HTML

Megint elnapolták a Kölcsey utca ügyét

2009.02.17. 17:39 :: Oroján Sándor

A Gazdasági és Környezetvédelmi Bizottság mai ülésén a lakók álláspontja ellenére ismét elnapolták a Kölcsey utca forgalomszabályozásának megoldását. A lakók most konkrét elképzelést hoztak, árajánlattal együtt. Egy ún. GSM sorompó kevesebb mint egy millió forintból telepíthető lenne a Kölcsey utca végére (a Forgács Simon utcánál), amit a cégek, a tűzoltók (25 telefonszámról) bármikor nyilhatna, ha szükséges, így a valóban fontos járművek haladnának csak át az utcán. A szocialisták ismét vizsgálódni kezdtek, most ennek a megvalósítását járják körbe. Azt mondták, egy hónap erre nem elég, úgyhogy bizonytalan, mikor térnek vissza a kérdésre. A lakók meg addig tűrjenek...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr8948933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torche 2009.02.27. 09:35:06

A helyzet a Kölcsey utcában kaotikus. A lakók évek óta keresik az igazukat, de csak süket füleket és behunyt szemeket találnak. A városvezetés nagy ívben tesz a dologra. 10 éve húzódik az ügy. Néhány konkrétum:-2007. május 2. Közmeghallgatás. A város teljes vezetése jelen van. Ígéret elhangzik. -2008. szeptember A lakók több, mint 90%-a aláírásával támogatta és kérte a probléma megoldását. Szóra sem méltattak. -2008. december, -2009 január lakossági fórumok. Eredmény: SEMMI. -2009. január 9.-e első félpályás forgalomlassító demonstráció. Eredmény: idézet Érsektől:"..néhány frusztrált, feltűnési viszketegségben szenvedő család egyéni akciójáról van szó.." Heves Megyei Hírlap.Ez minősíti önmagát.A forgalom csökkentésére a különböző ötleteket a lakók szállítják. Hol van a szolgáltató önkormányzat? Az egész egy nagy átverés. Amire akarják (vagyis egyéni érdekek húzódnak a háttérben) van pénz. Lásd a defektes parkolási rendszert. Egy automata több mint 1Millio forintba került az adófizetőknek. Az említett Gsm sorompó önmagában közbeszerzés nélkül (boltból)telepítéssel: 360ezer forint. Szintén a lakók jártak utána! Hajmeresztő! Nyilvánvaló, ha néhány prominens személy is lakna az utcában, már meglenne a megoldás. Az Esze Tamás utcában is volt ilyen jellegű gond. Bár jóval kisebb, de ott sip-sup megoldódott az ügy. Vajon melyik befolyásos ott lakó engedett el egy telefont? Köszönjük Érsekland!
süti beállítások módosítása