HTML

Elindult az EuroparlTV

2008.09.17. 16:53 :: Oroján Sándor

Újabb képek elérhetők az alábbi linken:

http://flickr.com/photos/24099929@N08/sets/72157607025234987/

Szerdán indította el az Európai Parlament egy nagyszabású projektjét, az EuroparlTV-t. Volt szerencsém részt venni a nyilvános bejelentésen és ceremónián. Az EP a webet felhaználva 4 párhuzamos webTV csatornát hozott létre, amelyen követhetők az Unióval kapcsolatos események. A bővebben érdeklődőknek íme a link:

www.europarltv.europa.eu

Az elmúlt héten ismét nagyon sok érdekes konferencián vettem részt, köztük a Greed Designon, ami a használati tárgyaink újrahasznosításáról, a környezetcentrikus tervezésről szólt. Tudtátok, hogy kamionponyvából készül a menő átizsák Európában? (Eddig én sem, de tényleg cool...) :)

Véget ért az Africa Week is nálunk, de már csütörtökön megmosolyogtató dolgok történtek. Először az egyik fekete "szobrot" betették a liftbe. Most gondoljátok el, hogy kicsit elgondolkodva, egy konferenciáról az irodába menet belépsz az üresnek hitt liftbe, és egy életnagyságú fekete ember szobra van benne. Aztán péntek délután elvitték a szobrokat. Hétfő reggel nagyon üres volt az EP nélkülük. Erre dél körül az egyik liftből kiszednek egy szobrot, és kiállítják a lift mellé. Az Africa Week élt, él és élni fog. Sosem tudhatjuk, mikor kerül elő egy újabb fekete a liftből... Azért szegény szervezők biztos tépték a hajukat.

Ezen a héten kis mozit rendeztek be az EP-épület "főterén". A DELTA című magyar filmet is vetítik napközben, és este. Szerdán és csütörtökön reggelit kínáltak az arra járóknak, a 4th Annual Breakfast Week keretein belül. Mindenféle műzlit, gyümölcsöt, szójatejet és spéci antioxidáns gyümölcslevet lehetett vételezni. Na, én "éhes kollégista" módjára jöttem be szerdán reggel, végigkóstoltam a műzliket, a gyümölcsöket, átérezvén a "reggeli hetének" fő üzenetét, mely szerint ez a nap legfontosabb étkezése. Ennek következtében, délben már a "másnapos kollégista" imázsát vettem fel kényszerből, a szinti illemhely törzsvendég-táborába bekapcsolódván. A reggeli hetének tanulsága: ne igyatok szójatejet gyümölccsel.

A kedd estém szintén nagyon jó programmal telt. A Baden-würtenbergi képviseleten rendezték meg a Magyar Hullám (itteni kulturára fogékony közösség) újabb estjét, a Legek Olimpiája címmel. Ezen Smitt Pál és Kammerer Zoltán beszélgetett a pekingi olimpiáról, az élményekről, és olimpiai kvízre is sor került. A győztesek között pólókat, kitűzőket osztottak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr4668157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása