HTML

Kampánycsend

2008.03.07. 23:18 :: Oroján Sándor

A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete ajánlása alapján felhívom minden olvasóm figyelmét, hogy a kampánycsend ideje alatt (március 8. 0:00 órától a szavazóhelyiségek bezárásáig) tartózkodjon a választásról szóló információk közzétételétől, a kampánycsend megsértésétől.
Vasárnaptól estétől újra szabad a pálya!

komment

VASÁRNAP 3xIGEN

2008.03.07. 22:55 :: Oroján Sándor

Kedves Olvasó!

A kampánycsend előtt egy órával írom ezt a posztot, az utolsó szó jogán. Mármint ezen a héten (nem mintha végleg abbahagynám a blogolást). Éjféltől ugyanis kampánycsend lesz, így a blog következő frissítése hétfőn várható, egy exkluzív, hatvani eredményértékeléssel. Addig engedd meg, hogy pár gondolatomat megosszam veled a népszavazással kapcsolatban.

Szerintem a 2007-es év legnagyobb közös sikere, hogy végre elértük: Magyarország minden állampolgára véleményt mondhat három, a társadalmat közvetlenül és súlyosan érintő kérdésben.

Már előre éreztük azonban, hogy az idei népszavazás sokkal többet jelent ennél. Ennek nap mint nap látható bizonyítéka volt az a bürokratikus gáncsoskodás, amellyel egyesek a népakarat kinyilvánításának lehetőségét kívánták elvenni az emberektől. Mára világossá vált: a Szociális Népszavazás nem csak a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésére jelenthet garanciát.

A referendum három kérdése szimbóluma annak a politikának, amely Magyarországot az elmúlt pár évben a visszafejlődés útjára terelte. Szimbóluma annak a politikának, amely megengedhető, természetes szavazatszerző eszköznek tekinti a hazugságot. Szimbóluma a politikának, amely megpróbálja ma is elhitetni a még bizonytalanokkal, hogy a hazugság őszinteség, a szakszerűtlenség bátorság, és hogy nincs senki, aki ma az országot újra, az ezredfordulóhoz hasonlóan sikeressé tehetné.

2008 történelmi lehetőség hazánk számára. A közelgő népszavazással IGENt mondhatunk a tandíj, a vizitdíj, a kórházi napidíj eltörlésére. A három, szimbolikus „igen” azt is jelenti ma: elég volt a hazudozásból, elég a hazug választási programokból, elég a civil társadalom akarata ellenére hajszolt, „dübörgő reformokból”.

2008 fordulópont lehet a közéletben. Bebizonyíthatjuk: nem lehet minket többé becsapni. A magyar embereket felnőttként kezelő politikára, a választók szemébe nézni képes, őszinte politikusokra van szükség.

Gyere el Te is, és szavazz 3xIGENnel!

komment

Tandíj - IGEN vagy nem?

2008.03.05. 22:56 :: Oroján Sándor

A vasárnapi népszavazáson számomra a legfontosabb kérdés a tandíj ügye. Úgy gondolom, hogy ez az a kérdés, amely leginkább a jövőről szól, az erre leadott IGEN szavazat járulhat hozzá leginkább Magyarország felemelkedéséhez. Magyarország legnagyobb kincse a szürkeállomány. Kézenfekvő, hogy a magyar gazdaság aduja, a külföldi tőke számára a legfőbb vonzerő is a minőségi munkaerőkínálat, a kiművelt emberfő.
Aki IGENt mond a tandíjra, arra szavaz, hogy Európa sereghajtóiból ismét éllovasokká váljunk.

Nézzünk pár gondolatot a www.szanjidotmagadra.com -ról! Alább olvasható pár régóta cáfolt, hamis érv:

2 komment

Tandíjvita - a szűz hangfelvétel

2008.03.04. 22:48 :: Oroján Sándor

Vágatlanul, teljes terjedelmében itt tölthető le a vita hanganyaga.
A vita 5 részletben zajlott, közben 2-5 perc szünetként zene szólt.

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész

11 komment

Ki tanult rosszul számolni?

2008.03.04. 12:20 :: Oroján Sándor

Érsek SZARVASHIBÁT vétett, nem tud összeadni. Egy egyszerű, négy számjegyes összeadás nem stimmel a válaszban, az ebből következő levezetés, pedig ebből is látszik: prekoncepció alapján készült számmisztika.

De nézzük meg, mi is a hiba (állami bérfejlesztés és normatívaváltozás különbsége):
(8563 e Ft) + (-5888 e Ft) = (-2675 e Ft)
Nos, ezért általános iskolában is megbuktatnák a figyelmetlen nebulót. A vicc az, hogy ebből a tételből is következik a bevételi oldal főösszege. Ez azonos a kiadási oldaléval a válasz szerint. Mindkettő (-66258 e Ft). Vagyis azonos lenne, ha tudnának összeadni, kivonni. Így viszont az egész levezetés egy nagy, gigantikus baki.

Konklúzió: mindenki tudja, hogy elvonnak az intézményektől országosan és helyben is. Ezt tagadni kár. (látni fogjuk később a költségvetés ide vonatkozó számait, szkennelve, de addig hadd borzolódjanak a kedélyek... :))
Tagadják az elvonást, adnak egy kurta választ, ami jól felépített várnak tűnik első ránézésre. Aztán kiderül: nem stimmel benne egy egyszerű összeadás, ezért az ebből következő főösszegek sem, kártyavárként omlik össze a szoci szakmai  háttéranyag. Döbbenet. A polgármester valóban nem tud számolni, még szerencse, hogy nem közgazdászként dolgozik.
A baj az, hogy az egész költségvetés ilyen koncepcióval, ilyen átgondoltsággal készült. Számmágia, néha látványosan kibukó hibák. És megvezetett emberek...








A teljes válasz három oldala:
orojan.blog.hu/media/image/2008/KV2008/valasz1.JPG
orojan.blog.hu/media/image/2008/KV2008/valasz2.JPG
orojan.blog.hu/media/image/2008/KV2008/valasz3.JPG

P.S.: erre a handabandára kellett várni éppen 15 napot?

30 komment

süti beállítások módosítása