HTML

NAT-ban a tízujjas gépelés

2012.06.21. 16:25 :: Oroján Sándor

Beépült a Nemzeti alaptantervbe a Fidelitas és a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának közös javaslata. Az új NAT életbe lépésével minden alapfokú oktatási intézménynek lehetősége lesz 5-8. évfolyamon tízujjas gépelést oktatni. Ezúton is köszönet az Oktatási Államtitkárságnak, remélem, hamarosan sok iskola dönt majd úgy, hogy segít a diákoknak elsajátítani a vakon írás kompetenciáját.

Erről és sok más értékes gondolatról esett szó az Információs Társadalom Parlamentjén, ahol az e-befogadásról szóló panelbeszélgetésben vettem részt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr64603030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ppppalika 2012.06.23. 17:34:38

Tisztelt Oroján Úr!

"Az új NAT életbe lépésével minden alapfokú oktatási intézménynek lehetősége lesz 5-8. évfolyamon tízujjas gépelést oktatni."

Mit jelent a fenti mondat? Kérem jelölje meg, hogy a NAT ezt, pontosabban a gépírásra vonatkozó részt hol tartalmazza.
(Magyar Közlöny, 66. szám, 2012. június 4.)

Köszönettel.

Oroján Sándor 2012.06.26. 22:45:50

@ppppalika: "A NAT Informatika műveltségi területének közműveltségi tartalmai között, 5-8. évfolyamon, Az informatikai eszközök használata téma alatt jelenik meg.

Megtekintheti a 189. oldalon (a Magyar Közlöny oldalszámozása szerinti 10821. oldalon)." - áll az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Munkacsoportunk számára elküldött tájékoztatóban.
süti beállítások módosítása