HTML

Díjazták az informatikai vállalkozásokat

2008.06.05. 22:55 :: Oroján Sándor

Ma este, a Mariott szálloda Báltermében adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetségének két díját, az "Év Informatikai Cégvezetője" és az "Év Fiatal Informatikai Vállalkozója" részére. A rendezvényre Nyitrai Zsoltot kabinetvezetőjeként kísértem el.
Az
Év Informatikai Cégvezetője Bozsó Julianna, a VirusBuster Kft. ügyvezetője lett, míg az Év Fiatal Informatikai Vállalkozójának Fazakas Andrást, a Nav N Go operatív igazgatóját választották.
Jó érzés volt látni, hogy létezik olyan területe a magyar gazdaságnak, amely fejlődőképes, világviszonylatban is jelentős cégeket tud fenntartani.
A nagy hozzáadott értékű szolgáltatások lehetnek azok a pontok, ahol jelentős GDP-növekedést, új munkahelyek megteremtését érhetjük el. Ezen belül az informatika területe bizonyítottan lehetőséget ad a magyar szürkeállomány kihasználására, és ennek eredményeként világviszonylatban is jelentős, vezető szerephez juthatnak a sikeres, magyar piaci szereplők. Ezt jelzi a IVSZ mai estélye is, hiszen olyan magyar cégek szálltak versenybe a díjakért, amelyek maguk mögé utasítják külföldi vetélytársaikat, dinamikus fejlődéssel, perspektivikus jövőképpel rendelkeznek.
Ezek persze nem saját gondolataim, hanem a köszöntőt mondó Keresztesi János IVSZ elnöktől származnak - de azt hiszem, a mai nap tanulságán túl, az Erős Magyarország megteremtésének egyik know-howját fogalmazzák meg.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr100506006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

érdeklődő 2008.06.06. 10:15:09

Látom képviselő úr az előbbi kórházról szóló cikkében, ill. kommentjeiben nem volt egyáltalán meggyőző, nem is igazán vette fel a kesztyűt, talán "nem volt ideje" a kommentekben megvédeni álláspontját, ezért furcsa, hogy ezek után egy új cikket írt ide(ugyan semmitmondó, bár jelzi benne, hogy egy országgyűlési képviselő kabinetvezetője).

Gábriel 2008.06.06. 16:38:35

Én azt gondolom, nem kellene fanyalogni!
nyitrai mégis csak o. gy. képviselő. (igaz, csak listás, de akkor is. ) Lehet, hogy ez fontos, hogy ki a kabinetvezetője? Nekem nem. Nekem, aki nem sokat ad a külsőségekre, a titulusokra, nem de van akinek ez az életének értelme. Neki ez siker.... Szerintem, most ért a csúcsra.
Végre, van valami ami siker, mert ott lehetett. Gondolom, izgalmasabb, mint egy Kórház bejárás? Erre sikerült időt is szakítani....
Talán, a következő ilyen beszámoló lehetne, a "Bakknyulakországos" kiállítása, ahol szintén elkisérné ny. zsoltot. Esetleg a pulikutya kiállítás?

László 2008.06.07. 00:06:36

Érdeklődő és Gábriel kommentjei most is jellemző példái a kicsinyesen személyeskedő, provinciális és kisvárosi irígykedő demagóg szemléletnek.

Ha Sándor reagált volna, akkor azért ugranak, de elég meglepő, hogy már egy ilyen, teljesen semleges és pozitív kicsengésű cikk is csípi a szemüket.

Nem látnak tovább az orruknál, talán képtelenek még felfogni is a leírtakat. Legalább is ez derül ki a kommentekből. A cikk a magyar informatikai ágazat szerepére kívánta volna felhívni a figyelmet, de naqytudású kommentezőink elakadtak már azon, hogy Sándor mit keresett ott, és miért mert egyáltalán írni róla...

Carnivora (törölt) 2008.06.10. 09:30:17

László 2008.06.07. 00:06:36

A fizetésükért produkálni kell v.mit , vagy Berényi bácsi meg Érsek bácsi nem ad az öregnek féldecire valót :D
süti beállítások módosítása