HTML

MTI nemegyenlő színvonal

2010.05.10. 16:10 :: Oroján Sándor

Most egy rövidebb posztot írok, hiszen korábban hosszabbat írtam. Egyébként a Jóisten is igazságos: igaz, hogy a bal lábam picit hosszabb, cserébe a jobb lábam rövidebb. A krokodil farka pedig érdesebb, mint amennyire zöld. Az alábbi idézet az MTI tudósítása:

"Orbán Viktor másodszor kezdeményezett nemzeti konzultációt. A Fidesz elnöke ugyanis szinte pontosan öt évvel ezelőtt már meghirdetett egy több hónapig tartó konzultációsorozatot. A mostani megbeszélések viszont rövidebb ideig tartanak majd, mint akkor, hiszen öt évvel ezelőtt több hónapig folytak a megbeszélések."

Szóismétlés, értelmetlen nyelvtani reláció. Éljen az MTI...


A poszt közzétételét követő napon jelent meg egy interjú Szalai Annamáriával a mandiner.blog.hu -n. Íme az MTI-t érintő egyik kérdésre adott válasza:

"Várható-e, hogy a Magyar Távirati Iroda megszűnik vagy szűkebben vett kormányzati hírügynökséggé alakul?

Felvetődtek ugyanezek a lehetőségek a sajtóban a kampány során, de a találgatás helyett érdemesebb lett volna megkérdezni magukat az érintetteket. Mivel jogalkalmazó vagyok és nem jogalkotó, úgy gondolom, várjuk ki türelemmel, hogy mik a kormány szándékai. A személyes véleményem az, hogy az MTI működésén bőven van mit javítani: a 130 éves intézmény sokat vesztett presztízséből, erősen megkérdőjelezhető hírszerkesztésének függetlensége, hitelessége, tárgyszerűsége és nem kéne, hogy bulvár-forrásokkal versenyezzen. A lényeg azonban nem az intézményi keret, hanem a tartalom, aminek a minőségével komoly problémák vannak. Ráadásul hiába adófizetői pénzekből tartjuk fenn az MTI-t, a híreihez csak nagyon nehezen lehet hozzáférni. Hogy van az, hogy akiknek a pénzéből készül, azok nem juthatnak hozzá szabadon a hírekhez? Mindezek mellett a tájékozódáshoz való jog alkotmányos alapjog, aminek sokkal hatékonyabban kell eleget tenni." (mandiner.blog.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr861990103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása