HTML

"Önök kérték": tanulmányi beszámoló

2008.06.14. 20:25 :: Oroján Sándor

Az utóbbi időben megszaporodtak a tanulmányi előmenetelemet firtató kommentek. Egyesek azt is tudni vélik (hallották már a városban), hogy olyannyira elmaradtam tanulmányaimmal, hogy a minimum 5 évnél tovább is élősködni fogok az állam nyakán, az adófizetők pénzén. Ennek okán úgy gondolom, ideje elejét vennem a további pletykálásnak.
Örömmel jelentem, hogy idén a mintatantervben előírt 30 helyett 33 kreditet teljesítettem, és emellett egy kémia szigorlaton is sikerült túlesnem a tegnapi nap folyamán. Ez utóbbit a tervezettnél hamarabb tettem meg, az utolsó évre már csak egy szigorlatom maradt, a matematika.
A következő évben a tantervben előirányzott 60 helyett csupán 54 kreditem maradt hátra, ebből 30 a diplomamunkám, amit terveim szerint még ősszel elkészítek, mert szeretném, ha jövő tavasszal egy esetleges előrehozott választásokra készülhetnék Hatvanban.
A következő két hétben (ami maradt a vizsgaidőszakból), vizsgák híján koncentrálhatok a foci EB-re, és a Viktortotóra :) Jó szórakozást Nektek is!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr32520520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábriel 2008.06.15. 07:35:41

Ez azért pontosításra szorul.
Helyi vagy országos választásra készül?
Miért pont tavasszal és nem most nyáron? (arról volt szó?)
Ön milyen posztért indul a városban?
Egyáltalán indul a Városban, vagy egyből miniszterelnöknek készül? (volt már erre példa, amikor az Ország miniszterelnöke egy soha bejelentett munkahellyel nem rendelkező , felelőtlen kölyök lett!)
Mit gondol, most Hatvanban sikerülne-e rendes képviselői hely közelébe jutni? (a legutóbbi csúfos kudarcra vessünk fátylat, mert az NAGYON kínos volt)

Oroján Sándor 2008.06.15. 12:29:20

Országos választáson nem fogok indulni.

A jelenlegi képviselői listás helyem éppoly "tisztességes" mint Baja Ferenc államtitkáré, Gyurcsány miniszterelnöké, Horn Gyuláé, Mandur Lászlóé, Kapolyi Lászlóé, Mécs Imréé, Fodor Gáboré, Kóka Jánosé, Orbán Viktoré, Demeter Erviné, vagy Nagy Imre volt szocialista egri polgármesteré, aki szintén "csak" listán jutott be az önkormányzatba. A választójogi törvény rendelkezik így (mint a demokráciák többségében), hogy legyenek listás mandátumok. Talán miattam megváltoztatná az Alkotmányt is, Gábriel?

A posztom nem szorul pontosításra, minimális intelligenciával megérthető a tartalma.

csáp 2008.06.15. 14:31:46

Valóban. Már minimális ismeretekkel talán az is nyilvánvaló lenne ön számára, hogy a Parlament feloszlatása, vagy egyéb ok, amely előrehozott választásokhoz vezetne, nem jelent előrehozott választásokat az önkrományzatok esetében, mert a rendszerváltás egyik nagy eredménye éppen az önkomrmányzati autonómia megszületése és azok függetlensége, ergo semmi köze a pitiáner, mocskos nagyhatalmi játszmákhoz, de erről bővebben informálódhat néhány könyvben, amely a magyar demokratikus intézményrendszert elemzi, de akár az Alkotmány is útmutató lehet.

A demokráciák többségében nem rendelkezik így a választójogi törvény, csak azokban a rendszerekben ahol arányos választási rendszerek alakultak ki, de ez már messze vezetne, persze, ha ön végzett kutatásokat, és arra jutott vizsgálatai során, hogy a fent leírtakban nem állít valótlanságot, akkor visszavonom mondataimat.

A lényeg csak annyi, hogy mielőtt mások értetlenségét minimális intelligencia hiányára vezetné vissza, teljesen pontos posztot írjon, ne tárgyi tévedésektől hemzsegőt, mert lehet, hogy ez vezetett a kommentelő értetlenségéhez. (Egyébként nem hiszem, mert főállású értetlenkedő..)

Oroján Sándor 2008.06.15. 15:22:38

Valóban főállású értetlenkedőről van szó. Előrehozott önkormányzati választásokról, pedig először Ön beszélt, én ezidáig nem.

Gábriel 2008.06.15. 21:32:33

Kedves sanyi!
Ismét az országos és a helyi politika "összemosása".
Azt gondolom -talán ebben egyetértünk - teljesen más az országos és az Önkormányzati választás.
Az önkormányzatinál nem szavaznak pártokra konkrétan az emberek. ( remélem jól emlékszem? ) Ott csak a "MARADÉK" elv érvényesül, és így tudott ön is bejutni. A választók az Önkormányzatinál sokszor nem is tudják, kik vannak a listán, míg az Országosnál nagyon nagy jelentősége van a "húzó" neveknek!
Ennek alátámasztása: Országgyűlési képviselőnk - ha nem tudná - Érsek Zsolt (MSZP), kapott már több szavazatot, mint pártja! ( Ez úgy lehetett, hogy többen szavaztak Rá, mint a pártjára! Őt többen támogatták. Gondolom, így érthető.

sanyi!
Valamiért fusztrálom, vagy csak szokás szerint túlértékeli önmagát? ön miatt Alkotmánymódosítás...? Nevetséges. Én szívből azt kivánom, hogy pártjában sok ilyen ember legyen, és hasonlóan önhöz legyenek "kommunatívak". Azt gondolom, akkor mindenki jól láthatja majd, hogy önök milyen alternatívát kínálnak. ( ne kavarja majd ennél a résznél ide az országos politikát!)
Azt gondolom - nekünk a csendes tömegnek - majd amikor 2(!) év múlva választanunk kell az olyan emberek törtető, arrogáns viselkedésére mint az öné, meg kell lennünk a megfelelő válasznak.
ön nagyon kell ezért is, mert ahogy Benny Hill évtizedeken keresztül szórakoztatta a fél világot, úgy nekünk ön a helyi megfelelője. Szürkébb, lenne ön nélkül az életünk, és ezt komolyan mondom. ( különösen növekszik a veszély mióta tudom, hogy ősztől nem láthatjuk a Győzike show-t, sem .... Nekünk már csak ön maradt. Kérem vigyázzon magára, írjon sokat. (Teljesen ideszoktam már, annyira felvidít!)

kiváncsiskodó 2008.06.16. 10:16:34

Csak kiegészíteném Gábriel előző kommentjét:

"A választók az Önkormányzatinál sokszor nem is tudják, kik vannak a listán." - írta Ő.

Ez annyira igaz, hogy nem is kell messzire menni, itt a példa Hatvanban 2006-ból. Nagyon sokan meglepődtünk, amikor Szabó Zsolt a fidesz színeiben képviselő lett, mivel előtte egyik egyéni körzetben sem indult, nem szerepelt a választási szórólapokban. Szóval lehet felesleges itt "maradék", meg "húzó" nevekről beszélni. Szabó Zsolt a lista élén volt (mint később kiderült), szóval elvileg húzó ember, bár szerintem egy-két dolgot figyelembe véve vele kapcsolatban nem számított volna annak (pl: ha ő a polgármesterjelölt). Azért tényleg furcsa, hogy tíz ember elindul egyéni körzetekben, kopogtatókat gyűjt, kampányol, felvállalja indulását, szórólapokon szerepel, míg más rajtuk keresztül (a maradákszavazatok segítségével) jut képviselői mandátumhoz. Bár ez a párt saját belügye helyi szinten, ha ez jó volt Takács Sándornak, Durai Lászlónak, és a többieknek, akkor lelkük rajta.

Carnivora (törölt) 2008.06.16. 10:42:13

Tetszik mennyire fosnak a szocik :D:D:D pedig a változás közeleg.

kiváncsiskodó 2008.06.16. 13:49:25

Carnivora 2008.06.16. 10:42:13

Bejegyzésedre csak annyit válaszolnék, hogy ezt beírhattad volna 2006. szeptember végén is. Szerintem akkor is abban a világban éltetek (te, Sándor, és még jó páran), hogy fosnak a szocik, bár tagadhatalan, hogy érződött országosan a fidesz fölény. Aztán jött 2006. október 1-e, s Hatvanban (vélhetően az elvégzett munka alapján) 10-ből 9 körzetben a szocik nyertek, s abban az egyben sem a fidesz.

Gábriel 2008.06.16. 14:44:19

Kedves Carnivora!
Meglepne, ha azt mondanám, hogy SOHA nem voltam pártnak tagja, SOHA nem végeztem semmi pártmunkát? ( Veled ellentétben, sanyival berátságotok pedig közismert.)

Személy szerint nem látok ebben a bloggban semmi fontosat, ez nem politikai blogg. Ez egy magamutogató gyerek önkifejezése, aki valaminek, vagy valakinek nagyon szeretne megfelelni. (súlyosabb esetben elfajulhat odáig, hogy késő őszi délutánon, ballon kabátban sétál játszóterek körül, a kabát alatt pedig semmi más...

seszedif 2008.06.16. 23:43:04

Mi van most? Gábriel és tsai beégtek Sanyi tanulmányainak cikizésével, erre kreáltak maguknak egy újabb álproblémát?

Carnivora (törölt) 2008.06.17. 09:25:48

Gábriel 2008.06.16. 14:44:19

Elindult a kormanyszovivo.hu [1] illetve a sajto.kormanyszovivo.hu [2] weboldal, közölte Budai Bernadett kormányszóvivő a hétfői tájékoztatón. Tájékoztatása szerint az oldalon a legfrissebb hírek mellett a fontosabb ügyintézési és kapcsolatfelvételi információk is megtalálhatók.

Arra a kérdésre, hogy a 200 millió forintos ajánlat volt-e a legolcsóbb a közbeszerzési eljárás során, azt válaszolta: ár-érték arányban ez volt a legmegfelelőbb.

-

Na igen a baloldali igények mások ... 200 milka állami pénzből reklámozzák magukat az oldalaikon ...

kiváncsiskodó 2008.06.16. 13:49:25

Na ez az ami változni fog ;)

1. Ez az érdekes csatornázás.
2. Az ifjúság elüldözése a városból.
3. Felesleges parkolósdi.

Sorolhatnám tovább ... amit az elvtársak 2002-2006 közt műveltek annak az ellenkezőjébe csaptak bele ebben a ciklusban. Itt is változás lesz. Persze csak abban az esetben , ha nem Szinyei vagy a látens szoci Berényi indul Fidesz logó alatt.

seszedif 2008.06.16. 23:43:04

Persze ez a baloldal régi módszerei közé tartozik. Fenyegegetőzés, megfélemlítés, államterror, kreált ügyeken lovaglás, kékcédulázás stb. ...

gondolkodók 2008.06.20. 14:20:26

megit hol vagyunk a cikk tárgyától!?
Gratulálok, fiatalember!
Sok sikert minden téren! az nekünk is jó lesz; és mi, FIGYELÜNK.

loreley 2008.10.31. 11:47:17

Úgy van. Ez az egész blog csak MAGAMUTOGATÁS.
Remélem, nem lesz semmi a kissrác terveiből és nem kerül a politika közelébe. :D
süti beállítások módosítása