HTML

Elvonul Eger alól a HospInvest?

2008.06.25. 16:32 :: Oroján Sándor

Az egri kórház privatizációjának újabb fejezetéhez érkeztünk. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a hatvani és gyöngyösi sikertelen privatizációs példák után Eger nem a HospInvest befektetőinek hasznára fordítja egészségügyi ellátását.

 

Forrás: hirtv.hu

Továbbra is ellenállnak a HospInvestnek az egri kórház dolgozói. Az intézmény működtetését botrányos körülmények között megszerző magáncégnek öt nap múlva kellene átvennie a Markhot Ferenc-kórházat, a dolgozók azonban nem írják alá a cég által kínált új szerződést sem. A Liga Szakszervezetek közben bejelentették, hogy szolidaritást vállalnak az alkalmazottakkal.

Minden okunk megvan rá, hogy azt higgyük, a HospInvest távozik Egerből – mondta el Mánya Kristóf, az Egri Kórházvédő Bizottság szóvivője. Az egri kórház dolgozói újabb szerződéselutasítási aláírással erősítették meg elhatározásukat, miszerint nem kívánnak a HospInvest alkalmazásába kerülni – tette hozzá. A kórházbirodalmat építő cégnek július 1-ig kéne véghezvinnie az intézmény kiszervezését. A HospInvest által működtetett intézményektől ráadásul a Debreceni Orvostudományi Egyetem is megvonta az akkreditációt.

Szolidaritást vállalt a Liga Szakszervezetek az egri Markhot Ferenc-kórház dolgozóival, akik továbbra is ellenállnak a HospInvestnek. Az intézmény működtetését botrányos körülmények között megszerző magáncégnek 5 nap múlva kellene átvennie a Markhot Ferenc-kóházat, a dolgozók azonban nem írják alá az cég által kínált új szerződést sem. A HospInvest Zrt. által működtetett intézményektől ráadásul a Debreceni Orvostudományi Egyetem is megvonta az akkreditációt. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr66539046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kontyos 2008.08.04. 19:59:01

Elképesztő, hogy mennyire nyomatja a Fityesz a komcsi, államosított tempót, és nem hagyja, hogy fejlődjenek a szar kórházak.
süti beállítások módosítása