HTML

Kiscsillag Brüsszelben

2008.10.13. 10:42 :: Oroján Sándor

Korábbi posztomat követően, a korrektség megkívánja, hogy szenteljek pár sort annak is, hogy a "Say Pécs2010" nevű rendezvény igen jól sikerült, itt Brüsszelben.

Múlt héten, két napon át népszerűsítették Európa Kulturális Fővárosát a Place Jourdanen, a fellépők közt volt a pécsi Lovasi András együttese, a Kiscsillag is.

A FIDESZ asszisztensei közül is sokan kint voltak a rendezvényeken, a mi irodánk is "képviseltette magát" egyik este, amikor a Kispál frontembere zenélt - folyt a sör, a szekszárdi bor, és magyar dallamra bulizott Brüsszel. A Say Pécsen magyar ételeket is kóstolhattak az érdeklődők, töltött káposzta, marhapörkölt várta a kulináris élvezetekre fogékony külföldieket.

Összességében elmondható, hogy ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre van szükség ahhoz, hogy a magyar kultúrával megismerkedhessenek a potenciális turisták. A magam részéről sokkal hatékonyabbnak tartom, ha látványos képekkel, jó zenével, finom ételekkel csábítjuk a jónépet hazánkba, mintha egyéb kulturális értékekre hívnánk fel a figyelmet. Kíváncsi lennék pár statisztikára azzal kapcsolatban, vajon a külföldiek miért jönnek hazánkba, mi vonzza őket Budapestre, Pécsre vagy Debrecenbe. Egy biztos: a múzeumaink, galériáink látogatottsága messze elmarad az éttermekétől és a Balatonparttól... Ez persze nem azt jelenti, hogy mindennek ne lenne étterme, hiszen jómagam is rendszeres látogatója vagyok az érdekesebb tárlatoknak, elsősorban a festészet terén. De ha országimázsról, reklámról van szó, talán egy kellemes dallam, egy jó kaja, a Balaton csillogó víztükre, a fokhagymás lángos illata többeket vonz hazánkba, mint egyéb, általunk egyébként nagyra becsült "kulturális értékeink".  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr25711207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandi_a_hegyről 2008.10.24. 00:31:58

Lovasi nem orfűi? Lehet, hogy Pécsen született, de szerintem orfűi. Igazából mindegy...a többivel egyetértek.
süti beállítások módosítása