HTML

Több Mansfeld, kevesebb Che

2012.02.29. 13:01 :: Oroján Sándor

Több Mansfeld Péter, kevesebb Che Guevara - Budapesten ülésezett az Európai Néppárti ifjúsági szervezete. Dömötör Csaba, a YEPP magyar elnöke elmondta, összesen 90 résztvevő érkezett 37 országból.

 

A küldötteket első este Dömötör Csaba, a YEPP elnöke, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, Gyürk András Európai Parlamenti képviselő, a Fidelitas alapító elnöke és és Ulrich Kleppmann, a Hanns Seidel Alapítvány magyarországi képviselője köszöntötte. 
 
 
A résztvevők pénteken találkoztak a magyar kormány számos képviselőjével, így többek között meghallgatták Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Martonyi János külügyminiszter és Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár előadását is. 
 

Az EPP-s fiatalok a háromnapos találkozón részletes ismereteket szerezhettek az új magyar alkotmányról, valamint a Magyarország megújulását célzó kormányzati lépésekről.
 
 
A küldöttek a szakmai tanácskozásokon túl megtekintették a 4-es metró épülő Fővám téri alagútját, ahol Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója köszöntötte őket.
 

Schmidt Mária igazgató asszony jóvoltából ellátogattak a Terror Házába, ahol gyertyákat helyeztek el a kommunizmus áldozatainak emlékére. 
 
 
Az igazgató asszony köszöntőjét követően Duarte Marques YEPP-alelnök, portugál parlamenti képviselő felidézte a fiatalon kivégzett Mansfeld Péter emlékét. „Péter nemcsak a saját, hanem a mi szabadságunkért is küzdött. Ő, és a hozzá hasonló fiatalok tették olyanná Európát, mint amilyen ma: szabaddá és egységessé  – jelentette ki a portugál politikus. A fiatalok megemlékezésén rövid beszédet mondott Téglás Zoltán, az amerikai Ignite zenekar frontembere, aki maga is a kommunizmus elől menekülő szülők gyermeke.
 
 
Dömötör Csaba, a YEPP elnöke elmondta: a rendezvény megszervezésével az volt a céljuk, hogy az Európai Néppárthoz tartozó ifjúsági szervezetek világos képet kapjanak a Magyarországon zajló változásokról és az ország történelméről. Fontos feladatunk az is, hogy bemutassuk a kommunizmus valódi arcát azoknak, akik szerencsésebb történelmű országokban élnek. Akkor értük el célunkat, ha több Mansfeld Pétert ábrázoló pólót látunk majd, mint Che Guevara-arcképet – tette hozzá.
 
 
A YEPP elnöke kijelentette: az elmúlt hetek vitái bizonyítják, hogy a magyarországi történéseket nem lehet egyszerű sztereotípiák és felületes információk alapján megítélni. Éppen ezért minden, a hétvégihez hasonló rendezvénynek kiemelt szerepe van.
 
 
A rendezvény sikere kapcsán - mint azt Ágh Péter elmondta - mindannyian hálásak lehetünk Dömötör Csabának, az Európai Néppárt ifjúsági szervezete elnökének és a szervezőknek: Ács Arnold Bencének, Böszörményi Nagy Gergelynek, Domonyi Zoltánnak, Faragó Csabának, Henter Lillának, Kiss Évának, Koncz Zsófiának, Maurer Szemerének, Panyi Miklósnak, Rónaszéki Nórának és Tardi Tamásnak. Köszönjük, hogy fantasztikus élménnyé varázsolták a budapesti YEPP szemináriumot és tanácsülést. A személyes tapasztalat a legjobb országimázs!
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr304225541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása