HTML

Tandíjvita - a szűz hangfelvétel

2008.03.04. 22:48 :: Oroján Sándor

Vágatlanul, teljes terjedelmében itt tölthető le a vita hanganyaga.
A vita 5 részletben zajlott, közben 2-5 perc szünetként zene szólt.

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr9365924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfater 2008.03.04. 22:59:57

Nagyon szeretném már hallani, de attól félek ha meghallom a "szűz" hangfelvételt- klasszikus németes műveltségem előjön és ordítani fogom, hogy:
" spiccen a gúd snella, snella snella..gúúúúd!" amire a fél lépcsőház felébred, amit már ebben a kései órában nem akarhatod Sanyi?!
Talán holnap, addigra felkészülök lelkileg...

Carnivora (törölt) 2008.03.05. 08:42:17

Új nevet találtál borona?

Marcella 2008.03.05. 16:09:34

Szomorú, hogy egyáltalán eljutottunk ehhez a vitához. Még szomorúbb, hogy vannak olyanok, akik fiatal létükre csupán átveszik és ismétlik azt, amit a politika vezetői hangoztatnak. A tandíj kérdésében mindenki beláthatja: a középréteg lesz kizárva a tanulásból, mégpedig teljesen. A tehetséges középréteg, aki nem nyilvánul rászorulónak sem. Mókás hallgatni a tandíj alól mentesülők sorát... Csupán a gazdagok és a fogyatékosok tanulhatnak ezután? Az egyetemi színvonalat a felvételi szigorításával kell megemelni! Nem a tandíjjal.(Furcsállom, hogy erre a baloldali politikusok még csak nem is gondoltak.) A szakképzéshez pedig szakiskolákat kellene létesíteni, azokat felszerelni, támogatni. Nem az a megoldás a problémára, hogy a középosztálybeli tehetséges fiatalokat kizárjuk a tanulásból, a művelődésből, valamint abból, hogy a társadalmunk jövendőbeli értékes tagja legyen.
Elkeserítő volt hallgatni a nem mellett szóló nem-érveket.

Tanuló 2008.03.06. 06:50:52

Én is meghallgattam. eddig nem tudtam dönteni. Azt döntöttem el magamban, hogy nem megyek el, mert nekem sem a Fidesz kampánya nem tettszik, sem az Mszpjé. Ezért majd otthon maradok. Az alapján, amiket itt olvastam szégyellni kezdtem magam, hogy szerintetek semmi ember vagyok, ha nem megyek, de igaza volt itt a FIBes lánynak, hogy én ahoz a csoporthoz tartozok, aki már utálja a mai magyar politikát, és nem akar asszisztálni!Sajnálom ha ez szerintetek nem emberi!

bubu 2008.03.06. 09:46:53

Hát meghallgattam sanyika, baromi gyenge voltál, tulajdonképpen a központi szlogenek ismételgetted. Ezért kár volt elbaszarintani a műsoridőt.

joma 2008.03.06. 11:05:03

Én biztosan elmegyek szavazni. Nem politikai hovatartozásról szól ez a szavazás, az meg természetes, hogy a 2 ellenlábas próbálja a maximumot kihozni a dologból és kampányol ahogy a csövön kifér. Tanuló! A szavazásra nem úgy kell tekinteni, hogy mivel én ehhez és ehhez a párthoz tartozom akkor arra fogok szavazni amit ők akarnak!! Arra szavazz amit Te a jövőben el tudsz képzelni, ami jó Neked , családodnak, későbbiekben gyermekeidnek. Akarsz tandíjat fizetni vagy sem...erről szól. Én nem akarlak meggyőzni róla, hogy miként dönts, de az észérvek azt kell, hogy mondjam IGEN, IGEN és IGEN-re sarkallanak, mármint ami az urnánál levő kis papírkát illetik.

szalmazsák 2008.03.06. 12:37:32

Én is végighallgattam.
Nehéz újat mondani a tandíjjal kapcsolatban, mert már sokan vitáztak a kérdésben. Az idegesített, hogy Szén Gabriella csak a sjatát mellét döngette hogy ő öszötöndíjas meg rászoruló. Hiába tanul mindenki jól sosem lesz mindenki az. Ez rossz érvelés és nem is szép dolog háromszor is eldicsekedni ezzel. Sanyi tök szerény volt, mert ő hiába két idegen nyelvet beszélő, országos kémiabajnok, és tuti ösztöndíjas is, nem döngette a mellét. egy vita nem kettőjükről szól, hanem a tanulókról. meg az ország jövőjéről. ÉN ELMEGYEK és IGENNEL szavazok! MERT EZ MINDANNYIUNK ÉRDEKE. EZ A JÖVŐRŐL SZÓL.

Pepe 2008.03.07. 13:06:31

Bubu!
Jól mondod! Sanyika eléggé gyengus volt! A kiscsaj meg odament, és megmondta, amit kellett! Szerintem Sanyika nem a kiscsajra számított, azért nyomta a demagógokat! Azt hitte, majd a Jánosi megy, de tévedett,és nem volt mákja, mert egy olyan emberrel kellett "vitáznia" bár inkább leégnie, akinél egy személyben dőlnek meg a fityisz demagógjai!!! Mekkora gáz... Olyan csajt kapott ki, aki szoc.rászoruló, minimálbéres, a szülei sem multik, és még jól is tanul... Neh, ezt kellene promózni az mszpnek helyben, ezt a csajszit, hogy vannak ilyenek is bőven!!! És szalmazsák: nem tudom, hogy miért baj, ha valaki okos, és rászoruló is, és még el is meri mondani??? Csak nem azért, mert nem jöttek be a hazugságaitok és demagóg szövegeitek??? Nem tettszik, hogy jön egy csaj a semmiből, tökéletes ellentéte, és cáfolata a demagógiátoknak, okos, és még balos is??? Rögtön király lenne ha narancs lenne, nemde??? Szerintem ott volt a toppon számokban, szövegben, meg kiállásban is! Én csak gratulálni tudok, és elmegyek, és a tandíjra egy nagy nemet ixelek!

goofy 2008.03.07. 14:41:45

Pepe nem értelek! Egyszerűen olyan minzha nem hallgattad volna végig a kiscsaj szövegét, vagy a mási krosszabb eset ha neked is ennyi fogalmad van a tényekről. Különben is attól, hogy mindenki tanul majd mind a güzü, attól még 85%-nak fizetnie kell, és ne mond, hogy az mindegyik megteheti??? Gondolom te is a szupertehetségesek közé tartozol. A másik: aki kicsit is beleszagolt már egy RENDES egyetem levegőjébe(itt nem a másodosztályú tanintézménynek nevezett valamikre gondolok) akkor az tudja hogy nem egy szeretetintézmény. Az hogy 2 v 5öst kapsz fele annyit kell pluszban tanulni, mint hogy megkapd a kettest, és a racionális, kicsit is igazságos osztályzás is egy álom...

Gondolkodó 2008.03.07. 19:38:44

Goofy!
Én is egyet értek pepével! Végighallgattam! És én mivel nem vagyok egyik oldalra sem elkötelezve, hallgattam az ész érvekre!!! és azt hiszem, hogy azoknak, akik nem pártszinpatizánsok, Gabriella eléggé meggyőző volt, hiszen tényeket mondott, amelyekre egyszerűen rákeresve a google-ban megtaláltam az eredeti számokat!!! Én utánna néztem, és valóban igaz amit mondott! Minden! És nem kell pl. Pepének a szuperokosakhoz tartoznia, mivel elolvasva (szintén az interneten) a törvény javaslatot, ebből kitűnik, hogy 85% soha nem fog fizetni! Annál csak sokkal kevesebben. Vedd a 15% jó tanulót, és még a szociálisan rászorulókat! És akkor egyáltalán nem 85% fog fizetni! És abban is igazat adok a hölgynek, hogy lehet hogy a magyar diplomások nagyon keresettek külföldön, és ki is mennek dolgozni, de mi fizettük az adónkból azt a közel 1 milliót, amiből egy évben tanultak, majd elmennek innen és más ország malmára hajtják a vizet! Mindenki ott dolgozzon, ahonnan a diplomája van! És én sem megyek el! Mert nem, és kész! Éppen azért amit a legelején leírtam, hogy nem vagyok egyik párt szimpatizánsa sem... És így nem is nagyon érzem szükségességét. Vívják csak kisded csatáikat a pártos emberek, én meg inkább elmegyek az unokákkal kirándulni! Az legalább becsületes, egészséges, és nem kerül több milliárdba az országnak!!!

szalmazsák 2008.03.07. 22:16:38

Nem értem. a 85%-on, hogy mennyi, lehet vitázni. De --mellesleg nem kötelező a felső 15%nak ingyen tanulni, ez a max de az egyetem, főiskola dönthet úgy is hogy midndenkinek kell vagy csak 5%nak. Ha nem szavazunk igennel, eltörlik az ingyenes oktatást, és megemelik a tandíjat. Ezek akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Meg kell nkeik mutatni, hogy nem igyenélő egyetemisták vagyunk, hogy nekünk nem lehet hazudni.
3xIGEN!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása