HTML

Közöny meg hallgatás

2010.05.14. 21:48 :: Oroján Sándor

Közmeghallgatás volt tegnap, a DALI-ban. Kicsit olyan érzés volt részt venni az eseményen, mint két éve vagy tavaly. Ugyanazok a problémák, ugyanazok a válaszok. És közben nem történt semmi szinte semmi. A Kölcsey utca továbbra is zajos, az utcák felújításának se híre, se hamva. Az esővíz áztatta házak ügyében sem tett semmit az önkormányzat.

Két dolgot javasoltam megoldásként: a Kölcsey utcaiak által javasolt szervizutacska megépítésének műszaki- és költségbecslését, valamint a Kölcsey utca végigjárását, és a problémák teljes körű felmérését, ugyanis itt beszakadt útfelülettől, méteres gazon át, kátyúkig és betömött árokig minden hiba felmerült. Az SzMSz (Szervezeti és Működési Szabályzat) szerint ezekről a javaslatokról a képviselő testület nem szavazhatott. Ehhez különösebb kommentet nem fűzök. Révész Péter ígérte, hogy ezt határozat nélkül is megteszik, és írásban referálnak nekem az eredményekről.

Az egész esemény konklúziója szerintem az, hogy ilyen formában a közmeghallgatásoknak semmi értelme. Az emberek sokszor jogos panaszait végighallgatjuk, de érdemi megoldás nem születik. Ráadásul mindezt évente megismételjük.

A hatvanonline.hu bővebb beszámolója itt elérhető

Szólj hozzá!

Kósáékkal bicikliztünk

2010.05.13. 21:59 :: Oroján Sándor

Kósa Lajosék biciklivel érkeztek a Parlament alakuló ülésére Debrecenből. A 240 km-es távot alig két nap alatt tették meg a képviselők, akiket Medgyesy Balázzsal, a Zöld Tagozat elnökével, László Jánossal, a Magyar Kerékpárosklub elnökével, Schneller Domonkos fővárosi képviselővel és néhány fidelitasossal vártunk Budapesten, hogy gratuláljunk a sportteljesítményhez, és elkísérjük őket az utolsó szakaszon, a Hősök terétől. Úgy tűnik, a Hajdú megyeiek komolyan gondolják a kerékpárút-hálózat fejlesztését, reméljük, Heves megyében is avathatunk jó néhányat a következő ciklusban.

 

Szólj hozzá!

MTI nemegyenlő színvonal

2010.05.10. 16:10 :: Oroján Sándor

Most egy rövidebb posztot írok, hiszen korábban hosszabbat írtam. Egyébként a Jóisten is igazságos: igaz, hogy a bal lábam picit hosszabb, cserébe a jobb lábam rövidebb. A krokodil farka pedig érdesebb, mint amennyire zöld. Az alábbi idézet az MTI tudósítása:

"Orbán Viktor másodszor kezdeményezett nemzeti konzultációt. A Fidesz elnöke ugyanis szinte pontosan öt évvel ezelőtt már meghirdetett egy több hónapig tartó konzultációsorozatot. A mostani megbeszélések viszont rövidebb ideig tartanak majd, mint akkor, hiszen öt évvel ezelőtt több hónapig folytak a megbeszélések."

Szóismétlés, értelmetlen nyelvtani reláció. Éljen az MTI...


A poszt közzétételét követő napon jelent meg egy interjú Szalai Annamáriával a mandiner.blog.hu -n. Íme az MTI-t érintő egyik kérdésre adott válasza:

"Várható-e, hogy a Magyar Távirati Iroda megszűnik vagy szűkebben vett kormányzati hírügynökséggé alakul?

Felvetődtek ugyanezek a lehetőségek a sajtóban a kampány során, de a találgatás helyett érdemesebb lett volna megkérdezni magukat az érintetteket. Mivel jogalkalmazó vagyok és nem jogalkotó, úgy gondolom, várjuk ki türelemmel, hogy mik a kormány szándékai. A személyes véleményem az, hogy az MTI működésén bőven van mit javítani: a 130 éves intézmény sokat vesztett presztízséből, erősen megkérdőjelezhető hírszerkesztésének függetlensége, hitelessége, tárgyszerűsége és nem kéne, hogy bulvár-forrásokkal versenyezzen. A lényeg azonban nem az intézményi keret, hanem a tartalom, aminek a minőségével komoly problémák vannak. Ráadásul hiába adófizetői pénzekből tartjuk fenn az MTI-t, a híreihez csak nagyon nehezen lehet hozzáférni. Hogy van az, hogy akiknek a pénzéből készül, azok nem juthatnak hozzá szabadon a hírekhez? Mindezek mellett a tájékozódáshoz való jog alkotmányos alapjog, aminek sokkal hatékonyabban kell eleget tenni." (mandiner.blog.hu)

Szólj hozzá!

A székely himnusz középszerű műdal

2010.05.10. 12:36 :: Oroján Sándor

No comment, Dessewffy Tibor...

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása