintjaink felhasználásáról? nem a mindenkori "hatalom"? a hivatal -mindegy milyen gúnyát visel. Aki pazarló az nem kell!
nem kérik a pénzünket, hanem elveszik és pazarolják. Ez nem jó! mindegy ki teszi senkitől sem fogadható el. , Ha már volt terepszemle, csak azoknak illett volna esetleg levelet küldeni, mint jóindulatú felszóllítást akiknél megállapítható volt a mulasztás
süti beállítások módosítása