HTML

Hibázik és pazarol az Önkormányzat

2008.06.22. 16:47 :: Oroján Sándor

Pénteken tértivevényes levelet kaptam kézhez a Hatvani Polgármestei Hivataltól. Felszólítanak engem -mint a Bethlen Gábor utca 15 szám alatti családi ház (ebben lakom a családommal) tulajdonosát/használóját/kezelőjét-, hogy 90 napon belül helyezzek ki házszámot a házamra. Nos, az ingatlan tulajdonosa édesanyám és édesapám, nekik érdekes módon nem jött levél. Leírják továbbá, hogy amennyiben június 1-hez képest (erről szóló rendelet hatályba lépése) 90 napon belül nem teszem ki a számot a házra, 30000 Ft-ig büntethetnek meg.

Költői kérdés: honnan tudják, hogy nincs házszám a házunkon? Helyszínbejárás alkalmával megállapítást nyert, hogy nincs. Erre a helyszínbejárásra hivatkoztak a házszámfeltüntetést kötelezően előíró rendelet elfogadásakor is, persze azt nem tudták megmondani, hogy milyen arányban érintettek a háztartások, hányan rendelkeznek házszámmal arányaiban. Érdekes helyszínbejárás lehetett. Főleg azért, mert a házunkra mindig is ki volt téve a házszám, ami jól látható, sőt. Még  az utca közepéről nézve is igencsak feltűnő, amint az alábbi fotó bizonyítja.

És hogy ne vádoljanak azzal, hogy csupán a hangulatkeltés kedvéért gyorsan kitettem a számot (vagy a levelet sem kapó szüleim, a valódi tulajdonosok), itt egy fotó, amelyen jól látszik, nem új, nem frissen szerelt 1-es és 5-ös áll a házunk sarkán.

Lehet tippelni, hogy hányan kaptak még ilyen értelmetlen levelet közpénzen, és mennyibe került az önkormányzat bénázása a város lakóinak.

10 komment

Ismét informatika

2008.06.19. 23:05 :: Oroján Sándor

Az elmúlt két nap számomra ismét az informatika jegyében telt. A FIDESZ Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának ülésén oktatással kapcsolatos témát érintettünk, az informatikai készségfejlesztést megvalósító TITAN-programról kérdezhettük Drajkó Lászlót, a Microsoft Hungary ügyvezető igazgatóját. Napirenden szerepelt még a FIDESZ informatikai programjának kidolgozása is. Ezzel kapcsolatban ma délután Varga Mihálynál jártunk Nyitrai Zsolttal. A FIDESZ Gazdasági Kabinetjének és az Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetői egyeztettek a párt stratégiájáról.

10 komment

süti beállítások módosítása