HTML

Útfelújítás Újhatvanban

2009.02.12. 21:22 :: Oroján Sándor

A mai testületi ülésen, javaslatomra bekerült a 2009-es városrész fejlesztési koncepcióba a Forgács Simon utca és a Hatvany Lajos utca szőnyegszerű aszfaltozásának kivitelezése. A strand előtti parkoló felújításával kapcsolatos javaslatomat sajnos "időszerűtlennek" tartották a szocialisták, így arra minden bizonnyal jövőre kerülhet csak sor. Régóta nem volt példa arra, hogy ellenzéki indítványt befogadjon a városvezetés, a költségvetési javaslatainkból egyet sem fogadtak meg, pedig szám szerint 107-et tettünk.

A költségvetés mai vitája során ismét előkerült Újhatvan elhanyagoltságának kérdése. A szócsaták hevében sok érdekes beismerést tettek a szocik, például, hogy 98 óta probléma a Kölcsey utcát részben mentesítő északi elkerülő út építése. Pár percel később arról beszéltek, hogy ennek megépítésére csak most nyílt lehetőség. :)

Kiderült, hogy a jövőben sem szándékoznak semmit tenni annak érdekében, hogy a kerekharaszti autópálya-felhajtó hivatalosan is leágazás legyen, és a haraszti valamint keleti lehajtó között ingyenes legyen a pályahasználat. Pedig ez nem járna bevételkieséssel, hiszen most sincs senki, aki azért venne matricát, hogy azon az öt kilométeren használhassa az autópályát. Viszont sokan vannak, akik azért nem kerülik el Hatvant az autópályán, mert nincs matricájuk. Így a város elkerülése továbbra sem megoldott, pedig egy pénzbe sem kerülő miniszteri rendeletmódosítással (amelyik az autópályák díjait szabályozza) mindez elérhető lenne, és érezhetően csökkenhetne a forgalom Hatvanban. Sajnos, úgy látszik: nincs elég lobbiereje a polgármester-képviselőnek, hogy ezt elérje.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr33939882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása