HTML

"Áttörtünk" az index.hu -n is

2008.09.10. 21:08 :: Oroján Sándor

Kedves Olvasó!

Mindenekelőtt tekintsd meg az új képeket itt:
 
Az előző posztomban írtam egy repülőjegy-foglalásos témáról, amelyről sajtóközleményt kellett fogalmaznom múlt héten. Humorosan megjegyeztem: "számomra érthetetlen okokból még nem került fel a hír az index címoldalára". Nos, elelt a poszt publikálását követően pár óra, és este 6-tól másnap délig az index főoldalára került a hír, ráadásul fotóval… Persze, nem gondolom, hogy ez a blognak köszönhető, de azért jó érzés. :)
 
Az élet azóta is pörög idekinn. Ezen a héten újabb témát kaptam "feldolgozásra", az Eurovignette (környezeti externáliák a közlekedés költségeibe beépíteni szándékozó direktíva) módosítást. Hétfőn este ezzel kapcsolatban Ausztria az Európai Unió mellett működő Állandó Képviseletén voltam egy "Panel Discussion"-ön. Külön érdekes volt, hogy a mellettem ülő, a Dán Fuvarozók Föderációját képviselő figura milyen kommenteket súgott halkan a felszólaló szakértők és  politikusok megszólalásaira reagálandó. A vacsoránál aztán közelebbről is megismerkedtünk.
 
Mit ad Isten, a kedd délelőtti TRAN Bizottság ülésén (így hívják uniós szakzsargon szerint az EP közlekedési és turisztikai bizottságát) ismét találkoztunk. Bemutatott az ALDE (európai liberálisok) egyik dán munkatársának, aki szintén nagy kommentkirálynak bizonyult, ő az Unió Közlekedési Biztosának,Trajaninak a megszólalásait kommentálta. Arra gondoltam, otthon ZH-k írásakor is dánok mellé kéne ülnöm, ha lehetne...
 
Egyébként a bizottsági ülés elég sablonos volt, mindenki mindent "fontos kérdésnek tartott", "a téma alapos körüljárását szorgalmazta", stb. De senki nem mondott egy kukkot sem arról, mit szeretne... Hát, ilyen az elsőkörös vita az Unióban. Nézzük a jó oldalát, még van esély alakítani az álláspontokon. :)
Ma egy "Lunchtime Discussion-ön" vettem részt az EP-ben, a CCS-ről (korábbi témám, a szénmegkötés és tárolás rövidítése). Az ALDE-s dán ismerősöm kicsit késett, így már nem tudott leülni mellém, közrefogott egy belga és egy finn lány. A dán fiú így ha jól láttam, most egy franciát győzködött ülés közben. (Egyébként a dánok meg vannak győződve arról, hogy az ő nyelvükből alakult ki az angol, és jórészt a német nyelv is). Tud erről valaki valamit? Kommentként megírhatná...
Egyébként ez a nemzetközi kapcsolatteremtés nagyon jellemző az EP-re. Itt mindenki jól beszél legalább angolul, de senki sem néz csúnyán az akcentusod miatt. Mindenki szívesen beszélget, simán megszólíthatsz bárkit a kávézóban vagy egy ülésen, ha épp arra jársz - így rengeteg ismerőst szerez az ember hamar.
 
Apropó nemzetköziség. Ezen a héten "Africa Week" van az EP-ben, a főbejáratnál afrikai zene szól egy fára kötözött, albújtatott hangfalból, afrikaiak jönnek országukat bemutatni, ételkóstolót tartani, és persze kiállításokkal, perfomanceokkal felhívni a figyelmet nehézségeikre. Az ebédlőből az irodába menet például egy fekete ember franciául kiabált, mindenki körbeállta. Először azt hittem, valami súlyos, feketéket sújtó igazságtalanságra akarja felhívni a figyelmet, de aztán kiderült, hogy stand-up comedy. Sajnos franciául nem tudok... :)
 
A folyosókon kirakodóvásárt tartanak, a hölgy munkatársak idejéből ez sokat elvesz. Szóval Afrika így próbálja rontani az Unió működésének hatékonyságát, én viszont megyek aludni, mert holnap is korán kelek, hogy sok tapasztalatot gyűjtsek, amit aztám hazám, és városom javára fordíthatok. :) 
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr7657814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loreley 2008.10.31. 11:56:20

Mondd csak, vkit érdekel a te blogod???
Vagy csak úgy a saját örömödre írod.
Nem tudom. Ám azt nagyon is tudom, hogy én nem igazán bírom a stílusod, tegyük hozzá: számomra érthetetlen okokból. ;)
süti beállítások módosítása