HTML

Fekete év és "baráti" önkormányzatok

2009.02.12. 15:10 :: Oroján Sándor

Egerben tartott sajtótájékoztatót Balázs József, a FIDESZ megyei elnöke, Szabó Zsolt, a FIDESZ megyei alelnöke és Bodnár Pál, egri kéözgyűlés költségvetési és gazdálkodási bizottságának elnöke.

"Az önkormányzatok számára az idei fekete év lesz – erről beszélt a Fidesz mai, egri sajtótájékoztatóján Balázs József, a párt megyei elnöke, Nagyréde polgármestere.

Balázs József szerint ebben a helyzetben különösen furcsa, hogy tavaly karácsony és szilveszter között kormánydöntés nyomán, országosan 26, szocialista vezetésű önkormányzat összesen ötmilliárd forintot kapott pályázat nélkül, csak egy levélre, amelyet az önkormányzati tárca vezetőjének küldtek. Úgy látszik, vannak „baráti” önkormányzatok, s nem léteznek egyenlő esélyek - vélekedett Balázs József. Heves megyébe Hatvannak az újhatvani városközpont fejlesztésére 120 millió, Gyöngyösnek az Orczy-kastély befejezésére 100 millió forintot utaltak át tavaly év végén, pár napon belül.

Hogy miért lesz "fekete év" az idei, arról Szabó Zsolt hatvani önkormányzati képviselő, a költségvetési és pénzügyi bizottság tagja úgy nyilatkozott: a helyhatóságok elértek hitelképességük határára. Már Hatvan is működési problémákkal küzd. Egymilliárd forint a város hitelfelvételi képessége és immár 970 milliónál tartanak.

Bodnár Pál tanácsnok, az egri közgyűlés költségvetési és gazdálkodási bizottságának elnöke kifejtette: a megyeszékhely bevételei is egyre csökkennek, újabb hitelekkel Eger sem terhelhető. Szerinte a működési hitel igénybe vétele elfogadhatatlan, a büdzsét anélkül kell megtervezni." (HEOL.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr3939095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása