HTML

Megis maradnak az ovik?

2008.07.28. 12:31 :: Oroján Sándor

Egyik kommentezőnk kérdésére beszéltem telefonon Ságiné Szűcs Klára szocialista képviselővel, aki emellett a hatvani Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke és az Újhatvani Óvoda és Általános Iskola igazgatója. Tájékoztatásul azt mondta, a MÁV-óvodába iratandó gyerekek az óvoda vezetőjétől kapnak hamarosan előzetes értesítést a felvételükről, augusztusban (amint jogilag lehetséges) hivatalos értesítést az Újhatvani Óvoda és Általános Iskolától.

Ságiné Szűcs Klára elmondta: a jelenlegi tervek szerint "minden marad a régiben", vagyis mégsem zárják be a Bajcsy úti óvodát idén, minden gyerek várhatóan oda járhat majd, ahová eddig is. Ez a MÁV-ovira is vonatkozik. Megkért, nyugtassam meg a hozzám fordulókat, minden óvodáskorú gyereket, akinek óvodába történő felvételét kérték, az Önkormányzat el fog helyezni, törvényi kötelezettségének eleget téve.

Remélem, hogy a jelenlegi tervek véglegesnek bizonyulnak, a szülők nem kényszerülnek gyereküket másik óvodába járatni, és a kiscsoportosoknál a szabad óvodaválasztás joga sem csorbul majd. Igazából nem is értem, ha mehetnek a dolgok rendben, nyugodtan, az érintettek véleményét figyelembe véve, akkor miért tapasztaljuk mégis ezek ellenkezőjét az összevonás, nevelési évtervezés kapcsán... Miért nem lehetett az elmúlt egy hónapban ezt átgondolni ahelyett, hogy villámgyorsan előkészítették volna egy óvoda bezárását, szerződést kötöttek volna, amit később vissza kell vonni, és így tovább. Miért kellett a tavalyi óvoda- és iskolaösszevonást cirka egy hónap alatt, két bizottsági üléssel "lezavarni", súlyos károkat okozva ezzel a hatvani oktatásnak?

A fent említett komment:

Dezzsoke: "A máv ovodába irattam a gyerekemet, szeptember elején, kezd(ett volna), a mai napig hivatalos értesitést a sikeres felvételiről nem kaptam. Közben megtelt a másik két óvoda is. Hogyan tovább? Kihez forduljak?"

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr35589229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezzsoke 2008.07.29. 14:01:07

Köszönöm a választ
süti beállítások módosítása