HTML

Nem lesz óvodafelújítás

2008.07.24. 12:28 :: Oroján Sándor

A hatvani szocialisták visszavonták a nyáron átvett „MÁV-óvóda” felújítására megkötött szerződéseket. Ennek eredményeképpen elmarad a beígért 16 millió forintos fejlesztés, és azt sem lehet tudni, hova helyezik el a Bajcsy úton bezárni szándékozott óvoda gyerekeit.

 

Mint ismeretes, a szocialista-lokálpatrióta többség június 26-án még úgy gondolta, van idő a volt MÁV-óvoda épületének felújítására, most mégis ennek ellenkezőjéről döntöttek. A megkötött szerződéseket megszüntetik, a már kiírt közbeszerzési eljárást visszavonják.

Az eset pikantériája, hogy az újonnan, a Vasút a Gyermekekért Alapítványtól átvett óvodában kívánták elhelyezni azt a 40 gyereket, akik a Bajcsy úti óvoda bezárása miatt áthelyezésre kényszerültek volna. Az óvoda bezárását előkészítő testületi döntés mai napig érvényben van, így nem lehet tudni, mi lesz az újhatvani gyerekek sorsa szeptembertől. Lehet, hogy az elmaradó fejlesztés a bezárásra ítélt óvoda megtartására kényszeríti a szocialista-lokálpatrióta többségű hatvani önkormányzatot?

Erre Érsek Zsolt tett egy halovány utalást a mai rendkívüli ülésen, de bátortalan megfogalmazása inkább kételyeket ébreszt, mintsem megnyugtatná az aggódó szülőket. A érvényben lévő előkészítés tény, ahogy egyébként mostmár az is: a határozatokat kéthetente meg lehet változtatni, a kapkodás csak rátesz egy lapáttal az egyébként is nehéz oktatási helyzetre Hatvanban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr57583331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezzsoke 2008.07.28. 09:28:25

A máv ovodába irattam a gyerekemet, szeptember elején, kezd(ett volna), a mai napig hivatalos értesitést a sikeres felvételiről nem kaptam. Közben megtelt a másik két óvoda is. Hogyan tovább? Kihez forduljak?
süti beállítások módosítása