HTML

BEZÁRNAK EGY ÓVODÁT HATVANBAN IS

2008.07.07. 14:27 :: Oroján Sándor

Az ovódák és iskolák összevonása után leépítések és forrásmegvonás következett Hatvanban. Mindez nem elég: most egy óvoda bezárására is készülnek Hatvanban. Habár májusban, a nevelési év előkészítésekor ennek még jelét sem mutatták (a lehetősége sem látszott az így is jelentős zsúfoltság miatt) most mégis a Bajcsy úti ovi bezárásáról akarnak dönteni a szocialisták.

Átveszik a MÁV ovit, bezárják a Bajcsyt. Ez lenne a fejlesztés? A létező tervek szerint 40 gyerek járna szeptembertől a Bajcsy úti óvodába. A MÁV ovival együtt is csupán 26 "kihasználatlan" férőhely lesz Újhatvanban. Hova kerül a maradék 14 gyerek? És miért jó az, ha minden óvoda teljes terheltségen vagy a fölött működik, zsúfolt csoportokban vannak a gyerekek, amikor hely lenne, csak nem kéne bezárni?

És ezek után még mindig meggyőződéssel állítják a szocialisták, lokálpatrióták, hogy a hatvani költségvetés remek és hibátlan? Talán már az is megvan, hogy kinek adják el az óvoda épületét, és milyen célra?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr58557271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lófaszjóska 2008.07.09. 20:32:41

Jól tették, Sanyi, mert mi történt volna, ha nem veszik meg a MÁV-ovit? Az alapítvány bezárja, a száz gyereknek meg annyi. De ha már megvették, luxus két óvoda tíz méteren belül. Meg a 17 dolgozó is luxus volt a MÁV oviban.

gofy 2008.07.09. 22:01:18

Törvénytelenül rúgta ki a jegyzőt a szocialista polgármester

Törvénytelenül rúgta ki a lőrinci jegyzőt a város szocialista polgármestere - ezt állapította meg a Heves Megyei Közigazgatási Hivatal. Hegedűs András szerint túl sokat tudott az MSZP-s városvezető ügyeiről, ezért szüntették meg a jogviszonyát. Víg Zoltán polgármester viselt dolgaival kapcsolatban újabb hangfelvételek kerültek elő, sőt időközben az is kiderült, hogy 400 ezer forint valahol eltűnt abból a támogatásból is, amit egy izomsorvadásos kisfiúnak gyűjtött a város.

Egy hónapja indoklás nélkül szüntette meg Lőrinci szocialista polgármestere a jegyző közszolgálati jogviszonyát. Hegedűs Andrásnak - elmondása szerint - azt volt a bűne, hogy nem hajtotta végre a Heves megyei kisváros első emberének azon utasításait, amely mögött törvénytelenséget és korrupciót sejtett. Nem támogatta azt a kötvénykibocsátást sem, amire a polgármester vállalt 1.4 milliárd forint értékben garanciát az önkormányzat nevében. Arról pedig hangfelvétel is készült, hogy a jegyző - a polgármester kifejezett kérése ellenére - sem volt hajlandó "ürügyet kreálni" a helyi zeneiskola-igazgató eltávolításához.

Hegedűs András szerint folyamatosan egy szűk vállalkozói kör nyerte meg a közbeszerzési kiírásokat. Sőt a jegyző azt mondja, mindig a piaci árnál drágábban szerződtek, megkárosítva ezzel a lőrinci polgárokat. A beruházásokról szerinte a szocialista polgármester családja dönt.

Információink szerint a lőrinci városházán kapott munkát Érsek Zsolt, a térség szocialista országgyűlési képviselőjének élettársa is. Ő vezeti az igazgatási irodát. Jánosi László, helyi fideszes képviselő szerint nincs meg hozzá a képesítése, ugyanis csak egy tanári diplomája van.

A fideszes önkormányzati képviselő a korrupciógyanús közbeszerzések miatt az ügyészségen tett feljelentést, ahol hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt nyomoznak.

A szocialista városvezetés egyébként segélykoncertet szervezett egy izomsorvadásban szenvedő lőrinci kisfiú, a 9 éves Ákos megsegítésére is, aki egy költséges - 5 milliós forintos - őssejtbeültetésre vár. A szülők örülnek minden forintnak, így annak az 1,2 milliónak is amit a városvezetés ígért nekik - csakhogy nem kapták meg maradéktalanul ezt az pénzt, az összegből 400 ezer forint hiányzik. Az anya elmondása szerint azt mondták nekik, hogy pénz még nem érkezett meg.

A megyei közigazgatási hivatal egyébként megállapította, hogy a jegyző elbocsátása törvénytelen volt - ezért elmarasztalták a szocialista városvezetést.

"Meg is kaptam a törvényességi főosztály állásfoglalását, mely szerint valóban nem voltak meg az ülésnek a megfelelő összehívási indokai. Ezért törvénytelennek minősíti a Heves Megyei Közigazgatási Hivatal ezt ülést és mindhárom határozatot kéri az önkormányzattól, hogy semmisítse meg." - mondta el a hírTV-nek Jánosi László.

Kérdéseinkkel megkerestük Víg Zoltán polgármester urat is - ő azonban sürgős teendőire hivatkozva még telefonon sem kívánt nyilatkozni.

(hírTV)

Oroján Sándor 2008.07.09. 23:54:44

Kedves Lóf*Jóska!

A "mi lett volna, ha..." nem érdekes. Az a lényeg, ami egy újhatvani szülő szemszögéből történik.
A MÁV pénzügyileg képtelen fenntartani óvodáját, a város (mivel nem tehet mást a közoktatási törvény szerint) alternatíva hiányában megveszi az épületet. (És hozzá még ki tudja, milyen célra egy jó nagy telket is)
Habár ez már rég tudható, júliusban úgy döntenek: bezárnak helyette egy másik ovit. Kirúgnak (ők, vagy a MÁV alapítványa, egy szülő szempontjából mindegy) jó pár óvónőt, nagyobb csoportokba zsúfolják a gyerekeket.

Vagyis: kevesebb óvónő, nagyobb csoportok, eggyel kevesebb óvoda Újhatvanban. Ez az ügylet mérlege.

A többi szál csak "vájtfülűeknek" érdekes, hogy miért titkolóztak eddig, miért gondolják, hogy bárki elhiszi, hogy ez valójában fejlesztés, miért vettek meg még egy telket is (ha annyira nincs pénz, az önkormányzat szempontjából nő vagy csökken a feladatellátás és a hozzá tartozó plusz forrás illetve forrásigény, stb, stb...

A lényeg, hogy kevesebb óvónő, kevesebb óvoda, nagyobb csoportok. Aztán lehet mellébeszélni annak, aki még mindig elhiszi.
süti beállítások módosítása