HTML

Nem kicsit, nagyon... :)

2009.06.08. 12:00 :: Oroján Sándor

Hatvanban és az eddig szocialistának hitt választókerületben (Hatvan, Lőrinci, még 12 település) is soha nem látott mértékű győzelmet aratott a FIDESZ. (bővebben a hatvanonline.hu-n) Az MSZP csak a harmadik, hiszen a Jobbik is megelőzte a HospInvest, iskolaösszevonás, parkolási és egyéb ügyek által sújtott pártot.

Külön öröm számomra, hogy a lakóhelyemet is magába foglaló, 8-as számú újhatvani, önkormányzati választási körzetben, ahol tevékenyen részt vettem a kampányban, az SZDSZ egyetlenegy szavazatot sem kapott. A jobboldalra 515-en, míg a szocialistákra 104-en voksoltak, ami hatvani és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény.

Emellett aggodalomra ad okot város szerte a Jobbik  térnyerése, hiszen úgy tűnik, egy nagyobb részvételi arány mellett a szocialistáknak a jobboldal megosztásával van esélyük "nevető harmadikként" körzeteket nyerni, esetleg megtartani többségüket.

Kiemelnék két gondolatot a tegnapi pártelnöki nyilatkozatokból.

Lendvai Ildikó "nem örül", hogy a Jobbik ilyen nagyot szakított a FIDESZtől.

Vona Gábor szerint a Jobbikra leadott szavazat nem elveszett voks többé.

Tehát: jobboldali ember, szavazz a FIDESZ helyett a Jobbikra, ezt üzenik kórusban a szocialisták és jobbikosok.

Talán így megtarthat pár várost az MSZP, talán így nem lesz a FIDESZnek kétharmada, talán így elmaradhat az elszámoltatás. Ne feledjük: Vona Gábor kijelentette, ők ellenzéki szerepre készülnek. Éppúgy a FIDESZ ellenzéke lesznek mint a szocik, és éppúgy a FIDESZ szavazataira hajtanak majd, mint a szocik. És éppúgy képtelenek lesznek változtatni az országos politikában, pár százalékkal ellenzékből, mint most a FIDESZ, habár alig hiányzik pár voks a többséghez.

Aki nem hiszi, hogy a jobbikosok és szocik egy húron pendülnek, nézze meg az alábbi videót (Salem nevű ember jelenteti meg, az index.hu videómegosztóján, csak hogy még egyértelműbb legyen):

Hazugságok és csúsztatások tömege olvasható a videóban, egyetlen célja, hogy a FIDESZre szavazó embereket átcsábítsa, vagy távol tartsa az urnáktól.

Ébresztő, jobboldaliak, különben kiéneklik a szánkból a sajtot, mint anno a MIÉPpel, Centrum Párttal...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr401171189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2009.06.08. 12:27:37

Ne alacsonyodj már le erre a sárdobálós szintre - hülyék vannak mindenhol ide-oda mentek a bezsólogatások.
Listán természetesen Jobbikra szavazunk a Fidesz töketlenkedik pl. a cigánykérdésben, ha pedig huzamosabban visszaköltözöl Hatvanba meglátod mekkora problémakör ez.
Az egyénikben úgyis a Fidesznek van esélye.

Oroján Sándor 2009.06.08. 14:47:15

Már több mint tizenkét éve Hatvanban élek, ez talán huzamosabb idő...
Bp.-re tanulni járok, két hét múlva államvizsgázom. Sosem költöztem el Hatvanból, és sokat járok strandra, ahol tapasztal az ember "ezt-azt". Személyesen is volt kellemetlen élményem, de nem a személyes igazságtételt keresem, hanem a megoldást - mindenki számára.

Tudom, hogy a bűnözés fontos probléma Hatvanban (is), de a megoldás érdekében nem nagyobb hangú ellenzéki pártra, hanem határozott többséggel rendelkező kormánypártra van szükség. És épp ez kerülhet veszélybe a Jobbik térnyerése miatt. A szocialisták meg a megosztottsággal élhetik túl az egyébként katasztrofális bukást egyes városokban, például Hatvanban.

Úgyhogy listán is szavazz a FIDESZre, kedves jobbos kommentező, különben marad az eredményjelzőre pislogás 2010-ben is, mint eddig.
süti beállítások módosítása