HTML

Karácsonyi ülés Hatvanban

2008.12.18. 22:49 :: Oroján Sándor

Ebben az évben utoljára ülésezett a hatvani képviselő testület csütörtökön. Habár az év utolsó ülései általában ünnepi hangulatban telnek, pár előterjesztés, néhány szócsata miatt ez alkalommal rendhagyó ünnepi ülés volt, vagyis olyan, amilyen az összes többi...

Mindenekelőtt a két ülés közt eltelt időszakról számolt be polgármesterünk. November 27-e óta 19 nap telt el, a polgármester írásos beszámolójában mindösszesen 8 napról tett említést, amiből kettőt szabadsággal töltött. Hogy mit csinált a maradék 11-ben, én megkérdeztem. Közölte, hogy a beszámolót még múlt héten, pénteken (12-én) írta. Itt nem bírtam ki szólás nélkül, a beszámoló kelte 16-a, mi pedig ennek megfelelően tegnap, 17-én kaptuk meg a pótanyagokkal együtt. Erre tényleg begurult, kikérte magának, hogy közbeszóljak (habár csak tényekkel hoztam zavarba). A parlamentben saját magával, frakciótársaival már nyilván elnézőbb, ahogy az ülés során az alpolgármesterével is.

Szintén éles vitát váltott ki, hogy a múlt ülésen, a 2009-es év költségvetési koncepciójának tervezésekor Szabó Zsolt, a FIDESZ frakcióvezetője módosító javaslatot tett, hogy a mikro, ki- és középvállalkozások számára a város engedje el a helyben fizetendő iparűzési adó felét, mert gazdasági válság van, elbocsátásokat előzhetünk meg ezzel. Erről akkor, jogellenesen nem szavaztak, két napirend múlva (szintén jogellenesen) szavazásra bocsátották az ötletet, és leszavazták. Aztán a Jegyző Asszony (kérés nélkül, nem tudni milyen indíttatástól vezérelve) küldött egy levelet az érintetteknek, hogy SZabó Zsolt javaslata jogellenes lett volna. Kac-kac, mondtuk, Debrecenben nem csak beszélnek róla, de meg is csinálták az adócsökkentést, és jogszerű. Persze a tények most se hozták zavarba a szocialistákat. Csak morgolódtak, hogy elrontjuk az ünnepi hangulatot.

Sorry.

Talán karácsonykor gondoljanak azokra a hatvaniakra, akik azért veszítik el az állásukat jövőre, mert a szocialisták kibúvókat keresnek egy jó javaslat leszavazására, csak azért, hogy a FIDESZnek ne legyen igaza.

A közétkeztetés a szülőknek átlag 10-11%-kal többe kerül majd jövőre. Az infláció ezt persze nem indokolja, az ok: az étkeztetést már egy kft csinálja, nem a város oldja meg, házon belül. Valamiből meg meg kell élni nekik is, ugye. Korábban azt állították, így olcsóbb lesz. Aztán mégse. Oroszlán Lajosné képviselőtársam szerint azért lesz közel kétszerese a díjemelés az inflációnál, mert az étel-előállítás ára sem az inflációt követi, jóval jobban nő. Egyetértesz, Kedves Olvasó?

Ezúton kívántak a szocialisták boldog karácsonyt a hatvaniaknak. Hogy a többi emelésről, buszjegy, stb. már ne is beszéljünk. Majd megmagyarázzák azt is. Ahogy annak idején azt, hogy nem lesz gázáremelés, hogy dübörög a gazdaság, hogy nem lesz következménye a népszavazásnak, hogy együtt marad a koalíció, hogy elkerül majd minket a gazdasági világválság, meg hogy a városháza udvarán a 7,5 tonna útszóró só valójában csak 6 zsák kőzúzalék. Pechükre azt is lefotóztuk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr70830736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása