HTML

A nehezebb út

2012.04.01. 23:11 :: Oroján Sándor

Örülök, hogy a Köztársasági Elnök posztján marad, és kisdoktori címének visszavonása ellenére sem értek egyet azokkal, akik lemondását követelik jobbról vagy balról. Elsősorban azért, mert egy szisztematikus kilövési kísérletnek voltunk szemtanúi az elmúlt hetekben. Néhány újságíró heroikus erőfeszítésekkel kinyomozott egy húsz éves történetet, plágiumot kiáltottak az ítélettel együtt, hogy mondjon le Schmitt Pál. Szó nem volt a cím visszavonásáról, egyáltalán nem érdekelte őket, hogy mi a történet háttere, mit gondol az érintett, csupán a politikai értelemben vett kilövés volt a cél, ahol a köztársasági elnöki intézmény erodálása sem számított, nem beszélve arról az olimpiai bajnokról, sportdiplomatáról, akire egy ország volt büszke. Az sem számított, hogy emiatt ismét jó hírünk romlik a nagy világban.
Másrészt nem gondolom, hogy egy húsz éve írt kisdoktori nem megfelelősége miatt bárkit is meg kellene hurcolni. Ha valaki hibát követett el, az a konzulens, opponens, a bírálók, az intézmény - legutolsó sorban csak a dolgozat szerzőjével. Ezt a cím visszavonásával orvosolni lehetett - hogy volt-e egyáltalán joga ehhez a jogutód egyetemnek, vagy fair dolog-e gyorsított eljárásban, az érintett távollétében, meghallgatása nélkül tenni mindezt, azt most ne firtassuk.
Kisdoktori cím adományozása ügyében is igaz a futballból jól ismert hasonlat: tizenegyes az, amit a bíró megad - még ha a lassításból úgy látszik is, hogy nem volt olyan durva a falt, amekkorát a csatár esett. Vagy a csatár legyen szíves, és fáradjon le a pályáról, bocsánatot kérve a nézőktől, mert ők utólag, lassítás alapján nem érzik tizenegyesnek?

Apropó: épp ezt tartom a közélet egyik legnagyobb problémájának: az álszentséget, a képmutatást. Elvárjuk a politikusoktól, hogy múltjukban se találjunk semmi kivetnivalót, hogy tökéletesek legyenek, nem olyanok, mint a társadalom maga. Persze, fontos, hogy a köztársasági elnök mutasson példát - azt gondolom, Schmitt Pál egész élete az (a kisdoktori-üggyel együtt is). Végső soron a képmutatás, az álszentség az oka annak, hogy saját oldalunk vezetőit tökéletesnek látjuk, akarjuk látni, az ellenoldal politikusait pedig bűnözőnek, bármi áron. Sokan képtelenek elfogadni, hogy egyik-másik általuk szeretett politikus, országos vezető is hibázik, kommunikációs bakit vét, neadjisten hibázik a kormányzás során, ezért a nehezen magyarázható tettek vagy szavak mögé anekdotákat gyártanak, ördögi logikát keresnek. Feltételezik, hogy valami többlépéses sakkjátszma parasztáldozatát látják éppen, és természetes, hogy egyszeri emberként fogalmuk sincs, mire megy ki a játék, csak hiszik, hogy mindjárt "végleg mattot ad" az általuk kedvelt szereplő. A másik oldal utált politikusaitól pedig nem fogadjuk el azt sem, ha igazat szólnak, ha kiskutyát simogatnak, hiszen ők gonoszok, nem szerethetik a kutyákat, biztos csak ismét meg akarnak téveszteni.

Nem értek egyet azokkal sem, akik most a következmények nélküli országról beszélnek, féltik a jobboldalt, és a magyar nemzetet úgy mindenestül. Mert nem az a helyes következmény, ha valaki egy hirtelen kipattanó gyanú, egy rögtön kimondott ítélet, intézményének mások általi tönkretétele után félreáll. Ez egyáltalán nem az a szituáció, ami a D-209-es ügy volt vagy GyF hazugsága.

Kezdjük az elsővel: letagadták, hogy Medgyessy ügynök volt, majd kiderült: III/II-es SZT tisztként szolgált, az elnyomó rendszerben. Senki sem mondott le, pedig SZT tisztnek lenni nem azonos egy húsz éves kisdoktori-afférral, ráadásul szó szerint tagadták az utolsó pillanatig, szándékosan. Itt megítélés kérdése, hogy a kisdoktori cím adományozásakor ki hibázott és mekkorát, ott az érintett "bűnössége", a szándékos hazugság nyilvánvaló volt. GyF hónapokon keresztüli hazugságkampánya, tudatos manipulációja, majd ennek kiszivárgása pedig ennél is súlyosabb ügy volt. Mit mondott akkor a HVG? Hol volt akkor a balliberális oldal megannyi nagymellényű erkölcscsősze? Ami a Schmitt-ügyben különbség, hogy a tét kisebb, a bűnösség nem egyértelmű, sőt. Nameg, hogy a jobboldal egy része is rárontott a köztársasági elnökre. Tiszteletben tartom a véleményüket, nem gondolom, hogy bárkit is meg kéne hurcolni azért, mert lemondásra szólította fel az elnököt, de egyúttal kérném őket: fejezzék be, ez nem a D-209-es vagy a Gyurcsány-ügy. Kár, hogy óriási morális kérdést faragtak belőle, kár, hogy itt mutatkozott meg először, hogy lehet a jobboldalon "kibeszélni a pártból", mert véleményem szerint itt most ennek nem lenne helye.

Abban végképp nem vagyok biztos, hogy Schmitt Pál az egyetlen közszereplő, aki kétes körülmények közt szerzett doktori címet. Ennek ellenére egyetlen balliberális média vagy jobboldali blog vagy egyetem! sem kérte, hogy a magyar tudomány becsületének visszaállításáért vizsgálják meg a közszereplők által, akkoriban szerzett kisdoktorikat, mert vélelmezhetően nem egyedi esetről van szó. Nem mintha bárkinek le kéne mondania emiatt, de az azért mégsem fair, hogy a kilencvenes években jóval könnyebben juthatott doktori címhez bárki, mint ma. Hányan birtokolhatnak még így doktori címet például a jelenlegi országgyűlési képviselők közül?

Péntek este nem voltam biztos abban, hogy Schmitt Pál marad. Reméltem, hogy így dönt, de ilyen ellenszélben, ilyen teherrel köztársasági elnöknek maradni nem könnyű dolog, ez a nehezebb út. Schmitt Pálnak és a jobboldalnak egyaránt. Akkor, amikor egy KDNP-s vezető, a jobboldali blogok többsége, a Magyar Nemzet is lemondásra szólít fel, piszok nehéz lesz bárhol megjelenni, mosolyogni, egyáltalán: köztársasági elnöknek lenni. A könnyebb út az lett volna, ha Schmitt Pál lemond. Nyugodt, boldog nyugdíjas éveket tölthetne, a jobboldal sok véleményformálója üdvözölte volna döntését, a baloldal leszállt volna a témáról, stb. Ehelyett maradni, PhD-t szerezni, visszaszerezni intézményének méltóságát, elviselni a nyomást embert próbáló feladat lesz, nem garantált sikerrel. És egy alkalom a példamutatásra kitartásból, akaraterőből...

126 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr794355081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt Pál TAKARODJ! 2012.04.05. 14:56:58

Mint a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája Figyelő Bizottságának egyik tagja, egyelőre csak saját nevemben felszólítom Schmitt Pált magyarosan, hogy megértse. Mert nem ért a szép szóból és a 2012.03.30-i esti tévés adásban is várhatóan csak palira akar ...

Trackback: Scmitt Pál egy szellemi és erkölcsi toprongy 2012.04.05. 14:56:29

Toprongy: Katonai és börtön szleng. Jelentése: szellemileg nevetségesen leépült emberszerűség. Teljesen és tökéletesen hülye. Tehát ennél már nincs lejjebb, felesleges is küzdeni érte. A judeo-kereszténység hazai nagy hitkomisszárjának, Joseph Rat...

Trackback: Schmitt: Doktor NO 2012.04.01. 23:50:12

Nem nagyon volt olyan (z)ember péntek este Magyarországon, aki a köztársasági elnök exkluzív interjújának hírére nem fogadott volna nagy összegben arra, hogy Schmitt Pál bejelenti lemondását. Mi az államfő körüli eseményeket értékelő legutóbbi írásunkb...

Trackback: A nehezebb út 2012.04.01. 23:39:01

Kisdoktori cím adományozása ügyében is igaz a futballból jól ismert hasonlat: tizenegyes az, amit a bíró megad – még ha a lassításból úgy látszik is, hogy nem volt olyan durva a falt, amekkorát a csatár esett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ting Fu doktor 2012.04.01. 23:28:03

Szégyeld magad, hogy politikus létedre ennyire elvesztetted a kapcsolatot a valósággal :((((

Viktus 2012.04.01. 23:30:15

Szerintem ebből hamarost megint pofozózsákosdi lesz Sanyi. :(

Egyébként a kulcsszó az erkölcs. Nem a lebukás volt itt a legnagyobb gond, hanem a hazudozás ... amazok hazudtak végig most nyíltan kiderül, hogy nem változott semmi. Ez itt a fő problémakör.

Remélem Gyurcsány Ferenc maradásától annyira nem ájultál el anno :P

Ting Fu doktor 2012.04.01. 23:30:43

És még egy fontos dolog.

Az, hogy a másik oldal milyen mocsok, alávaló szemét, az egy fikarsznyit nem ment a saját oldalunk hibáiból! Gyalázatos ha ezt az alapelvet nem éreted.

Te és hozzád hasonló csőlátású, a valósággal a kapcsolatot totálisan elvesztett idióták miatt fog bukni a jobboldal. Ezért haragszom rád! NAgyon.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2012.04.01. 23:31:17

te egyedül vagy ekkora barom, vagy segítenek????

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2012.04.01. 23:35:44

ki ez a szerencsétlen seggnyaló?

teddyde 2012.04.01. 23:37:21

Sanyi, te egy igazi barom vagy.

_BP_ 2012.04.01. 23:42:00

Te felsőbb utasításra írsz ilyen okosságokat, vagy meggyőződésből? Barna-e a nyelved? Finom-e?

nápolyi maszti 2012.04.01. 23:42:28

Megszólalt a seggnyalók királya! Ez akkora f.sz, hogy nadrágban kéne hordani!

hispan 2012.04.01. 23:43:07

Ne haragudj, de ha én csalok (és ha a doktori felét másolom, az csalás, ez nem vita, ugye?), és a csalás nem derül ki, akkor 20 év múlva az a hibás, aki nem buktatott le, és csak legutolsó sorban én? Ezt állítod? De rendben, fogadjuk el, hogy a csalás miatt elvették a doktoriját, és ez volt a büntetés érte (ha ez a cselekedet rontja az ország megítélését, szerintem te nem vagy tisztában a tudományos világ működésével). Ezért, egye fene, nem kéne lemondania...

De amiatt igen, hogy ez 1) tarthatatlan példa; 2) hazudott ezzel kapcsolatban. Igen, amíg menthetőnek látta a helyzetet, január óta a csillagokat is lehazudta az égről. És ezek után szerinted nem kellene lemondania?

Abban igazad van, hogy a lemondatására nem lehet minden eszközt bevetni, viszont sajnos az is igaz, hogy ennél kicsit jobban működő demokráciákban erre nem is lenne szükség, mert magától felállna az illető... De a mi emberünk nem... ő a képébe vigyorog 10.000.000 embernek, és hátranéz, hogy elegen vannak-e még mögötte...

Csak az előttem szólókkal tudok egyet érteni: te teljesen elvesztetted a kapcsolatot a valósággal. Csak azért, mert a saját oldaladon is találtál rosszakat, meg a másik oldalon is jókat, azt képzeled, hogy ez a valóság...

oszi1113 2012.04.01. 23:47:47

ha jól értem, akkor smitzi, aki lopott, nem bűnös, mert nem tudta, hogy a kisdoktori értekezést saját kútfőből kell összehozni. bűnös mindenki, de smitzi nem!
tehát a csaló nem bűnös!
remélem ez az írás, legalábbis a dátum alapján csak áprilisi tréfa!

bopat 2012.04.01. 23:48:11

Te kis buzi seggnyaló? Ébresztő, már mindenkinek leesett, hogy nem lehet védeni ezt a szerencsétlen csalót, de te még nyalod a seggét?
Sokkal hülyébb vagy mind gondoltam.
Talán te vagy a leglúzerebb ebben az országban ehhe.

Raffay 2012.04.01. 23:48:18

Gyakorlatilag egy sort sem írt a dolgozatból, mindent összeollózott... Sanyikám, véded a védhetetlent.

Amikor kiderült a bolgár forrás, akkor azt hazudta, hogy a következtetések az övéi. Amikor kiderült, hogy azt meg egy német írta egy az egyben, akkor már nem reagált... és azóta sem. Sokszorosan hazudott, sokszorosan lebukott az utóbbi két hónapban.

De itt van egy példa:
mediasarok.sote.hu/wp-content/uploads/2012/04/pdfmeghivo.jpg

Pedig állítólag "Engem meg sem kérdeztek... :( "

Aha... :)

FeketeLeaves 2012.04.01. 23:48:26

Nincs valami más, valami olyan amit tanultál, otthonról hoztál, vagy magad alakítottad ki, amivel előrébb juthatnál? Fiatal vagy, rengeteget tehetsz még annak érdekében, hogy egzisztenciád, megbecsültséged, elismertséged legyen. De máshogy. Hidd el, ez az út cseppet sem jó. Nézz Szíjjártóra. Azt akarod? Megvan mindene, pénz, hatalom, ismertség. De ez kell? Az ő nyomába akarsz kerülni? Légy belátó, van más út is, amivel nem kell a gerincedet gumivá alakítani.Nézz körbe, sok más munkával lehet letenni valamit az asztalra. Sanyi, nem kell ennyi seggnyaló.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.01. 23:54:22

Szégyelem magam, hogy a földim vagy Sándor. Tudod arrafelé azért az emberek többsége becsületes ember.

kov_vacs 2012.04.01. 23:56:34

Ez az ember csalt.
Minden ember követ el az életében hibát.
De ennek az embernek nem hallottam a szájából azt a mondatot, hogy "sajnálom emberek: csaltam, de már bánom. Nem vagyok rá büszke, ez van, de én is ember vagyok - és elnök akarok maradni."

Nem.
Ez az ember csalt, és még neki áll feljebb.
Ő van megsértődve.

Mit mondok a gyermekemnek, aki elkezdi az iskolát? Csaljál csak, kincsem, a nagyemberek is úgy teszik?
Csaljál, és ha rajtakap valaki, sértődj meg, hogy mit képzel magáról?
Csaljál, aztán hazudj róla?

Mit mondjak a gyermekemnek?
Miért legyen a gyermekem becsületes? Miért legyen tisztességes? Miért tartsa be a szabályokat? Miért tartsa be a törvényeket?
Miért?
Miért, ha egy olyan országban él, amelynek az elnöke csal, aztán hazudik?!

fiatal demokraták 2012.04.01. 23:56:43

Sanyi! Ajánlom figyelmedbe a mandiner-en lévő cikked értékelését, csak hogy képbe légy azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak arról a cikkedről a fiatal jobboldaliak.
mandiner.hu/cikk/20120119_orojan_sandor_schmitt_pal_egerben

Mint Fidelitas-os tagtársad (több mint 10 éve vagyok tag) felhívnám a figyelmed arra, hogy mind a fiatal jobboldalik körében, mind a szervezeten belül kisebbségben vagy a véleményeddel.

lupesz 2012.04.01. 23:58:02

Atyaég :D :D

Csak így tovább Sanyi, jövőre beszopod magad az elnökségbe is :D

Ting Fu doktor 2012.04.02. 00:01:38

@fiatal demokraták: UGye ezt az idióta seggnyaló, csőlátású barmot elzavarjátok a Fidelitas vezetőségéből amit lehetőség nyílik rá?

fiatal demokraták 2012.04.02. 00:07:12

Annyira én is vagyok politikus, hogy erre a válaszom az, hogy nem nyilatkozom. Remélem nem gond, ha ennél többet nem mondok.

TH 2012.04.02. 00:10:09

"Tiszteletben tartom a véleményüket, nem gondolom, hogy bárkit is meg kéne hurcolni azért, mert lemondásra szólította fel az elnököt"
ANNYIRA nagylelkű gyerek vagy. Nem mondta még senki, hogy vegyél vissza az arcodból egy kicsit?

lupesz 2012.04.02. 00:11:26

"Elvárjuk a politikusoktól, hogy múltjukban se találjunk semmi kivetnivalót"

Mondjuk ez alapkövetelmény, Sándor! Nehogy már én legyek a hülye azért mert makulátlan előéletű KE-öt akarok!
Sándor álljon már meg a menet!
Kizárólag a köztársasági elnök lelkiismeretére (!!) van bízva a (köz)kegyelem gyakorlása Magyarországon! Szerinted Schmitt lelkiismeretének a tisztasága mennyire lett megkérdőjelezhető az elmúlt napokban?

fiatal demokraták 2012.04.02. 00:11:34

Sanyi! Ajánlom figyelmedbe továbbá a mandineres cikkedre írt kritika értékelésének megtekintését is, hogy több oldalról lássad az arányokat, és hogy képbe légy azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak arról a cikkedről a fiatal jobboldaliak.

mandiner.hu/cikk/20120120_bella_peter_egy_kisdoktori_dolgozat_margojara

Jack Torrance 2012.04.02. 00:13:32

Sanyi, ez mélytorok, ráadásul önként szaladtál bele...

Abu 2012.04.02. 00:13:50

Na, utolsóként még Oroján Sándor is odaszart a Sándor-palota küszöbére...

TH 2012.04.02. 00:17:07

Nem várok "makulátlan előéletű" politikusokat. Aránylag becsületes (nem vagyok naív, nem várom, hogy mindig "kibontsák az igazság minden részletét" ;-) ) és gerinces politikusokat várok el. Nem baj, ha valaki hibázik, ha valaki hibázott korábban, de ezt vállalja fel (ha lehet, ne csak akkor, ha valaki lebuktatja, hanem magától), és ha napvilágra kerül valami csúnya dolog, akkor vállalja fel a következményét: igenis tudja, hogy mikor kell lemondani.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:17:55

Hiánypótló írás, köszönjük! Kár, hogy ez az írás nem fér bele a "mainstream" jobbos bloggervilágba. Mert ugye az elhallgatás ősi technika, eddig mindig bevált. Valamint elég abszurd dolog, hogy itt egyesek mindenféle felmérés nélkül dobálóznak a fidelitasok véleményéről.

2012.04.02. 00:19:27

Jaj, jaj.
1) "Gyere a napra Sanyi! Hív az élet! Nem az agymosás burkából kellene nézni a világot! Menj el Indiába 2 hónapig, élj a nép között, zökkenj bele a valóságba!"

2) Jó lenne, kijönne a poszt szerzője a D-209, meg a GyF szapulás középpontjából. Kik ezek és mi közük van snittpalihoz? Hol van már a tavalyi hó? Nehogy már a ballib sajtó legyen a hibás, mert az álszent, minden rendszerben karrierista, a nyelvcsapással előrement paliról kiderül, hogy tényleg csalt! És hányszor, de csak ezt merték kimondani. Ez az ember, nemcsak a ballib oldalt, hanem a jobboldali jobb érzésű embereket, az igazi jobboldali értelmiséget is irritálta. Főleg, akik ismerték Sólyom Lászlót. Vagy vegyük az akadémiát, az MTA elnöke is utálkozva néz rá...

Ébresztő cserkész pajtás: izomagyú dilettáns a snittpali, pont olyan ostoba, korrupt, amilyennek kinéz és mutatja magát, egy üres lufi, aki elhiszi, hogy a nap is miatta süt, mert azt mondta a gazdája, a viktátor. Elhiszi, mert anno a csörtéket megnyerte, így működik a tudományos világ is, erőből. Nem látja, hogy közben megöregedett, egyedül csak a korlátoltsága és a hiúsága tartja még a helyén.

Végezetül szumma az a véleményem, mint egy szerb közmondásnak: a szar ha polcra teszik, rögtön lekvárnak hiszi magát...De attól nem lesz lekvár...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:20:41

Ráadásul ezt a nem túl hiteles információközlő fiatal demokrata egy két éve nem használt nickkel írta. És ilyen emberek törnek pálcát bárki felett erkölcsi kérdésekben, röhej.

TH 2012.04.02. 00:20:45

"Tiszteletben tartom a véleményüket, nem gondolom, hogy bárkit is meg kéne hurcolni azért, mert lemondásra szólította fel az elnököt"
Ezen rugózok még egy kicsit. Szóval egyrészt szerinted lehetne is, meg esetleg akár indokolt is lehet meghurcolni valakit a véleménye miatt? "és ezt így hogy?"

oszi1113 2012.04.02. 00:21:16

@fiatal demokraták: és ezt netalántán nyilvánosan is fel fogjátok vállalni? vagy csendben maradtok, mert a vezetők azt mondták, hogy csendben kell maradnotok?
némák maradtok, akkor amikor tudjátok, hogy hazudtok?
remélem a fidesznek smitzi lesz az, ami az mszp-nek öszöd volt!
teljes szívemből ezt kívánom!
MERT,
a bort iszik, vizet prédikál, igaz rátok.
MERT,
nem tudtatok élni a hatalommal járó alázattal, önmegtartóztatással
MERT,
gyávák vagytok!

TH 2012.04.02. 00:21:28

@proeskontra: most tulajdonképpen te mit akarsz mondani?

lupesz 2012.04.02. 00:24:20

Egyébként Szalma Botond meghurcolásáért szégyelljétek magatokat!!

Tuareg 2012.04.02. 00:28:10

plagizálás == dopping. Meg nem engedett segédeszközök használata, amely másokat versenyhátrányba hoz. A plagizálás annyiban rosszabb, hogy ott valaki szellemi termékét még el is lopják.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:29:48

@lupesz: Szalma Botond konkrétan nem normális, ráadásul módszeresen mószerolja a KDNP-t, legfőbb ideje, hogy odaüljön konzervatívként Debreczeni József mellé a DK-ba.

Mr. Acid 2012.04.02. 00:29:59

Az lesz majd csak a szép, ha Schmitt Pált a NOB-ból is kibaszarintják, akkor mit fogsz mondani, nagyon okos fiú?

James di Fulig 2012.04.02. 00:30:57

Gratulálok, kedves Sándor. Most végigolvashattam az összes klisét, amivel a hazug "álamfőt" próbáljátok kimosni. Csak, tudod, ez nem más, mint maszatolás. Ezek után elvesztettétek a Gyurcsányékkal szembeni erkölcsi fölényeteket. Büszke lehetsz magadra.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:31:33

@TH: te tulajdonképpen mit akarsz kérdezni?

lupesz 2012.04.02. 00:32:23

@proeskontra:
Ja értem, a kritikus hang repüljön?!
De mi a baj ezzel a mondattal?

„az igazság kiderítése helyett abban ügyködtek, hogyan lehetne eltussolni ezt a botrányt”

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:34:26

@lupesz: Nem a párt belső ellenzékével, a kritkus hanggal van a baj, hanem azzal, hogy ez minden határt átlépett, nem most, hanem már nagyon rég. Egyébként nagyon ajánlott megnézni a Kálmán Olgával készült ATV-s interjút. Egy bomlott elme, aki valószínűleg a külvilágot is csak alig érzékeli, összefüggéstelenül beszél, követni se lehet. DK-ban jól fogja érezni magát a sok hasonszőrűvel.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:45:25

@Ting Fu doktor: Miért nem tudod kulturáltan kifejezni a kritikádat?

Ting Fu doktor 2012.04.02. 00:45:33

@proeskontra: TE biztosan egy beépített provokátor vagy. Vagy maga az április 1-ei vicc :))

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:47:27

@Ting Fu doktor: Érvek? Tények? Az egy se. Vitatkozni szintén nem akarsz, provokátornak viszont te tűnsz.

Ting Fu doktor 2012.04.02. 00:47:56

@proeskontra: MErt mérges vagyok az olyan csőlátásű idiótákra, mint a blog szerzője, aki árt a jobboldalnak.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:49:10

@Ting Fu doktor: Én úgy látom, hogy Te ártasz. De ez nézőpont kérdése, viszont gyűlölködés helyett érvelhetnél is, nem fog fájni.

pol.lux. 2012.04.02. 00:50:41

Azzal tisztában van a szerző, hogy jobboldali értelmiség zömének mi a véleménye erről az egészről. Ennek ellenére képes bohócot csinálnia magából (immáron másodjára).
Ehhez szívből gratulálok, és őszintén kívánok erőt az elkövetkezendő posztok megírására. Én ugyanis tényleg kíváncsi vagyok, mit lehet ebből az egész trágyarakásból még a tányérra pakolni.

Ting Fu doktor 2012.04.02. 00:52:11

@proeskontra: Nagyon más a véleményünk, de ez Ok. Azért az arányokat ne keverd össze. A legtöbb jobboldali sajtó, média, értelmiségi és blog egyértelműen Schmitt Pál távozásáért emelt szót.

Persze lehet, hogy vannak olyanok, akik szerint ők mennek jó irányba és mindenki más menetiránnyal szemben ;)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 00:56:59

@Ting Fu doktor: Nagyon más a véleményünk, de én nem provokátorztalak le egyből, valamint végig tisztelettel beszéltem, szemben veled. Én is a jobboldali értelmiséghez tartozom, és én másképp gondolom, szuverén emberként nem kell a csordát követnem, persze van, akinek erre lelki igénye van, én nem vagyok ilyen, te ezek szerint igen.

fiatal demokraták 2012.04.02. 01:00:21

Közép és hosszú távon is kiírja magát a jobboldalról az, aki Schmitt Pált védi jelen helyzetben.
Válaszút előtt állunk. Remélem nem lesz pártszakadás, és sikerül belülről megoldani ezt a kérdést, de a bélyeg ott marad, ott marad Sanyin is. Az elvtelenség bélyege.
Amennyiben a Fidesz és a Fidelitas a belső kezdeményezések ellenére mentegeti Schmittet, akkor itt bizony pártszakadás lesz. Marad a Fidesz a fősodornak, egy populista pártnak, aki elidegeníti az értelmiséget. Emellett meg fog jelenni egy nemzeti konzervatív, családbarát, esetleg keresztény párt, akik tovább viszik a nemzeti jobboldal örökségét.
Nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor, és Schmitt Pál lemond, és fátyol a múltra, egy a tábor, stb... de akik Oroján módjára nyilvánultak meg, azok nézhetnek majd nagyot a következő tisztújításon...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 01:02:19

@fiatal demokraták: A két éves nickeddel nagyon jól osztod itt a dolgokat, te fideszes...aha...közben populistának tartod a saját pártod, annyira átlátszó.

fiatal demokraták 2012.04.02. 01:15:08

"Marad a Fidesz a fősodornak, egy populista pártnak, aki elidegeníti az értelmiséget." Ezt írtam nem? Amennyiben nem történik meg Schmitt leváltása, populista párttá süllyedünk. Margaret Canovan populizmus definícióji. Nézz utána, és találd ki melyik(ek)re gondoltam.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2012.04.02. 01:19:17

Nem fogom tovább ostorozni Orojánt. A kommentelők nagy részétől már megkapta, ami ezért a posztért kijárt.

Kedves Sándor! Nem vagy egy buta gyerek, amit többek közt a jól megfogalmazott írásod is tükröz. Valószínű jó politikus lehetne belőled, mert biztos vagyok benne, hogy meggyőződésből véded ezt a szerencsétlent, és nem kizárólag a hátsó szándék vezérel. Éppen ezért, nyisd már ki a szemed! Ha az ambíció megvan, minden lehetőség adott, hogy egy sikeres politikus legyen belőled egyszer, de ehhez nem ezt az utat kell járni.

pol.lux. 2012.04.02. 01:36:36

Egyébként teljesen legitim lehetne a poszt, csak a szerző rossz platformon tett kísérletet kifejteni az álláspontját. Alapból hendikeppel indul, mert itt nem csupán kritikátlan, passzív tömeghez kell szólnia. Sikerélmény érdekében az Echo televízióban kellene jelentkezni, talán ma már csak ott lehetséges fellépni hasonló performansszal.

Kopó 2012.04.02. 01:50:44

Aha, megvannak a panelek: mindenki hibás csak ő nem (mekkora baromság, vállalni kéne a felelősséget a hülyeségeinkért), össztűz zúdul szegényre, ország jó hírnevének (a minek?!) bemocskolása. Most mindenhol ezt fogják szajkózni a pártközpont utasítására, figyeljétek meg, saját gondolattal senki sem jön elő, az már rég kiveszett a Fideszből.

osszetortlelkek 2012.04.02. 02:39:45

jajj de kis cuki real hazai focista fjed van...a véleményedből az tűnik ki, hogy a szellemi képességekben is van hasonlatosság.

Látom az életrajzban, hogy PHD hallgató. Felteszem nem ctrl+c ctrl+v módszerrel....vagy, ezek szerint...mégis? :)

osszetortlelkek 2012.04.02. 02:40:52

mellesleg ami itt folyik az tényleg olyan abszurd, hogy lassan csak (kínosan) röhögni lehet rajta. Tegyük is ezt:

Titkár (súgva): - Ő a magyar köztársasági elnök.

Obama: - A Magyar Köztársaság elnöke?

Titkár: - Nem, mert olyan nincs, hogy Magyar Köztársaság.

Obama: - Akkor mi van? Titkár: - Magyarország.

Obama: Tehát ő Magyarország elnöke?

Titkár: Nem, ő a köztársasági elnök.

Obama: - Egy nem létező köztársaság elnöke?

Titkár: Sajnálom, ezt én sem értem pontosan.

Obama: Ha jól tudom, náluk alkotmányos demokrácia van, nézz utána, hogy mi van az alkotmányukban!

Titkár: Az a helyzet, hogy nincs alkotmányuk, hanem alaptörvényük van.

Obama: - Akkor az alaptörvényben az van leírva, hogy ő a köztársasági elnök?

Titkár: - Nem, az az alkotmányukban van leírva.

Obama: - Jó, hagyjuk. Hogy hívják?

Titkár: -Dr. Scmitt Pál.

Obama: - Mivel nem tudom, hogy jó-e ha köztársasági elnök úrnak szólítom, vagy sem, ezért inkább maradok a doktor úr megszólításnál, rendben?

Titkár: - Nos… ööö… izé…mi lenne, ha egyszerűen kikerülnénk?!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.04.02. 02:45:44

Hát őszintén szólva nem hazudtoltad meg a pártodat, főnöködet! Ugyanolyan alávaló komcsi vagy, mint az egész Fidesz, ahol most már több a volt MSZMP-s, mint az "utódpárrt" MSZP-ben.

De jó, hogy már nem élek Magyarországon!

De, ahogy egy országgyűlési képviselő blogját nézem (éppen a tiedet), az elkövetkezendő 100 évben nem is akarok!

Addig fogtok hazudozni, amíg minden dolgozni akaró ember lelép Magyarországról! Akkor aztán elgondolkodhattok, hogy a közmunkások, a nyugdíjasok, ti, vagy pedig a bürokratáitok tartják el a többieket! Mert értelmes TERMELŐ munkát végző ember nem nagyon fog maradni az országban! Hajrá Magyarország! :(

osszetortlelkek 2012.04.02. 02:55:24

@Jani haverja:

a magam részéről szintén tiplit tervezek innen....sajnos szerencsés ifjúkoromban elég sok országban jártam és láttam, hogy másképp is lehet élni. És nem csak a politikára gondolok, hanem általános emberanyagban is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.04.02. 03:12:52

Te írtad: "...Schmitt Pál egész élete..."

Ja: MSZMP tagság, Kádár János által kinevezett miniszterhelyettes, Astoria igazgató (az a szálló volt anno a kommunista besúgók egyik központja), mindezt úgy, hogy két értelmes szót nem tud leírni helyesírási hiba mentesen.

Ja, és a kispadról még olimpiai bajnok is lehetett:) Egyetlenegy pontot nem szerzett a csapatának! Tényleg a csapattagjait, akik pontot szereztek, miért nem dicsőítik? Ki emlékszik rájuk manapság???

osszetortlelkek 2012.04.02. 03:18:40

@Jani haverja:

Alapvetően igazad van, volt ott sár bőven, de szerintem ehhez az ügyhöz pont elég belegondolni mit mondott a "doki" az első interjúban a botrány kirobbanása után, amikor még csak a Bolgár szál volt az ismert. Hát igen, de a törzsanyag, meg egyébként is a többit ő írta. Most meg lassan már a címadás az egyetlen ami bizton hozzá köthető. nice :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.04.02. 03:21:58

@Leonaprofi: Pontosan. Én most éppen itt élek a tényleges Balkánon. Nem egy menyország az élet itt sem, hidd el. De aki a Balkánhoz hasonlítja a jelenlegi Magyarországot, azt kikérem magamnak a balkáni emberek nevében! És ez nem vicc! Itt ha egy politikus eddig vetemedne, azt simán lelőnék, mint a kutyát. Nemhiába itt, hiába nem szeretik - okkal - a miniszterelnököt sokan, még sincsenek kordonok. Ha akarnám, naponta 2 m-en belülre megközelíthetném az éppen aktuális rendezvényen, és ha nagyon nyújtogatnám a kezem, nagy valószínűséggel kezet is foghatnék vele, pedig nagyon nem vagyok a köreihez tartozó. 4-5 testőr vigyáz rá lazán, abban az országban, ahol gyakorlatilag mindenkinek van fegyvere, mert szinte teljesen szabad fegyvertartás van, és az itteniek tetejében még fegyvermániákusak is...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.04.02. 03:26:08

@Leonaprofi: Egy másik blogon írta valaki, hogy Plá elkezd gondolkozni: "Kikérem magamnak, hogy nem én írtam. Mit gondolnak, a címet, meg a tartalomjegyzéket ki írta??? És mellesleg még milyen jó kávét is tudott főzni..."

DDD

Öregbolsi 2012.04.02. 06:30:09

"Persze, fontos, hogy a köztársasági elnök mutasson példát - azt gondolom, Schmitt Pál egész élete az (a kisdoktori-üggyel együtt is)."
És az Ő példája alapján írod a doktoridat?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.02. 06:46:44

Hát ez jó nagy benyalás volt!!!!!!Esetleg megrendelésre????

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2012.04.02. 07:30:13

Erről az emberről kiderült, hogy a doktoriját úgy írta meg, hogy a 220 oldalból kb. 210 oldalt egyszerűen fordított. Ez a mű nem a saját műve. Hogy a forrásokat hogy tüntette fel, és mi volt akkor a szabály, ez tökmindegy. Ha egy másik anyag fordítása adja a munkám 80%-át, akkor az bizony plágium. Egy írónál, egy költőnél, egy egyetemistánál és egy köztársasági elnöknél is.

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2012.04.02. 07:31:31

Cool. Öcsém, Te ekkora nyelvvel még sokra viszed. Jutalmad biztos nem marad el: tessék befáradni a 180m2-es irodába, és oráisan rákapcsolódni a központi agyra... Jah, hogy megvolt? Bocs, nem figyeltem :)

dvhr 2012.04.02. 07:39:51

Nem ertem, mi bajod van Medgyessyvel. Ki nem kovetett el ilyesmit fiatalkoraban?

AntiDuceOv 2012.04.02. 07:43:09

Koma! Te olyan fiatal vagy, hogy finoman szólva fingod sincs, az általad írt "népelnyomó" '89 előtti rendszerről, de hülyeségeket tudsz írni. Nem, nem kívánom én sem vissza, de a ti fasisztoid rendszeretekre sincs szükségem! Szegény nagymamám mondta anno 1999-ben (emlékszel ki volt akkor?), hogy "ennél a kormánynál, még Horthyék is jobbak voltak"....

Erdős 2012.04.02. 07:52:52

@Ting Fu doktor: Egyetértek veled. Ez meg a két döntés utáni SP reagálásra is válasz
egyenlito.blog.hu/2012/04/01/schmitt_pal_ujabb_hazugsaga

Erdős 2012.04.02. 08:02:00

@henrik_: Arra leszek kíváncsi ha ma mást fognak dönteni, hogy vélekedik majd erről az írásáról ez a Sanyi gyerek. Sajnálom a heves megyeiket, hogy ilyen okos fiú van a politikai közéletükben
nol.hu/belfold/megis_van_schmitt-ugy___rendkivuli_frakcioulest_tart_a_fidesz

fazan 2012.04.02. 08:14:27

Sanyi, csukjad be a szájadat a képen, mert irtó hülyén nézel ki. Azután meg ne írogass hülyeségeket, mert faszkorbács lesz a vége, az pedig nem jó.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.04.02. 08:14:40

Egy vállveregetést tuti megér a pártszékházban ez a poszt :-)

Transylvanianmixedgrill 2012.04.02. 08:35:03

Kedves Sándor!

Azt írod: Abban végképp nem vagyok biztos, hogy Schmitt Pál az egyetlen közszereplő, aki kétes körülmények közt szerzett doktori címet.

Így ahogy olvasom írásod, és elgondolkozom a tartalmán, érdemes lenne utánanézni, hogy vajon neked honnan lehet egyáltalán egy szaros érettségid.... :D

zsbe 2012.04.02. 08:38:56

Őszintén szólva kezd iszonyat idegőrlő lenni ez a mutogatás... Csak hogy tiszta legyen: hibázott Medgyessy? Igen. El is tűnt, jelenleg súlytalan tényező. Gyurcsány? Detto, bár megpróbál látszani, bár inkább szánalmas, mint számottevő. Schmitt? Szerintem igen.
Nyugodtan lehet balról jobbra és jobbról balra mutogatni, ezek MIND hibák, és elbújkálni az mögé, hogy melyik súlyosabb... Komolyan, ezek államférfihoz méltó magatartásformák? Nekem szükségem lenne arra, hogy a vezetőkre fel lehessen nézni, de évek óta azt érzem, hogy valami iszonyúan el lett rontva, és elölről kell/kéne kezdeni az egészet egy másik állatfajtával.

vomit 2012.04.02. 08:39:08

1 soha semmi megbanas
2 homalyos a multja
3 masnak akar latszani
4 reszvetet probal csiholni
5 magas tesztoszteronszint
Psychopathic Traits
www.whale.to/c/know_thy_self.html

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2012.04.02. 08:42:41

Kedves Képviselő úr!
Egy baj van:
A FIDESZ és ezzel az ön szavahihetősége, megbízhatósága, egyenessége az, mit ez az ügy a mélybe húz.
Mikor veszik észre, hogy a kolonc, ami magukon lóg, lassan megfojtja, átszövi a pártot és az apparátot?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.02. 08:43:41

jajmár emlékszem, ez az a hülye akin a net röhögött már egyszer mikor Skicc ment Egerbe, ugye?!

2012.04.02. 08:45:43

Ezt szerintem ne vegyétek komolyan. Ez csak médiahekk. Egy ember nem lehet ennyire hülye.

hulyeinformatikus 2012.04.02. 08:49:59

"Ha valaki alapos indokkal jelzi, hogy a blogon valótlan állítások fogalmazódnak meg, azokat a lehető leghamarabb el fogom távolítani a blogról."

orojan.blog.hu/tags/f:etikett

Kérem, a fentiek alapján törölje a posztot.

hulyeinformatikus 2012.04.02. 08:54:07

"Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit gáz párttársaimat dicsérni), de ezúttal, a zord időkre való tekintettel úgy érzem, helyesebb, ha őszintén leírom: nem ismerek senkit, aki alkalmasabb köztársasági elnök lenne nála. "A stílus maga az ember". A mai közéletben nagyra becsülöm, ha egy politikus nem igyekszik"

orojan.blog.hu/2012/01/19/schmitt_pal_egerben

Kizárt, hogy ez a blog ne mediahack legyen.. :-D

ukunoka 2012.04.02. 09:06:57

Figyu, ha ezt lemásolom és kiteszem az oldalamra én is kapok érte pénzt? ... vagy doktori címet? :D

ghalleck 2012.04.02. 09:08:07

Kilövési kísérlet?! Meglehet. Sikerült is, ezt Oroján úr sem tagadhatja. Azért van abban némi perverz élvezet, ahogy az ember ezeket a "kilövéseket" mérlegeli. Tudja, képviselő úr, édesapám vadász volt. A jobbik fajtából. Elsősorban sosem a fiatal, még szaporodni képes vadra ment, hanem arra, amely már öreg volt, vagy túl beteg, sérült ahhoz, hogy a természetben állathoz méltó életet élhessen, és amúgy is elpusztult volna. Schmitt az utolsó kategóriába tartozik a levadászható politikus-vadak közül. És vegye tudomásul, hogy nem a HVG, nem a balliberális oldal, nem is a rebellis jobbos értelmiség sebezte halálra, hanem az ön főnöke, Orbán Viktor. Akkor, mikor tálcán nyújtotta neki a hivatalt, melyen keresztül a végletekig leerodálták a köztársaság intézményét. Hogy az elnök titkársága olyan fajankókból állt, akik egyetlen értelmes protokolltanácsot se voltak képesek adni neki, de még egy istenverte helyesírási szótárt se, és arra se vették a fáradtságot, hogy ha valamit szövegszerkesztőn írnak, legalább a helyesírás-ellenőrzőt kapcsolják be. Az aláírt törvények szelleméről már ne is beszéljünk... Nem kell se felháborodottan levegőt kapkodni, se gúnyosan vigyorogni. Ezért a helyzetért csakis Orbán Viktor a felelős. Schmittről már semmiféle illúzióim nem maradtak.
Ami Medgyessyt illeti: az önök kormánya, pártja is tele van olyan politikusokkal, akik anno az állampártban viseltek tisztségeket. Soroljam?! Nem egy közülük külügyér, pénzügyér volt. Tudvalévő, hogy az efféle magas posztok betöltéséhez előfeltétel volt minimum a III/2-es ügyosztály legalacsonyabb szintű beszervezettségi státusza. Schmitt kapcsán lesz szíves nem másra kenegetni a szart. Gyurcsányra se, mert benne legalább annyi kurázsi volt, bár igaz, akkor már ahhoz se kellett sok, hogy akkor már lépett, mikor tudta, végleg elfogyott körülötte a levegő - noha őt egyáltalán nem akarom mentegetni, mert valóban hibázott. De vannak különbségek. Egyébként is: maguk nem érzik kicsit sem kínosnak, hogy ugyanazt a kapitális szarvashibát követik el, mint elődeik az ellentétes póluson?! Adott egy probléma, de önök a tényleges megoldás helyett tetemrehívást játszanak, és mindig, mindenért a másik oldalt kárhoztatják. Saját hibáikból, bűneikből semmit sem ismernek be, hisz' a vezértől gyűrűzik le a tévedhetetlenség hitének bűzös váladéka. Ha eddig lett volna kétségem a felől, hogy önt nem tekinthetem egy polgári demokrácia parlamenti képviselőjének, már egy szemernyi sincs. Pedig képzelje, 2010-ben, abban a bizonyos fülkében, az egyéni jelöltekre történő voksoláskor, a FIDESZ-es indulóra szavaztam. Mélységesen megbántam. Több szavazatom már nincs az önök számára, soha az életben.

ghalleck 2012.04.02. 09:21:14

Ja, és! Hogy klasszikust, a Nemzet Gézáját idézzem - kissé átgyúrva ugyan: az lehet, hogy egy politikus elvtelen, másokat hülyének néző, és hülyíteni próbáló gazember. De az istenért, hogy' lehet egy ilyen, Sándor, mint én, vagy az apám?!!!!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.02. 09:25:55

@doggfather: Borzasztó sok kárt okoz a mandiner.hu a nemzeti oldalnak azzal, hogy csak így lazán kiszerkeszti ezt a közhülyét ;-)

Aki persze gondosan és főleg egyenesen mindig kivár a véleményalkotással, és utána lohol a vélt fideszes főcsapás után. Demokratikus centralizmus van!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.02. 09:30:09

Sándor, nyugodj meg, ez nem a többség véleménye, csak Török Gábor, aki még 2006-ban is az SZDSZ kampányát segítette, ideküldte a csahosait...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.04.02. 10:03:11

Sanyííí, shhaaanyikáám... Miért csinálod ezt velem? Hát ez megdöglött, jááájjj ójajjjjj.... Legalább a bôrét lenyúzhattam volna...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.04.02. 10:05:54

@proeskontra: ha ez nem a többség véleménye, akkor az jól fémjelzi, mi a baj az országgal.

Virág Árpád 2012.04.02. 10:13:32

A torkánál ragadta meg a kérdést, Oroján elvtárs. Magából még sok minden lehet, ha nem áll keményen a lábán.

Akárhogyan is történt, mi nem hagytuk magunkat. Nem moralizálni kell, hanem cselekedni: Politikailag, eszmeileg kell átgyúrni a kérdést. Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

to:rppapa 2012.04.02. 10:20:35

Sokszor hallom, olvasom, hogy mennyire lezüllött az oktatás színvonala. Ilyenkor mindig azzal bíztatom magam, hogy nem azokból a fiatalokból kell kiindulni, akik a kereskedelmi tévék "műveltségi" vetélkedőiben hülyébbnél hülyébbek tudnak lenni, áá, ezek csak egy kisebbség, a szélsőséges rossz példa.
Aztán jön egy ilyen ifjú titán, a legnépszerűbb párt ifjúsági szervezetének egyik vezetője, nem mellesleg tudományos címre készülő értelmiségi, aki rádöbbent a szomorú valóságra :(

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.02. 10:23:50

@doggfather: Én is, de még az első, januári áruláskor. Figyelemre méltó a "mindenki hibás, csak a tett elkövetője nem" típusú érvelés.

Hát honnan kellett volna tudnia, hogy nem szabad? Tényleg, honnan kellene tudni, hogy nem lehet megfogni más munkáját és ráírni a saját nevünket?
Úriember nem köp a földre, a többieknek tilos, ugye?

2012.04.02. 10:26:40

jezusom ezt a bejegyzest. tenyleg egyaltalan nem gaz, hogy komolyanvehetetlen papirkutya-allamfonk van. mondjuk ez eddig is nyilvanvalo volt, csak most vegre papirja is lett rola. nyilvanvaloan, hivatalosan egy ciki jelenseg kulfoldon, belfoldon. ez nem diploma, nem erettsegi, hanem DOKTORI fokozata a KOZTARSASAGI ELNOKNEK.

az senkinek sem jut eszebe esetleg, hogy ha egy alkalmas, komolyanveheto aLamfonk van egy párt-báb helyett, akkor esetleg senki nem erzi szukseget, hogy kampanyt inditson ellene? eddigi allamfoink ellen hany kampany volt, akar ellenzek, akar kormany reszerol?

naugye.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.04.02. 10:26:47

@Counter: Ja, pedig már ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN is egyest adnak annak,aki másol, és rájönnek!

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.02. 10:27:08

"ahol a köztársasági elnöki intézmény erodálása sem számított" - arról maga Pali bá' gondoskodott, amikor minden szart aláírt, amit a fidesz elé tett.
www.parlament.hu/fotitkar/tvalk/kozt_elnok_ossz.htm

2012.04.02. 10:45:26

Oroján úr, a maga becsületről és tisztességről alkotott fogalma vajon mi?
Ismeri e szavak jelentését? Kétlem, mert akkor nem ment volna politikusnak.
Értem én, hogy a botrány favizén eme blogbejegyzéssel is igyelszik a reszimhez való feltétlen lojalitását hansúlyozni, és bizonyítani, de ne feledje, mi választunk. Nem fogjuk elfelejteni becses szavait.

2012.04.02. 10:46:05

Gépelési hibáimat tudja be dühtől remegő kezemnek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.02. 10:49:29

és a kedvencem, a szerző phd hallgató. :D:D:D

devrandom 2012.04.02. 10:52:42

@Kartal (nem Dr.): az intézmény sorsa a kinevezés pillanatában megpecsételődött.

az, hogy a saját vélemény megformálásának jogáról előzetesen, önként, dalolva lemondott, a lólábat pedig sánta kutyával apportírozza, csak igazolja: a gyomorrontás-szerű érzést, amit ez az alak keltett - azokban, akikben keltett - nem csak képzeltük.

naat2 2012.04.02. 10:54:17

Sanyi, te '49-'53 között is sokra vitted volna... Mindnyájunknak jobb lett volna, ha inkább akkor élsz (már ha ez utóbbi feltétlenül szükséges).

Mondjuk azt nem értem, hogy ha 20 év távlatából az esetleges hiba már nem is olyan lényeges - a szöveg alapján az évek száma fontos - akkor ugyanilyen megfontolásból maga a cím miért nem devalválódik ugyanilyen mértékben? És akkor - a szellemi nagyságának megfelelően - nevezhetnénk "egészen kicsi" doktor(i)nak.
(A probléma egyébként ebben a megközelítésben analóg azokkal, amiket pl. a szkeptikusok folytatnak a klf. csodaszerek hirdetőivel - ahol az utóbbiak gyakorlatilag szintén a hívők kategóriájába sorolandók).

csárli hárper 2012.04.02. 10:54:57

nagy szégyene lehetsz te a családodnak, blogíró...

Kalmin 2012.04.02. 10:57:58

Tisztelt(?) Oroján Sándor!

Azt szeretném megkérdezni öntől, hogy mégis mi a franc köze van a futballnak a Köztársasági Elnök plágium-ügyéhez? Ön szerint miért helyes ez a párhuzam?

Ha én az ön futballedzője lennék, akkor nemcsak lecserelném, hanem a csapat közeléből is elzavarnám önt.

Várom válaszát!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.02. 11:01:04

@Kalmin: A futballhasonlat már csak azért is rossz, mert ha a szimulálással tizenegyest elérő focistát a meccset követően eltiltja a fegyelmi bizottság, a legritkább esetben következik az, ami most következett. Méghozzá:
1. A focista védelmébe veszi a tévedő bírót.
2. A fegyelmi bizottság elnöke lemond.

Silenzio 2012.04.02. 11:04:16

"Végső soron a képmutatás, az álszentség az oka annak, hogy saját oldalunk vezetőit tökéletesnek látjuk, akarjuk látni, az ellenoldal politikusait pedig bűnözőnek, bármi áron."

Tisztelt Oroján úr (vagy elvtárs, ahogy Dr. Virág találóan megjegyezte), a gond az, hogy Ön nagyvonalúan az emberség, racionalitás és a józan mérlegelés mellett érvel, a kettős mérce azonban csak úgy ordít a szavaiból.

Lefordítom a fentebbi szösszenetet: Az nem lehet, hogy Schmitt Pál rosszéletű gazember, hiszen Orbán atyuska, a legfelsőbb pátriárka javaslatára került a hivatalába. Ez a rohadék baloldal tudatosan ki akarta ebrudalni a politikai életből.

"...egyetlen balliberális média vagy jobboldali blog vagy egyetem! sem kérte, hogy a magyar tudomány becsületének visszaállításáért vizsgálják meg a közszereplők által, akkoriban szerzett kisdoktorikat"

Van némi halvány segédfogalma arról, mennyi időbe és pénzbe, energiába kerülne mindez? Utolsó szalmaszálként másokra mutogat mindenféle realitásalap nélkül. Ez már nonszensz kategória. Javaslom, hogy azokét a közszereplőkét vizsgáljuk ki, akik a doktori elbírálása pillanatában a saját opponenseik tulajdonképpeni felettesei voltak! Ebből már nincs olyan sok. Hogy Ön ezt a körülményt miért nem látja? Mert a végletekig elfogult és képtelen racionálisan gondolkodni, ld. fentebb. Az igaz, hogy első körben az egyetem hibázott, de ennek a helyzetnek is a köztársasági elnök a valódi felelőse. Az meg a pofátlanság csúcsa, hogy a saját ignoranciájával takarózik, mondván, nem tudott róla, hogy hibázik. Aki eddig a fokozatig eljut, tökéletesen tisztában van egy tudományos munka megírásának mikéntjével és felelősségével. Nincs kibúvó és nincs a másikra mutogatás (ez már Önnek szól), mert azzal a saját felelősségem nem kisebbíthető.

"Mit mondott akkor a HVG? Hol volt akkor a balliberális oldal megannyi nagymellényű erkölcscsősze?"

A szokásost: csípős, élces borítókkal utalgatott a történtekre és bíráló hangulatú cikkeket közölt. Tudom, mert emlékszem. Ön hamar felejt.

ghalleck fórumtársat nem ismételném, inkább megtoldanám a gondolatait. Egyrészt valóban Orbán Viktor már-már szakrális személye az, amiben először változtatniuk kéne. A honi politika elavult politikai kategóriák miatti demagógiába burkolózik, farkast kiált az izmusok puffogtatásával, hogy önnön impotenciáját leplezze. Elég volt. Önök nem nemzeti oldal, semmi közük nincs a jobboldalhoz. Önök egy kapkodó, tényleges politikai identitás nélküli, populista, nemzetieskedő, amorf überszocialista párt. Kár volna tagadni. A Fidesz azzal a lendülettel tért vissza a baloldalhoz, amivel a '90-es évek elején elhagyta az SZDSZ-féle irányvonalat, de most még ahhoz is lusta/gerinctelen, hogy erről a választókat tájékoztassa. Nem mintha volna értelme tényleges politikai identitás nélkül. Önök nem politikai párt többé, hanem érdekemberek gyülekezete, akik csak azért védik a sajátjukat, mert a haveri kör tagja és a valami érthetetlen módon istenként tisztelt pártvezérük bizalmasa. Önök járatták le azzal a köztársasági elnök intézményét, hogy egy dilettánst helyeztek ebbe a posztba, és Önök teszik komolytalanná a honi politikát azzal, hogy fogalmuk sincs, mit csinálnak.

Javaslom, adjanak ki egy nyilatkozatot a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség öndefiniálását tartalmazva, mert nem hogy a polgár mint társadalmi kategória jelentésével sincsenek többé tisztában, de már azt sem tudják, mi egyáltalán az Önök által alkotott politikai intézmény. Többmillió ember lenne kíváncsi arra, minek vallja magát a Fidesz. Sem nem jobboldal, sem nem baloldal, sem nem polgári, sem nem szociális. Sem nem demokratikus, sem nem diktatórikus, sem nem mérséklet, sem nem radikális. Mi tehát a Fidesz, hm?

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2012.04.02. 11:17:51

Kedves Blogszerző!

Úgy látom, te a Párt kommunikációs csapatában vezető pozíciót töltesz be... bár tudjuk, hogy a Párt vezérkara - de különösen dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr - sosem hazudott még, hiszen ezért hordtak anno kokárdát március 15-ön túl is, de azért csak illene valamit kezdeni a felbőszült tömeggel. Bár gondolom az államelnök úr fél, hogy "minő tudóst veszít bennem a világ!"
Üdvözlettel,
ifj. Farkas Gyula

molaris 2012.04.02. 12:26:50

Tisztelt Szerző!

Remélem a frakciójukban akad azért Önnél józanabb, jellemesebb és értelmesebb képviselő is.

Mintha a mostani viselkedésforma szembemenne a keresztyén értékrenddel.
Mind Schmitt Pál, mind az önök esetében.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.02. 12:27:28

hátömm. Kedves szerző, ez így szánalmas. Először is: ha lemondana, megtörhetne egy ördögi kört. A naésség és a felelősség nem vállalásának körét. És gondolj bele: ha balos elnök járna így, nem nyafogna a jobboldal, hogy ez egy direkt kilövési kísérlet, aminek a célja a tisztség tekintélyének erodálása, hanem ő indítana kilövési kísérletet, mondván, hogy az elnök helyén maradása a tisztség erodálása. Szóval SP szépen mondjon le és távozzon. Az meg egyszerűen cinikus, hogy a plágiumot a tanárok és az egyetem nyakába varrják.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.02. 12:37:58

Szeretném kiegészíteni a posztolt cikket azzal, hogy nem elhanyagolható Georgiev, Heinemann és mások felelőssége sem, hiszen hanyagul és felületesen olvasva a nemzetközi tudományos eredményeket – melyek között nyilvánvalóan Elnök Úr kiváló minősítésű, gyakran forgatott, a gyakorlatban és tudományban egyaránt megkerülhetetlen művének is szerepelnie kellett – idejében nem észlelték és nem terjesztették elő kifogásaikat.

Tehát nem csak az egyetem és a témavezető, de az állítólagosan plagizált adatbázis-szerkesztők, kis tintanyalók is, akik most a kétszeres olimpiai bajnok és egyszeres szállodaigazgató bokája után kaffognak, bizony ők is sárosak az ügyben, és árulkodó, hogy ők is csak most, a ballib ármánykórus orvtámadása idején mernek egy ekkora nagyság, mint a mi Elnökünk – aki persze eközben nagyon jó fej, szellemes, művelt, intelligens és persze szerény is – porbarántásához asszisztálni.

Nem véletlen, hogy a Fidesz egyelőre még csak megyei szinten számít a szerzőre. Majd ha az igazság minden szeletét fel tudja tárni úgy, mint én, mehet tovább országosnak, mit országosnak – országlónak.

Pföj.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.02. 12:39:16

@dobray: Kedves dobray!

Itt és most maradéktalanul egyetértünk. Becsüljük meg :-)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.02. 13:49:57

Akkor ezt írja meg újra, kedves szerző.

Aztán írja meg újra akkor is, amikor a KDNP megfontolásra kéri Schmittet, miután lezavarják a – MAB elnöke szerint is jogszerű – szenátusi határozat elleni közig. pert 15 napon belül jogerősig :-)

Nehéz a mai politikusok élete.

blacklord 2012.04.02. 14:29:08

Jézus Mária, ezt a plágiumát az orbáni kommunikációs csapatnak képtelen voltam végigolvasni. Legalább annyit megtanulhattál volna az ügyből, Sanyikám, hogy a forrásaidat jelöld meg pontosan!! Amikről mellesleg már igen sokan leírták, hogy miért hatalmas csúsztatásokból és hazugságokból álló panel az egész. A Fidesz mára pontosan azzá vált, ami ellen annó alakult, és vicces, hogy bár proteszt-lemondások vannak, továbbra sincsenek, akik azt mondanák, hogy elég, ehhez én már nem adom többet a nevemet. Sanyi, te reménytelen eset vagy, az látszik, de remélem a többi képviselők között azért van olyan, akiben felhorgad a tartás. Valahol, valamikor...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.04.02. 15:17:09

@Korrekt007: És akinek a hozzád hasonló faszfej spammerekből van elege, az hol regisztráljon?

Pasztilla01 2012.04.02. 16:18:42

Édes fiam, a januári posztod alkalmával még gyengéd érdeklődéssel faggattalak, mégis miért gondolod így. Ezen a ponton be kell látnom, hogy egy szervilis zombi, egy agy és erkölcsi érzék nélküli nyikhaj vagy.

A föld alá elsüllyednék, ha bármelyik gyerekem úgy tenne, mintha nem értené a hazugság pszichológiáját.

Ugyanazt csinálja Schmitt, hajszálpontosan ugyanúgy (tarthatatlan magyarázkodások, tények semmibe vétele, mindenki más kárhoztatása), amit és ahogy a magyar Wikipédián másfél éve plagizáláson kapott szerkesztő tett. (Gugli: vil copy).

Remélem, hogy a kvalitásaidhoz méltón a középszerű senkik között fogsz megrohadni, és két hónapon belül ismét elfelejtem a nevedet.

Terbócs Attila

Májking 2012.04.02. 22:54:55

Ki fog végre szólni ennek a nagyon egyszerű gyereknek, hogy ez kissé khmm... kontraproduktív. A Fideszt égeted szénné, te pontagyú!

szalma b 2012.04.12. 20:45:23

@proeskontra: Szalma Botond ne tud odaülni, mert az ilyen okos tojások mint te, már a helyén ülnek.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.13. 13:15:36

Milyen lesz az új elnök??? Legyen ismeretlen és tiszta!!!!

fiatal demokraták 2012.04.22. 15:51:03

Sanyi! A következő tisztújítóra 500 példányban elhozom ezt a cikked, és szét fogjuk osztani az embereknek. Aztán majd nézel nagyot!

bandigyerek 2012.06.04. 21:02:31

az anyád is panaszkodhatna egy halvaszülésről te szervilis faszkereplő.

murunga 2012.06.05. 09:52:12

Sanyi volt az egyetlen, aki nálam is gusztustalanabb tudott lenni. Sráckorunkban gusztustalansági versenyeket rendeztünk. Kiköhögtem egy rakás turhát az asztalra, mire ő: "kezdőtől nem rossz", és fogott egy szívószálat...
süti beállítások módosítása