HTML

Melegebb éghajlatra küldtük Bajnait

2009.10.08. 22:42 :: Oroján Sándor

Az egriszin.hu beszámolója
A HEOL beszámolója
A TVEger.hu beszámolója
A Szent István Rádió híradása.

Ma Egerben tartottunk sajtótájékoztatót Ágh Péterrel, a Fidelitas országos elnökével, melyen bemutattuk a Bajnai Gordon, Lendvai Ildikó és Sós Tamás szocialista politikusok számára kiállított "üdülési csekket". A Fidelitas nevében azt üzentük: "menjenek melegebb éghajlatra"!

 

E rendhagyó akcióval valójában a magyar falusi turizmus tönkretételére szerettük volna felhívni a figyelmet. Mint ismert, a Gyurcsány-Bajnai kormány 2010-től megadóztatja az üdülési csekket, és elveszi a falusi vendégéjszakákból fakadó jövedelem adómentességét is. Ez veszélybe sodorja a több ezer vidéki vendéglátásból élő család mindennapi megélhetését. A jelenlegi költségvetés-tervezetben pedig újabb sarccal sújtják a turizmust: felére csökkentik az önkormányzatok részére, az idegenforgalmi adó beszedése után járó állami kiegészítő támogatást.

Azért Egerben mutattuk be az üdülési csekket, mert szerintünk Heves megye északi része különösen nagy hátrányt szenved az intézkedések nyomán, Egerben pedig kiemelkedően magas az üdülési csekkek felhasználásának az aránya. Van olyan vendéglátóhely, ahol hetente félmillió forint bevétel keletkezik üdülési csekkből.

Ágh Péter elmondta: "A jövő évi költségvetés elfogadása ellen is tiltakozik a szervezet az üdülési csekkek kiállításával, hiszen az ilyen negatív intézkedések hatására csökken a gazdaság teljesítménye, válik finanszírozhatatlanná a költségvetés. A turizmus pedig a válság ellenére is fejlődő ágazat volt ezidáig, így az ország kitörési pontját teszik tönkre a szocialista tervek".

"Ha a kormány jót tenni nem képes az országgal, ha csupán megszorításokra, választási költségvetésre futja a tehetségükből, inkább fogják az idén még adómentes üdülési csekket menjenek melegebb éghajlatra" – üzentem Sós Tamásnak és barátainak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr931437727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása