HTML

Ifjúságpolitikai stratégia az OV-n

2009.11.28. 20:48 :: Oroján Sándor

Szombaton ülésezett a Fidelitas Országos Választmánya, ahol bemutatásra került a Fidelitas által elkészített Új Nemzedék Program, ami nem más, mint a Fidelitas ifjúságpolitikai stratégiájának vitairata.

 

 

Naracsics Tibor felkérésére, Mihalovics Péter vezetésével készült a Fidelitas vitairata, amely könnyen lehet, hogy a következő polgári kormány ifjúságpolitikájának alapköve lesz. A vitairatot hamarosan bemutatjuk a médiának is, és elkezdődik a civil felekkel a társadalmi egyeztetés is. Elöljáróban annyit elárulok, hogy olyan, fiatalokat érintő kérdéseket feszeget a vitairat, mint a mobilitás vagy a pénzügyi kultúra, de konkrét programjavaslatokat, példál az Új Nemzedék kártyát is érinti a Fidelitas.

A jó hangulatú rendezvényen egyébként vajas és zsíroskenyeret ettünk, forralt bort ittunk, és rendkívül jól éreztük magunkat, hiszen egymás közt, sajtó és a Fidesz politikusainak megtisztelő, ám ékesszólásra késztető társasága nélkül, a szokásosnál kicsit szabadabban beszélgethettünk a dolgainkról.

A "Munka OV" -n (copyright by Koszorús László) Dömötör Csaba, a YEPP (Youth of European People's Party) gyöngyösi származású alelnöke is felszólalt. Tőle megtudhattuk: a Fidelitas közbenjárásának és súlyának köszönhető, hogy egyedüli nemzetközi szervezetként a YEPP elítélte a szlovák nyevtörvényt, egyedülálló módon felszólította Szlovákiát az európai szellemiséggel ellentétes, antidemokratikus intézkedés visszavonására. Mi, fiatalok ezzel azt üzenjük, elég a bújkáló, megalkuvó hozzáállásból, egyértelmű, az európai demokráciával ellentétes, alapjogainkat, a szabad nyelvhasználatot érintő kérdésekben világos fellépésre van szükség nemzetközi szinten is.


 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr161559457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása