HTML

Arrogancia

2008.02.28. 19:20 :: Oroján Sándor

Ma a szocialisták levették napirendről Balla Attila indítványát, hogy vonja vissza az önkormányzat a vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló rendeletét. Kínos nekik a kérdés, beszélni sem hajlandók róla. Homokba dugják a fejüket, és szégyenkeznek.
Pár ponttal később a polgármester és az alpolgi fizetését emelik meg, ezzel együtt a képviselőkét is. Méltatlan lett volna az ülésen maradni ezután, ezért a FIDESZ szünet után nem ment vissza az ülésre. Az ülésen történtekről még tájékoztatni fogok az oldalon.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr29358463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balla Attila 2008.02.28. 22:21:43

Sándor!
Odáig, hogy homokba dugják a fejüket egyet értek veled. De, hogy Ők szégyenkezzenek ez miatt? Az nem valószínű. Pontosabban fogalmazok: rájuk nem jellemző! Egyes képviselők talán még sikerként is tudják mindezt lekönyvelni. Bizonyára meg volt rá minden okuk, hogy levegyék nepirendről (szoci és lokálpatrióta képviselők). A kérdés csak az,hogy hogyan fognak elszámolni a helyi fiataloknak, és éppen egy közelgő népszavazás kampányának célegyenesében.

gondolkodó 2008.02.28. 22:36:44

Nemrég beszéltem valakivel, akinek az információi pontosak szoktak lenni.
Szóval nem a szocialisták vették le a napirendről, ahogy írja Ön, hanem a szocialisták, lokálpatrióták, ill. ÖHE-s képviselők szavazataiból jött ki a többség.
Amúgy a Heves megyei onlineról egy cikk, ami idevág: www.heol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=124478
A fizetésemelés leírását is enyhe csúsztatásnak érzem, hiszen arra sejtet, a polgármester és helyettese meg akarta emelni a fizetését, és ez magával vonta a képviselők díjjazásának az emelkedését is. Én úgy tudom, hogy a köztisztviselői alapilletmény (lehet nem ez a pontos neve) alaján kapják a fizetésüket a hivatali dolgozók, a képviselők, polgármester megfelelő, differenciált szorzószám szerint. Mivel ez pár napja már egy másik oldalon felvetődött, én utánakérdeztem. Az országosan megállapított alapilletmény emelkedett, ez okozza a képviselők, polgármester, ill. a hivatali dolgozók fizetésük enyhe emelkedését. Ez vagy jogos, vagy nem, de azt tudjuk, hogy szinte minden cég a magánszférában ilyenkor év elején emeli a fizetéseket az inflációt többé-kevésbé figyelembe véve.
Amúgy ha kijött, hogyan fog tájékoztatni? A testületi jegyzőkönyvből, ami a városi honlapon lesz feltéve? Vagy kémeket hagyott maga után?

Carnivora (törölt) 2008.02.28. 23:03:41

gondolkodó 2008.02.28. 22:36:44

A "lokálpatrióták" besomfordáltak a Fidesz hátán közben pedig kimutatták már a foguk fehérjét párszor ... egyszerű szoci szimpatizánsok.

Én csak azt furcsálom, hogy elmegetik maguknak szépen miközben konvergencijááááááááááááá van.

gondolkodó 2008.02.28. 23:25:59

A 2002-06 közti ciklusban 2 fideszes (Szabó Ádám, Szinyei András) és 2 lokálpatrióta (Berényi Károly, Szabó Zoltán) volt. Most 4 fideszes és 2 lokálpatrióta van. Tudjuk Berényi volt a közös polgármesterjelölt, így még azt is lehet mondani, hogy talán Berényi húzta fel Őket a mostani 4 főre.
Konvergenciaprogram ide-oda, azért kíváncsi lennék a fideszes többségi önkormányzatokban nem emelték a fizetésüket? Biztos igen.

Sivatagi Sas 2008.02.28. 23:46:48

Én írogatok a kocsmás bloggra, erre itt kialakul egy mésik kocsmás bejegyzés!

Előbb a könyvtárba szerettem volna elmenni a megnyitóra ( Carnivora, nem láttalak!), majd a testületire. Közben hallottam, hogy nem tárgyalják ezt a rendeletet.Fölösleges is.
Állítólag a fidesz egy videóst vitt, hogy vegye fel a szocikat! Gondolom, hamarosan látjuk itt őket, vagy csak sanyika monológját közvetítette volna?

mz/x 2008.02.29. 01:25:06

Csak szerettél volna elmenni?
Mi van veled? Elkapott a madárinflenzia?

Balla Attila 2008.02.29. 09:20:26

Gondolkodó!
A saját érdekében, kérem cserélje le az informátorát, mert Önt nem a valóságról tájékoztatja.
Az ÖHE képviselői másod ízben támogatták a fidesz ez irányú kezdeményezését.
Szeretném megkérdezni Öntől. Ön mennyire tartja etikusnak, elfogadhatónak, időszerűnek bármely mértékben emelni a városvezetők tisztelet díját (költségátalányát) akkor, amikor az ez évi-általuk jóváhagyott- költségvetésben 350.000.000 Ft fehalmozási hitel szerepel.
Továbbá, a kórház szabálytalan (közbeszerzés nélküli) értékesítése miatt keletkezett 30.000.000 Ft (felfüggesztett) bírság is az önkormányzatot terheli....!
Bizottsági ülésen a fidesz frakció tagjai mind ezek tények tudatában NEM szavazta meg az ezzel kapcsolatos előterjesztéseket.
Ön valószínűleg egy jól tájékozott polgár, azonban azt kell mondjam valami mégis elkerülte az Ön figyelmét mielőtt eme sorokat leírta:"Tudjuk Berényi volt a közös polgármesterjelölt, így még azt is lehet mondani, hogy talán Berényi húzta fel Őket a mostani 4 főre."
A választási eredményeket ajánlanám figyelmébe-www.valasztas.hu/onkval2006/hu/10/10_0.html-és kérem alaposan nézzen utána, hogy hány fidesz-kdnp-s képviselő ülne ma a testületben, ha a lokálpatrióták nem indítanak jelöltet a fidesz-kdnp-s jelöltekkel szemben.
Ezek után azt firtatni, hogy ki "húzott" fel kit szerintem igen nagy böszmeség lenne!
Nekem 6 jött ki.( + a listás)
De ezek a tények önmagában is sokat sejtetőek.
Természetesen szivesen állok rendelkezésére akár személyesen is.
Elérhetőségem: balla.attila@fidesz.hu
Tisztelettel Balla Attila!

Sivatagi Sas 2008.03.02. 20:33:49

Igen tisztelt Balla Úr!
Most az alap emelésével a képviselők tiszteletdíjja is emelkedett. Ön az egészet, vagy csak az emelést nem veszi fel?

Balla Attila 2008.03.02. 22:02:16

Sivatagi Sas!

Az Önök által most meghozott rendelet módosítás minden képviselőre vonatkozik.
A különbözetet pedig támogatásként eljuttatom valamelyik hátrányos helyzetű (önkormányzat által nem, vagy kevésbé támogatott) sport egyesülethez.

Sivatagi Sas 2008.03.02. 23:28:22

Igen tisztelt Balla Úr!
Önnel szemben én nem vagyok aban a helyzetben, hogy rendeletet alkossak, vagy módosítsak.
Nagyszerű dolognak tartom viszont ezt a felajánlást. Mennyi is ez pontosan?
Melyik egyesületre gondolt?

arrogancia 2008.03.03. 07:22:01

Balla és Oroján legalább tesznek is valamit tiszteletdíjukért. Nem kellene azt írigyelni tőlük.
A szoci - "loki" frakció tagjai viszont mást se csinálnak, csupán mint biológiai szavazógép, bármit támogatnak amit Zsoltika kitalál.
Gyakorlatilag borítékolhatnának néhány tucat igent előre is, és elmehetnének fizetésnélküli szabira. Ez azután már micsoda megtakarítás lenne a városnak!!! :)))

Balla Attila 2008.03.03. 09:24:07

Sivatagi Sas!

Azt, hogy Ön milyen helyzetben van, én nagyon jól tudom.
Még ha Ön ezt tagadja is!
Az eddig nyújtott teljesítménye alapján pedig hiba lenne azt gondolni, hogy akár holnaptól a becsületes nevét tünteti is fel.

5902 forint pontosan.
Nehéz dolgom lesz választani, mert Önök számos egyesületet méltánytalan helyzetbe hoztak, ill. hoznak.
Csak egy példa: FC.HATVAN 12.500.000FT éves támogatást kap az önkormányzattól, míg a HATVANI LOKOMOTÍV 600.000FT ÉVES támogatást kap az önkormányzattól.
Igyekszem a legmegfelelőbb helyre eljuttatni!

vanek úr 2008.03.03. 13:53:53

Ez most akkor Sanyika blogja vagy a Balla Attila blogja ? A számok egyébként valósak a focitámogatás terén, viszont a két foci csapat sem egyforma, az FC Hatvan jóval nagyobb, tehát nem elvárható az egyenlő mértékű támogatás. Ráadásul a Hatvani Lokomotív Elnöke az éves beszámolójuk kapcsán- a legutóbbi testületi ülésen- bameg nyuszika az ásódat stílusban esett neki a testületnek. Ha a tisztelt Balla Képviselő Úr ott lett volna akkor tudná hogy így nem lehet a támogatás mértékének emeléséről tárgyalni.
Ráadásul azt sem tudja a Loki megmondani hogy mire kell neki a pénz, nem adott elő semmiféle programot, csak az érdekelte hogy a FC Hatvan mért kap többet. Jelzem hogy a Loki pálya a máv tulajdonában van igy annak felújítására vagy fentartására a Város nem adhat egy Forintot sem. Az ÁSZ nem dícsérné meg az önkormányzatot ha erre költené a hatvaniak pénzét.

Balla Attila 2008.03.03. 16:03:24

vanek úr!

Köszönöm, hogy figyelmeztetett! Nem szeretném elvenni senkinek a kenyerét.Még Sándor barátomét sem.:)
Igérem a következőkben még inkább visszafogott leszek.

Mégis engedje meg, hogy helyesbítsem.
Az egyesületek a támogatást elsősorban az ifjúság nevelésre, az utánpótlás csapat részre történő sport eszközök biztosítására, és egyébb kiadásokra kapják.
Tehát, nem a tulajdonukat képező ingatlanok felújítására, korszerűsítésére.

Arra a testület mint legutóbb is tette (szerintünk helyesen) az FC HATVAN esetében a lelátók mukálatainak kapcsán több mint 500.000ft-os munkálatokat hagyott jóvá.

Végezetül, annyit még engedjen meg, hogy elmondjak:- abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elmondhatom mind a két oldalról rendelkezem információval.
Annál is inkább, mivel a LOKOMOTÍVNAK tavaly ilyenkor még igazolt játékosa voltam, igaz nem a focit hanem az asztaliteniszt képviselve.
A személyemet érintő Ügyrendi és ellenőrző bizottság kellőképpen kivesézte ezt a napirendi pontot és a bizottság összes tagja egyhangúan egyetértett azzal, hogy további egyeztetésekre van szükség a támogatást illetőleg.
Tisztelettel!

arrogancia 2008.03.03. 18:33:15

vanek úr 2008.03.03. 13:53:53

Logikus szerintem, hogy bárki írhat ide kommentet, miért pont Balla Attila ne tehetné. Teljesen indokolt is volt kommentje, hiszen személyesen megszólíttatott.
Ha nem válaszolt volna, akkor az lett volna számodra problémás. Neke teljesen mindegy, úgy vagy vele ahogy a viccbéli nyuszika esete, ha van sapkája, ha nincs... ismered ezt is, ugye?

Egyébként meg: 3x IGEN!!!

nagyfater 2008.03.10. 20:19:01

Picit kapkodom itt a fejemet, valaki segítsen ha tud!
Én úgy tudtam eddig, hogy az FC a támogatás jelentős részét fenntartásra kapja, évről évre kevesebbet. Azt ie tudtam, hogy a Góliáttal, a kézisekkel és a Lokival van ilyen szerződés. Azt is tudom, hogy eddig ilyen jellegű szerződések nem voltak, most meg azt olvasom, hogy valamelyiktől elvették? Mi van?
süti beállítások módosítása