HTML

Új főjegyző, új irány a megyénél

2010.12.08. 23:25 :: Oroján Sándor

Ma délután új főjegyzőt és aljegyzőt választott a Heves megyei közgyűlés Dr. Barta Viktor és Dr. Kovács Csaba személyében.

A szavazás nem ment gond nélkül, sajnos a szavazógép hibájából első körben nem sikerült aljegyzőt választani, nem kapta meg ugyanis a frakciónk részéről egyértelműen meglévő bizalom alapján a szükséges 8 szavazatot. Nem mondható el, hogy a szavazás megismétlése, és a papíralapon történő újravoksolás minden kétséget kizárólag jogszerű és az SzMSz-nek megfelelő lett volna, de tény: a többség megszavazta az új aljegyzőt. Magam részéről egyébként nem tartottam volna szerencsésnek, ha egy technikai malőr miatt nincs aljegyzője a megyének még egy ideig, és akár elkezdődhetett volna egy jogi csűrés-csavarás az újrapályáztatásról, eredménytelenségről, stb. Az MSZP persze harcosan próbálta elérni, hogy a napirendnél kudarcot valljon a Fidesz, és igaz ami igaz, az sem lenne szerencsés ha minden alkalommal a cél szentesítené az eszközt, és csak az eredmények gyors elérésére törekednénk a demikrácia írott és íratlan szabályai maradéktalan betartásával szemben...

A HEOL tudósítása az eseményről:
http://heol.hu/heves/kozelet/dr-barta-viktor-a-megyei-fojegyzo-348316

A TV Eger felvétele:
http://tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=2244

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr592503396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása