HTML

Fidelitas Közéleti Akadémia

2009.02.16. 13:21 :: Oroján Sándor

Idén már a 10. évfolyam folytatja "tanulmányait" a Fidelitas Közéleti Akadémiáján (régi nevén Vezetőképző). A Fidelitas évente több mint húsz fiatalnak nyújt lehetőséget, hogy öt hétvégét töltsön együtt Tihanyban, ahol konfliktuskezelő és kommunikációs tréningek mellett neves közéleti személyiségek, politikusok, kutatók és média-szakértők bevonásával zajló beszélgetéseken ismerkedhetnek meg a közélettel. Az elmúlt hétvégén én is meglátogattam a felnövekvő nemzedéket Nyitrai Zsolt és Koszorús László országgyűlési képviselőkkel. Laci 8, én 7 évvel ezelőtt voltunk "vezetőképzősök", Zsolt pedig már az elsőn is előadóként vett részt, mint egri városatya.

Szerény véleményem szerint nagyon hasznos a Fidelitasosok részére ez a képzés. Gyakran tapasztaljuk a politikában, hogy saját területükön elismert szakemberek, közkedvelt személyiségek politikusként mennyire felkészületlenek. Bizony, a politikusság is egy szakma, amit meg kell tanulni, hogy az ember méltó módon képviselhesse választóit.

A Fidelitas minden évben pályázati úton választja ki, hogy a többszörös túljelentkezés esetén ki vehet részt a közéleti képzésen. A következő évfolyam ősszel indul, akit érdekel, nézze a fidelitas.hu -t, és jelentkezzen (Fidelitas tagság természetesen feltétel)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr86946381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása