HTML

Gyakorlatiasabb lesz a felsőoktatás

2013.06.19. 15:02 :: Oroján Sándor

Dr. Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár június 17-én, hétfőn az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével egyeztetett a felsőoktatás aktuális kérdéseiről.

Az IVSZ, az iparág érdekvédelmi szervezeteként régóta prioritásként kezeli, hogy az informatikai, telekommunikációs és elektronikai iparágak számára elősegítse a növekedéshez szükséges társadalmi környezet kialakítását. Ezért a Szövetség, ahol jelenleg oktatási referensként tevékenykedem, a jövőben támogatni szeretné a kormányt az ezt megteremtő oktatási elképzelések megvalósításában.

Építve a Szövetség nemzetközi cégeinek tapasztalataira, az IVSZ véleményezte az informatikai szakok jövőbeni képzési és kimeneti követelményeit, valamint javaslatokat fogalmazott meg a tervezett duális képzéssel kapcsolatosan, illetve javaslatot tett az informatikai szakokon szükséges szakmai gyakorlat idejének jelentős meghosszabbítására.  Mindez hozzájárul a valós, vállalati környezet megismeréséhez és hozzásegíti a hallgatókat a képzés utáni gyors elhelyezkedéshez. Emellett kiemelt szempont a projektszintű munka és a prezentációs képességek javítása is.  „Több gyakorlatias tudásra, a vállalati környezet megismertetésére és kevesebb elméleti oktatásra volna szüksége a jövő mérnökeinek” – fogalmazott Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

Egyetértés volt az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztésének céljában is. Az IVSZ szorgalmazta, hogy a jövőben minden informatikai képzésen legalább egy tárgyat angolul vagy németül legyen köteles a hallgató teljesíteni a diploma megszerzéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr875369115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása