HTML

HospInvest, a lúzer

2008.09.15. 13:12 :: Oroján Sándor

Index.hu: "Jogerősen hatályon kívül helyezte a Heves Megyei Bíróság a megyei önkormányzat azon határozatát, amely a HospInvest Zrt.-t nyilvánította az egri kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat győztesévé. ... 

...Ebben a helyzetben a megyegyűlésnek érzékelni kellett volna, hogy az ajánlat érvénytelen, ennek ellenére, jogszabálysértő módon határozatot hozott a pályázati anyag elfogadásáról - mondta Czuczai Zsuzsanna, a bíróság elnöke."

 http://index.hu/politika/belfold/hsp5030/

Úgy tűnik a szabálytalan privatizációt megszavazó Heves megyei szocialisták terve dugába dőlt, az egri kórház megmenekült. A bíróság jogerős ítélete üzenetértékű az egészségügyből üzletet csináló szocialisták számára is.

Így a magyar emberek elsöprő többségének népszavazás során megnyilvánuló döntése után a bírák is megálljt parancsoltak az egészségügy kiárusításának. Remélem, ebből a hatvani szocialisták is levonják a megfelelő következtetést, és nem finanszírrozzák tovább a HospInvest hatvani működtetését. Mint ismert: állami pályázathoz a hatvani önkormányzat ha önerőt nem is, de adminisztratív segítséget biztosít a HospInvest számára. Így az önkormányzatok számára kiírt pályázatokon magáncégek is nyerhetnek támogatást Magyarországon. Talán érdemes lenne a hatvani szocialistáknak, és a pályázatokat elbíráló állami intézménynek újragondolni, hogy mennyire hasznos az a társadalom számára, ha az állami kórházak helyett (az ezek szerint megkérdőjelezhető pénzügyi hátterű) magáncég befektetéseit finanszírozza az adófizetők pénzéből. Mint az a fenti, idézett cikkből is kiolvasható: az egészségügy egyesek számára tényleg jó üzlet...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr93664326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezső 2008.09.15. 18:13:09

Tényleg jó lehet....Mikoláknak, Csákiknak, Magyar Pistiknek....

Oroján Sándor 2008.09.15. 23:06:47

Csáki Zsigmond és Magyar "Pisti" már nem tagja a FIDESZnek. Ugyanis nekünk vannak elveink. Apropó: Zuschlagot kizárták már? És a letartóztatott komáromi alelnököt?
Mikola szavait meg már csak azok értelmezik félre, akik nem olvasták az esetet követő nyilatkozatait.

Megint bagoly mondja verébenk. Önök beszélnek nekünk az egészségügy kiárusításáról? Egyébként meglepő, hogy ebben a kommentjében nem vétett helyesírási hibát, kedves Dezső. És Csáki nevét is helyesen írta, pedig még újságírók is eltévesztik általában. Lankad a figyelme, Dezső. Talán Ön nem is olyan tájékozatlan, írni nem tudó ember, mint amilyennek tetteti magát. Talán néha jól elbeszélgetek az üléstermen kívül azzal az emberrel, aki Dezső néven írogat? :)

Dezső 2008.09.17. 18:11:36

Két apró hibára hívom fel a figyelmét.
- Csáki úr még tagja a Fidesznek, mert fellebbezését még nem bírálták el, így nem jogerős a kizárása.
- megnyugtatom nem szokott jókat beszélgetni Dezsővel
Amúgy nem igazán szép dolog más helyesírásával élcelődni, mert nem mindenki lehet olyan iskolázott mint ön. Nekem kisgyerek korom óta dolgoznom kellett, nem tehettem meg, hogy olyan idősen mint ön iskolaidőben külföldön bulizzak.

Oroján Sándor 2008.09.19. 10:33:01

Kedves Dezső!

Ön tud helyesen írni. Rendkívül informált, politikus. Csak jókat nevetek, mikor lelepleződik a mímelt stílusa. Ön ugyanis sokáig több néven írogatott, de elszúrta az e-mail címeit. Néha fiatalnak, néha idősnek adta ki magát. Az álneveit pedig összekeverte. A rossz helyesírásra eddig ügyelt, és arra is (többé-kevésbé), hogy laikusnak tűnjön. De Ön nagyon-nagyon jól informált... Egyébként a fellebbezés jelenlegi állásáról még én sem tudok.

Egyébként nem bulizom külföldön, hanem dolgozom. Tegnap reggel fél 9-től, este fél tízig bent voltam az EP-ben. És nem filmet néztem... Bulizni legfeljebb hétvégén van idő, most szombaton, például a Los Romanticos nevű, latinzenés táncos helyre megyünk a munkatársakkal, de egy hétvégi buli egy átdolgozott hét után nem nagy luxus.
Ha Önnek erre nem volt lehetősége, azt őszintén sajnálom. De ne feledje: mindenki saját szerencséjének a kovácsa, a Marshall-bot az Ön zsebében is ott lapul, sosem késő... :)
süti beállítások módosítása