HTML

Öngól a kormány önreklámja Hatvanban

2008.09.10. 21:15 :: Oroján Sándor

A múlt héten Kozma Anett, egri alelnök és Boros Csaba, a Fidelitas Heves megyei alelnöke sajtóközleményét adott ki a a tanévkezdéssel és a Hatvanban megtartott tanévnyitóval kapcsolatban. A sajtóközlemény cenzúrázatlanul alább olvasható:

"Öngól a kormány önreklámja Hatvanban

 
Öngólt rúgott az oktatási tárca azzal, hogy a 2008/2009-es Országos Tanévnyitó ünnepséget megyénkben, Hatvanban rendezte meg. Éppen Hatvan városában történt meg a tavalyi évben, hogy az iskola-összevonások következtében 28 pedagógus állása szűnt meg, és idén 80-100 millió forinttal kevesebb jut a városban tanuló gyerekekre, oktatására. Jövőre egy óvoda bezárását tervezik.
 
A Fidelitas Heves megyei szervezete kötelességének érzi, hogy a Hatvanban felvázolt rózsaszín álomképpel szemben elmondja az igazságot, az oktatás helyzetét saját bőrükön tapasztaló fiatalok szemszögéből.
Megyénkben egyre több általános iskolát szüntetnek meg illetve vonnak össze. Nagy megterhelés ez azoknak a 9-10 éves gyermeknek, akinek 20-30 kilométert kell ingázni naponta a szülői ház és az „új” iskolájuk között.
A tanévkezdés egyre nagyobb gondot okoz anyagilag a szülőknek, hisz ebben az évben 6,5% -kal drágultak a tankönyvek és ettől nagyobb mértékben az iskolához szükséges tanszerek, sportfelszerelések.
2008-ban a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-SZDSZ kormány eltörölte az iskolakezdési nehézségeket enyhítő, szeptemberi dupla családi pótlékot is.
A számok azt mutatják, hogy megyénkben csökkent tavalyhoz képest az államilag finanszírozott felsőoktatási képzésre felvett hallgatók száma. Sajnos így egyre kevesebb fiatalnak válik valóra az az álma, hogy diplomás legyen.
 
A Fidelitas azt kéri a Gyurcsány kormánytól, hogy ne drága PR-akciókkal, „világraszóló” tanévnyitókkal kábítsa a fiatalokat és a szűköket, hanem fejezze be az oktatás következetes rombolását, amelynek jó példája Heves megye, azon belül Hatvan is."

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr36657826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezső 2008.09.12. 05:28:37

Anett a szőke csaj?

Dezső 2008.09.12. 17:03:52

Valaki leírta neki, vagy maga találta ki ez a butaságot. Legalább ön mondta volna neki, hogy ne olvassa fel, mert ez nem igaz.

Oroján Sándor 2008.09.12. 20:47:49

Minden mögött én állok, beleértve a Fidelitas összes sajtóközleményét, a hatvani szocialisták összes hibáját, a FIDESZ egeket ostromló népszerűségét, a szeptember 11-ét, a globális felmelegedést, ja és ezeket a kommenteket is én írom "Dezső" álnéven. Jobb nem jutott eszembe... :)

Ha a közlemény valamely sorával nem ért egyet, helyreigazítási kérelem az adott médiáknál beadható. Talán nem véletlen, hogy ezt még a hosszúra elnyúló kezű szocialisták sem merték bevállalni. Csak az álnéven kommentezést... (ja, nem, az én vagyok) :)
süti beállítások módosítása