HTML

Érsek elszólta magát

2008.07.03. 08:28 :: Oroján Sándor

A környezetszennyezéssel kapcsolatos témát feldolgozta a heol.hu is, amely megkérdezte Érsek Zsolt véleményét is az ügyről. A reakció így kezdődik: "a város életében azért akadnak ennél jelentősebb problémák is". Nos, ezzel csak mélyen egyetérteni tudunk. Kíváncsi vagyok, Polgármester Úr vajon mely problémákra gondolhatott. Netán a rossz parkolási rendszerre, az összevont ovik és iskolák forráshiányára, a tömeges elbocsátásokra, a kórház leépülésére, a költségvetést később feszítő, felvett hitelekre?

De menjünk tovább: "ami a sót illeti: az elmúlt téli időjárás következtében nem kellett használni, ezért ott tárolják, ahonnan legközelebb, ha szükség lesz rá, könnyen a belvárosi utakra szállíthatják." Nyilván tavasszal, nyáron, ősszel nagy szükség lehet az útszóró sóra, ezért érdemes a központban tárolni, a szabadban. Ha a még ép zsákokat nem viszik fedett helyre, nem tárolják szabályosan, azok is tönkremennek. Akkor már nem lesz mit szórni, hiába van közel. Egyébként azt nem is tagadja Érsek, hogy környezetszennyezés történt, történik. Talán tenni kéne valamit az ügyben, még ha vannak is jelentősebb problémák a városban. A problémamegoldást előbb-utóbb , valahol el kell kezdeni...

Szólj hozzá!

Több ezren tüntettek a Dobó téren

2008.07.01. 21:54 :: Oroján Sándor

"Több ezren gyűltek össze Egerben a Dobó téren hogy tiltakozzanak a Markhot Ferenc-kórház privatizációja ellen. A 18 órakor kezdődött rendezvényen felszólalt a város polgármestere, de a pulpituson álltak orvosok és ápolónők is. Mindenki arról próbálta meggyőzni az egybegyűlteket, hogy Egernek nincs szüksége a HospInvestre." (hirtv.hu)

Úgy látszik, ezek az emberek nem vettek részt a hatvani kórházbejáráson, és nem figyeltek még fel kórházunk (bocsánat, volt kórházunk) "dübörgő" fejlődésére. Pedig a HospInvest színes-szagos újságot is küldött a meggyőzendőknek (nekem is; el is gondolkodtam, hány lélegeztetőgépet lehetett volna venni a névre szólóan, postán keresztül kézbesített píárlap árából). A HospInvesten, a szocialistákon és a hatvani lokálpatriótákon kívül ma már senki sem hisz az egészségügy profitérdekelt feleknek történő privatizációjában. Ja de, az álnéven kommentezők egy része biztosan (vagy hivatalból). De talán ők is csak a következő népszavazásig.

4 komment

süti beállítások módosítása