HTML

Környezetvédelem és e-demokrácia

2009.10.05. 11:04 :: Oroján Sándor

A Dió Rádió híradása e témában ide kattintva meghallgatható.
A HEOL tudósítása
A Hatvan Online tudósítása

A Fidelitas Országos Választmányának szombati ülésén két ígéretet tettem a választmány tagjainak, amelyekért alelnökként tenni szeretnék:

Szeretném, hogy a Fidelitas aktív szerepet vállaljon a környezetvédelem ügyének képviseletében, és az e-demokrácia kiterjesztésében.
"A fiataloknak nemzedéki felelősségük, hogy élen járjanak a fenntarthatóság megteremtésében. Magyarországon a helyes környezetpolitika megtalálása a fiatalok elemi érdeke, hiszen az a most tizenévesek és a később megszületők jövőjéről, életéről szól. Nem hagyhatjuk, hogy a rövid távú gondolkodás, az off-shore bizniszből átnyergelő, ideiglenes miniszterelnökök áldozata legyen a fiatalok jövője, ezért hallatni kell a hangunkat, ha azt veszélyben érezzük. A Fidelitas környezetvédelemmel foglalkozó tagjainak pedig szerepet kell vállalniuk a FIDESZ környezetpolitikájának formálásában, a választási és kormányprogram megalkotásában."

"Az e-demokrácia egy óriási lehetőség, amivel tehetünk az ellen, hogy a döntések az emberek feje fölött szülessenek. Az internetet azonban elsősorban tájékoztatásra használjuk, pedig az internetelérések számának bővülésével lassan képesek vagyunk arra is, hogy gyorsan megismerjük az egyes ügyekben érintettek véleményét.
Saját bőrünkön kell először kipróbálni, milyen az, amikor a választóink beleszólhatnak a döntéseinkbe, ezért az Országos Választmány elnöksége fontosabb döntései előtt e-kérdőívekkel kéri majd ki a több mint százfős testület tagjainak véleményét. Hiszek abban, hogy a tapasztalatokat felhasználva, hamarosan önkormányzati szinten is megvalósítható lesz egy hasonló rendszer."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr471428591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása