HTML

Nem lesz óvodafelújítás

2008.07.24. 12:28 :: Oroján Sándor

A hatvani szocialisták visszavonták a nyáron átvett „MÁV-óvóda” felújítására megkötött szerződéseket. Ennek eredményeképpen elmarad a beígért 16 millió forintos fejlesztés, és azt sem lehet tudni, hova helyezik el a Bajcsy úton bezárni szándékozott óvoda gyerekeit.

 

1 komment

Nyílt levél szennyvízügyben

2008.07.23. 11:25 :: Oroján Sándor

Szabó Zsolt FIDESZ elnökkel és Balla Attila képviselőtársammal közösen nyílt levélben kérdezzük Érsek Zsoltot a horrorba illő vízdíjemelés hátteréről. A nyílt levél alább olvasható:

5 komment

Átfogó vizsgálat a HospInvest ellen?

2008.07.23. 11:21 :: Oroján Sándor

Átfogó, valamennyi általa működtetett kórházban indulhat vizsgálat a HospInvest Zrt. ellen, miután a hírTV rejtett kamerás felvételei már két esetben is igazolták, hogy a folyosón ápolják a betegeket. Ezt az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke mondta a Magyar Nemzetnek.

A hatóság decemberben a gyöngyösi, most pedig a hatvani kórházban indított vizsgálatot. Korábban 200 ezer forintra, most akár 10 millió forintra is büntethetik az intézményeket üzemeltető magáncéget.

Deák Gábor, a HospInvest alelnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: bárhogy is dönt az Egészségbiztosítási Felügyelet a hatvani kórházban indított vizsgálat után, elfogadják azt.
(hírTV)

Szólj hozzá!

Hatvani kórház - folyosón a betegek

2008.07.21. 20:50 :: Oroján Sándor

Érdekes videó látott napvilágot a hatvani kórházról. Betegek a folyosón, a vezetés nem nyilatkozik. A  rejtett kamerás felvétel megtekinthető a linken ITT.

 

A HírTV cikke, pedig alább olvasható:

"Ismét a folyosóra szorultak a HospInvest betegei

A kórház folyosóján ápolják a betegeket a hatvani kórház baleseti osztályán. A HospInvest Zrt. által működtetett intézményben a Hír Televízió rejtett kamerás felvételén jól látszik, hogy ágyakat helyeztek el a folyosón.

A nővérek azt mondták, a kórtermek annyira tele vannak, hogy a kevésbé súlyos eseteket csak a folyosón tudják ellátni. Hétfő reggel 3-4 beteget fektettek a folyosóra. Délutánra már csak egy maradt, ő az éjszakát is ott tölti majd. A többieket hazaengedték.

A hatvani kórházat a HospInvest Zrt. üzemelteti, ugyanaz a cég, amelyik a gyöngyösi kórházat is. Ott a hírTV stábja télen talált több beteget is a folyosón. Volt, akinek több éjszakát is a kórtermen kívül kellett töltenie a lifttel szemben. A magáncég akkor azzal védekezett, hogy a csúszós utak miatt a sok sérültet másképp nem tudták ellátni. A hatvani kórház vezetése egyelőre nem nyilatkozott."

Kíváncsi vagyok, milyen magyarázattal tudnak szolgálni az illetékes szocialista és lokápatrióta képviselők, akik a kórházbejáráson olyan rózsaszínnek látták az intézményt. Talán máskor is érdemes lenne körülnézni az intézményben a folyton saját magukat és döntéseik nagyszerűségét dicsérő képviselőknek, nem csak a megszervezett "kirakattúrán"...

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása