HTML

Kérdés a Közlekedési Miniszterhez

2009.02.22. 17:20 :: Oroján Sándor

Kérésemre Dr. Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviselő kérdezi  Molnár Csaba közlekedési, energiaügyi és hírközlési (ez az ember mindenhez ért?) minisztert arról, miért nem képesek ingyenessé tenni az M3-as használatát Kerekharaszt és a Hatvan-Kelet lehajtók között, hogy bárki elkerülhesse Hatvant, és ne legyen ilyen nagy a forgalom városunkban. Miniszteri rendeletében ezt egy tollvonással megtehetné Molnár Csaba...

Meggyőződésem szerint nincs senki, aki erre a kilenc kilométerre venne matricát, tehát egy fillér bevételkiesés sem érné az államot (autópálya-üzemeltetőt). Vagyis ingyen lehetne javítani Hatvan közlekedésén, egy tollvonás az egész. És akkor Hatvan is élvezhetné az autópálya közelségének áldásos hatását, nemcsak Mogyoród és a többi főváros-közeli település (Mogyoród és BP között ingyenes a pálya).

Korábban Érsek Zsolt levelezett Kóka Jánossal, akkor közlekedési miniszterrel, ugyanebben a témában, de a koalíciós társa "lepattintotta". Érdekes hatalmi játszma lehet a háttérben, hogy nem tud a polgármesterünk egy ilyen egyszerű dolgot elintézni. Az új miniszternél, Molnár Csabánál már nem is próbálkozott Érsek Zsolt, kénytelen ezt az ellenzék megtenni helyette. Reméljük, azért egyetért a kezdeményezéssel... :)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr55958762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HLH 2009.02.23. 12:29:22

Ésszerű, jó javaslat, emlékeim szerint régebben egy ideig volt is már díjmenetes ez a szakasz. Tudná csökkenteni a város átmenő forgalmát.

Elkeserítő állapotban van a térség alsóbb rendű úthálózata. Egymást érik a kátyúk. Konkrétan a Hatvan-Heréd szakasz sok helyen már-már járhatatlan a kátyúk miatt. Érdekes, hogy ezeket minden évben szorgalmasan kijavítják, de 1-2 hónap múlva újból kezdődik minden elölről... Az is gyorsítja az állagromlást, hogy nincs megoldva a víz elvezetés az út két oldalán, így hamarabb fel tud fagyni a felület...

Régi gond és a térségben szinte minden alsóbb rendű közútnál tapasztalható a jelenség. Tudom, ez költségigényesebb, és nem csupán tollvonás kérdése. Viszont az itt élők nap mint nap szembesülnek a kellemetlenséggel, romlik a járművek állaga és az ilyen technológiával történő és vélhetően elnagyolt kivitelezésű kátyúzás meg kicsit felesleges pénzpocsékolásnak tűnik. 5-6 éve egy kb. 500 méteres rész kapott teljes burkolatot, azzal azóta sincs probléma...

Mielőtt elfogult lokálpatriotának gondolnának, tessenek végigmenni az említett útszakaszon...

vinik táltos 2009.07.15. 11:33:59

Már többször megkérdeztem, de nincs válasz.
Volt egy ígéret a Táncsics és Viola u. aszfaltozására. Nem kátyúznának, hanem szönyegterítés lenne.
MIKOR?
A Viola épp, hogy járható, itt-ott félig az árokban.
Más: A tavaly kihúzott kábel tv hálózat azóta is csak ott van.
Itt Újhatvanban nincs más, csak a parabola.
Az meg nem sokat ér.

Oroján Sándor 2009.07.15. 17:37:43

Tisztelt Vinik Táltos!

A Táncsics és Viola utca szőnyegszerű aszfaltozása része a 2009-es városrész-fejlesztési tervnek, vagyis elméletileg el kell készülnie idén. Javaslatomra bekerült még a Forgács Simon és a Hatvani Lajos utca, ezeken sem kezdődtek még el a munkálatok. Ha nem csinálják meg ezeket, azt párszor az orruk alá fogom dörgölni, mert nem lenne tisztességes, ha visszatáncolnának ennyi ígéret után. Nyár végéig türelem, ha nem lépnek, szóvá teszem a dolgot, és reményeim szerint legkésőbb 2010 őszét követően egy új többség biztosan megteszi, amit a jelenlegiek elutasítanak.

A Kábel TV-vel kapcsolatban az önkormányzat nem illetékes, kábeleseknél kell érdeklődni, ők tudhatnak pontosabbat.
süti beállítások módosítása