HTML

A bizottság megszavazta a sorvasztást

2008.05.26. 17:16 :: Oroján Sándor

Az elmondott kritikák dacára az oktatási bizottság szocialista tagjai megszavazták az óvodai csoport és a három álláshely megszüntetését. Nem is cáfolták, hogy kivonják a bérmegtakarítást az oktatásból. Az érdemi reakció helyett inkább arról beszéltek nagy általánosságban, hogy ők mindent, de legalábbis sokat megtesznek az oktatásért Hatvanban, és ez most szakmailag is jó döntés, hosszútávú folyamatba illeszkedik. Mi reméljük, hogy a folyamat maximum két évig lesz "hosszútávú", utána semmiképp sem haladunk tovább az oktatás ilyen értelemben vett "fejlesztésének" száz apró szakmai döntéssel kikövezett útján.

Filep Bertalan, a Pedagógusok Szakszervezetének hatvani elnöke szerint a napközis csoportok szervezése nem megfelelő, törvényi maximum fölötti létszámúak lesznek a csoportok, a tervezett húsz csoport ugyanis nagyon kevés. Tapasztalatokból kiindulva - hiszen az idei igénylések pontos számát nem ismerhetjük -  úgy fogalmazott, ha 38-42 fős csoportokat kell kezelni, "az már gáz". A főosztály részéről érkezett válasz frappáns volt: a minisztériumot felhívva azt mondták nekik, hogy a törvény csupán irányadó a maximális szám tekintetében. Hogy valaki bolond a minisztériumban, az biztos. Hogy telefonba ilyet mond, az már feltűnően nagy hiba. Hogy valaki elhiszi (ahelyett hogy elolvasná a törvényt pontosan), és továbbadja egy bizottsági ülésen, ahelyett hogy biztos információkra hivatkozna; hát erre inkább nem írok semmit. Meglátjuk, ősszel lesznek-e törvényi maximum fölötti csoportok, végül is ez a lényeg, tévedni pedig emberi dolog.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr31488890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábriel 2008.05.27. 09:38:56

Ja, és közben át(meg)veszik a MÁV ovit, és akkor a város üzemelteti azt is!
Hogy sorvasztanak...Az óvodák iskolák fejlesztéséről már nem is beszélek.
Legújabb szoci "sorvasztás" az 5.-ös iskolában a műfüves pálya...Ezek csak "sorvasztanak, sorvasztanak".. Véletlenül nem a Fideszesek kedvét?
A naplözisek egy része pedig csak ebédelni jár be...

Oroján Sándor 2008.05.27. 13:35:08

A MÁV ovi megszűnik, a város most átveszi, de kíváncsi vagyok, 1-2 év múlva mi lesz az épülettel, lesz-e benne gyerek...
Műfüves pálya?
Mennyibe is kerül ez az önkormányzatnak? Milyen finanszírozású a program?
Az ilyen fajta felújítás jó üzlet annak, aki kivitelezi, meg annak is, aki megbízza... Zárt ülésen elhangzottakkal kapcsolatban sajnos köt a képviselői titoktartás.
A napközisek ebédelni járnak be? Kérdezzük meg, milyen az 5-ös suliban 40 gyereket sorba állítani, és megszámolni az udvarról befele menet...

És habár komoly háttérinformációk alapozták a kommentet, nem változtatnak a tényeken, amelyeket fent leírtam. Sőt... Arra nincs reakció, csak figyelemelterelés. Szocialista sorvasztás, sikerpropagandával fűszerezve.

Gábriel 2008.05.27. 16:46:16

Valóban "komoly háttérinformációkkal " rendelkezem!
Rendszeresen nézem a HTV adásait, olvasom a megyei és a helyi ( hatvan Hírek)sajtót.
Próbálta már?
Ezekről ott mind szó van! Ejnye, ejnye.. egy KOMOLY, FFELKÉSZÜLT képviselőnek ezt tudni kellene( még akkor is, ha csak listás...)

Gábriel 2008.05.27. 22:06:04

"Háttérinformációkról" még 1x!
Tudja képviselő úr, hogy az ovi ügyében hol lehetett beszerezni komoly "háttérinformációkat"? Elmondom önnek. A testületi ülése, ami a Daliban volt. (ha jól tudom, a közmeghallgatás is egy testületi ülés keretében zajlik?)

Ott a Polgármester Ür részletesen beszélt a MÁV ovi helyzetéről, a megoldásól. ( város megveszi az épületet, dolgozók maradnak stb)
Ötletek önnek az információ beszerzésre a testületiről:
-információ kér a többi fideszestől
- elviszik oda is a lagzis videósukat aki a többi ülésről készít felvételt és visszanézi
-megkérdezi az "újhatvani" egyéni szoci képviselőket -mind az- az elhanzottakról
-tőmegkommunikáció(HTV,Hatvani Hírek, Heves Megyei Hírlap)
-keres olyan embert aki ott volt és az elmondja miről volt szó

-esetleg (újhatvanban lakó képviselőkén) megtiszteli az ott lakókat azzal, hogy elmegy stb.(gondolom erre az utólsó javaslatra nem is gondolt!)
süti beállítások módosítása