HTML

Kevesebb óvónő és látszategyeztetés

2008.08.04. 11:18 :: Oroján Sándor

A mai bizottsági ülésen a szocialisták megerősítették: az eddigi terveikkel ellentétben idén nem zárják be a Bajcsy úti óvodát. Habár ez előrelépés az eddigi tervekhez képest, az óvodafelújításról egyelőre lemondanak, és kevesebb óvónő dolgozik majd Hatvanban jövőre.
A MÁV-óvoda önkormányzati működtetésével Ságiné Szűcs Klára szóbeli tájékoztatása alapján a jelenleg az óvodában dolgozó 8 óvónői álláshely helyett 6-ot pályáztatnak meg, jelen állás szerint két óvónővel kevesebbet "vesz át" az önkormányzat, mint ahányan eddig dolgoztak ott, az alapítványi oviban.

A létszámcsökkentés technikai megvalósítása ugyan még nem teljesen tisztázott, úgy tűnik, az óvodai nevelés visszafejlesztése nem marad el. Nagyobb csoportok, kevesebb óvónő, kevesebb pénz. Nem ezt ígérték...

A mai nap pikáns tanulsága, hogy a szocialisták nem veszik komolyan a közoktatási törvény által előírt egyeztetési, véleményeztetési kötelezettséget sem.

Mint tudjuk, azt óvodák és iskolák tavalyi összevonása során egyetlenegy javaslatot se fogadtak be se szülőktől, se pedagógusoktól, se diákoktól, se szakszervezettől. Már a véleményeztetés előtt eldöntötték, mi hogy lesz, és úgy is maradt. És ez nem egyszeri eset.
Idén szintén sor kerül véleményeztetésre, a szülők, nevelők, a szakszervezet, stb. elmondhatják véleményüket a Bajcsy úti óvoda bezárásának tervéről augusztus 11-ig. Most viszont az történt, hogy a szocialisták még a véleményezés előtt elvetették az óvodabezárás tervét (habár ezek után ki tudja, talán jövő héten ismét rendkívüli ülést hívnak össze, és megint bezárásra voksolnak majd), szóval semmi értelme véleményezni az előzőleg nyilvánvalóan eldöntött, szerződésekkel, kiírt közbeszerzési eljárással megerősített, most mégis visszavont ovibezárási tervet.

Talán a derék szocialisták sem értik, mi értelme van az érintettek véleményét kikérni, miért kell törvényekkel garantálni a jogállamiság alapvető értékeit, mikor gyakorlatuk szerint az számít, hogy négyévente ki kerül éppenhogy többségbe, mert az úgyis uralkodik.

Láthatóan nem számít, hogy mit gondolnak a szülők, nevelők, az újhatvaniak az óvodájukról - fejük fölött döntenek, hetente máshogy, ahogy ők páran épp jónak gondolják. Óvónőből meg kevesebb is elég. Szerintük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr42599655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása