HTML

Csendrendelet - szavazz Te is!

2008.10.05. 00:00 :: Oroján Sándor

Mint már a korábbi posztokban is említettem, a hatvani szocialisták revideálni készülnek álláspontjukat a csendrendelettel kapcsolatban. A FIDESZ elsőként javasolta az egész rendelet hatályon kívül helyezését, konzultációkra került sor az érintettekkel.

Most a ti véleményetekre vagyok kíváncsi: szerintetek mit kéne tennie a város vezetésének, a FIDESZ képviselőinek? Szavazzatok oldalt, vagy mondjátok el alternatív javaslataitokat kommentben.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr65696601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László 2008.10.05. 20:38:27

A hatvan.blog.hu oldalon azonos témában írt poszthoz képest tényszerűen visszafogott ez a bejegyzés.
"Előbb gondolkodik, utána cselekszik. Vagy fordítva?"
Érdemes összevetni az ott kommentezők véleményeit az itt folyó szavazás állásával. Ott csak egy agitátor érvelt eddig a rendelet jelenlegi formája mellett. :) Úgy látszik, nagyon is jól működik a csoportosulások (pártok) egymás elleni kijátszása, a szalámitaktika. :)

csáp 2008.10.06. 17:29:42

Tisztelt Képviselő Úr!

Arra szeretnék választ kapni, hogy Ön és a Fidesz-frakció tagjai hogyan szavaztak az eredeti rendelet elfogadásakor?

Ez valóban egy buta rendelet. DE... Ha nem voksoltak volna mellette, ma minden hitelesebb lenne.

Oroján Sándor 2008.10.06. 18:33:07

Mindenekelőtt engedje meg, hogy ismét köszöntsem kommentezőink között, kedves csáp.

Kérem, ne keltsen hamis látszatot: a rendeletet a szocialisták készítették, tőlünk függetlenül simán átment volna ha nemmel szavazunk is, és nem rajtunk múlik, hogy még mindig érvényben van.

A rendeletet minden képviselő, köztük a FIDESZ képviselőivel, köztük velem megszavazta. Kérdeztünk, mert kételkedtünk, az alpolgármester válasza félrevezető volt. Utólag kiderült, megkövettük azokat, akiknek ártottunk a rendelet megszavazásával. Igen, hiba volt. Van ilyen, mi is hibázunk. De soha nem hazudunk, nem verjük át sz embereket szándékosan, és elsőként néztünk szembe a hibával mi, FIDESZesek.

De ne feledjük: a rendeletet a szocialisták készítették, tőlünk függetlenül simán átment volna ha nemmel szavazunk is, és nem rajtunk múlik, hogy még mindig érvényben van.

Csáp, önnek igaza van: "Ha nem voksoltak volna mellette, ma minden hitelesebb lenne." Igaza van. A hibánk a hitelességünk kárára válik. De inkább szembenézünk egy hibával, mintsem hazugságokkal palástoljuk, és továbbra is rossz döntéseket hozzunk. Ez talán becsülendő, nem?

csáp 2008.10.06. 22:22:09

Becsülendő. Bár véleményem szerint a szocialisták is hasonló módon tesznek most.

Az azonban nem tetszik, ahogy ebben a kérdésben a felelősséget, pusztán a hiba korai felismerése után elhárítja.

Mindannyian megszavazták. Pont. Elrontották. Közösen. Van ilyen. De ezért a másik oldalt támadni, nem csak etikátlan, de politikai hiba is.

Pártja szokta támadni az MSZP-t a 100 napos program okán? Mondta valaha, hogy nem járt a pedagógusoknak a béremelés? Nem kell a nyugdíjasoknak 13. havi nyugdíj? Nem. (Sőt, már 14-et is ígértek...:) )

Azért nem tették ezt Sándor, mert ők maguk is megszavazták a csomagot. Pedig a napnál is világosabb, hogy ma ezt nyögi az ország. Mágsem ezért támadják a szocikat, találnak más okot eleget.

Ön azonban egy olyan rendeletet támad, amelyet megszavazott. Sokan mosolyognak most, mert ha nem veszi újra elő, el is felejtették volna ballépését. Most címlapon van... Ráadásul úgy tesz, mint aki nem érti a problémát.

Mármint remélem, hogy úgy tesz..:)

Üdvözlettel

Oroján Sándor 2008.10.06. 23:47:45

A rendeletet a szocialisták készítették, tőlünk függetlenül simán átment volna ha nemmel szavazunk is, és nem rajtunk múlik, hogy még mindig érvényben van.

Talán ha újra elolvassa, nem beszélünk el egymás mellett. Hacsak nem ez a szándékunk...

Kifejtve: a szcialistáknak köszönhetjük, hogy hónapokig érvényben maradt (érvényben van!) egy rossz rendelet, amely nem csak a fiatalokat, de számos vállalkozót is nehéz helyzetbe hozott. És azt se feledjük el, hogy a rendeletet azért szavaztuk meg, mert a szocialisták félrevezettek.

Egyébként rendszeresen csinálják azt, hogy az előterjesztéseket későn küldik, sokszor csak ülés előtt kapjuk meg őket. Emellé még társul egy adag félrevezetés. Így előállhat, hogy mi is tévedünk. De ne feledjük, hogy mindez nem fordulna elő, ha időben küldenék az anyagokat, és nem vezetnének szándékosan félre!
Azért ne üljön fordítva a lóra, kedves csáp.

60i 2008.10.08. 00:10:36

A csendrendelet egyhangú döntés volt a testületben, mindenki megszavazta, mert az alpolgármester azt állította, hogy konszenzusos döntésről van szó. Állampolgári kérésre, az érintettekkel történt konzultációt követően hozták a rendeletet. Ez nem volt igaz, és amint kiderült, a FIDESZ (és nem csak Oroján képviselő úr) egyhangúan állt ki egy rossz döntéssel szemben. NEKIK VAN VÉR A PUCÁJUKBAN! Az MDF meg szánalmas, ahogy minden eszközzel igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy a FIDESZ és az MSZP összejátszik. Most is csak orojánt támadják a kommentekben. Mintha ő lenne a világ közepe! Pedig csak egy képviselő a 18ból.
süti beállítások módosítása