HTML

Megyei válság = több pénz kommunikációra

2008.11.13. 19:05 :: Oroján Sándor

Ma részt vettem a Heves megyei közgyűlés Oktatási és Művelődési Bizottságának ülésén, ahol tárgyaltuk a 2009-es költségvetés koncepcióját. Ezek szerint jövőre plusz hitelkeretet vesz igénybe a megye, megszorít az intézményeken, eközben újra milliókat fordít majd kommunikációra, píárra. Az anyagból idézek:

"2007-ben – takarékossági okokból – megszüntetésre került a korábban a Megyei Önkormányzati Hivatal dologi kiadásai között kezelt un. PR-kommunikációs keret, mely lehetővé tette a sajtókapcsolatok fejlesztését, a megye nem turisztikai tartalmú bemutatását (közigazgatás működése, gazdasági fejlesztési projectek, EU-s támogatások stb.), a „megyebor program” megvalósítását, valamint a külső kapcsolattartásban használatos különböző, a megyére jellemző ajándéktárgyak készítését. Erre ismét igény mutatkozik, amellyel a széles közvélemény előtt megmutatkozhatunk."

Talán 2007-ben jobban kellett takarékoskodni, mint most? Vajon a tanárok, közalkalmazottak is így gondolják ezt? Most érkezett el a pillanat (a félrekezelt gazdasági válság elején-közepén), hogy újra tanások több évi bérét költsük reklámokra, "repirendezvényekre"?

Javasoltam, hogy ezt a tételt vegyék ki a koncepcióból -habár döntésüket egyetlen szóval sem indokolták-, a szocialisták leszavazták az indítványt. Kíváncsi vagyok, Hatvanban hogyan fog változni a költségvetés jövőre, vajon ugyanez a trend érvényesül-e.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr13767601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László 2008.11.15. 09:11:05

A nagy ívű takarékossági intézkedések közepette azért nem felejtkeznek el az idézett és ahhoz hasonló költségvetési helyeken rejtett tartalékok képzéséről. Ezek azután év közben átcsoportosíthatóak... Arra, amire akarják.

Érdemes bármely önkormányzat év eleji tervezetét összevetni az év végi beszámolójával... Amire a többség akarja, arra mindig lesz keret, az ellenzéki ötleteket meg pénzhiányra hivatkozva elutasítják. /Vagy különösebb indok nélkül. :)/
Az "öreg motoros" polgármesterek ezt jól tudják minden településen.
süti beállítások módosítása