HTML

Nem tűrjük a tiltást!

2009.09.16. 13:30 :: Oroján Sándor


A Dió Rádió híradása e témában ide kattintva meghallgatható.

A Szent István Rádió híradása e témában ide kattintva meghallgatható.

A Magyar Nemzet Online írása

"Nem tűrjük a tiltást!" címmel tartottunk ma sajtótájékoztatót Lombeczki Gáborral, a Fidelitas egri elnökével Egerben, a Dobó szobornál.


Kép: www.egriszin.hu

Az egri főjegyző megítélésünk szerint jog- és alkotmányellenes rendelet-tervezetet alkotott, majd kiküldte véleményezésre a képviselőkenek, melyben 22 óra után kijárási tilalmat vezetne be a 14 év alattiakra, és 24 óra után a 14-16 éves korosztályra. Ráadásul üzletek alkalmazottai részére is igazoltatási kötelezettséget írna elő, és azt, hogy ne engedjék be a fiatalokat az üzletekbe. A fiatalok közterületre, utcára sem léphetnének, ami múlt rendszerbeli állapotokat idéz.

A Fidelitas sem a rendelet-tervezet szellemiségével nem ért egyet, sem a szövegszerű javaslattal, hiszen az jogellenes, és erkölcsileg is elfogadhatatlan.

Egyértelmű álláspontunk, hogy egyetlen politikus sem veheti el a fiatalok és szüleik döntési szabadságát, nem rendelhet el senki kijárási tilalmat egy szabad országban, egy jogállamban.


Kép: www.egriszin.hu

A Fidelitas szerint is valós probléma az éjszakai drogterjesztés, amely célcsoportja elsősorban a kiskorúak és fiatalkorúak nemzedéke, szintén tarthatatlan állapot, hogy hajnalban ittas tinédzserek hangoskodjanak Egerben. Vannak azonban meglévő szabályaink, például a 18 év alattiak részére dohánytermék és italforgalmazási tilalom, amit be kellene tartani és tarttatni. Nem jogalkotásra van tehát szükség, hanem ellenőrzésre, és a meglévő szabályaink betartására.

Lombeczki Gábor két kérést fogalmazott meg:

  1. Az egri képviselők tegyék világossá álláspontjukat, és ne szavazzák meg a rendelet-tervezetet.
  2. Ha a jelenleg véleményezésre kiküldött jogszabály(ellenes)-tervezet elvetésre kerül, egyeztetést kezdeményezünk az egri polgármesterrel annak érdekében, hogy a fiatalok problémáját közösen oldjuk meg. A Fidelitas mindig felajánlja konstruktív javaslatait, segítségét az egri városvezetésnek ahhoz, hogy megvédjük a kiskorúakat, fiatalokat.

Habis László, Eger polgármestere ragált a sajtótájékoztatónkra. A HEOL-on, ide kattintva olvasható Polgármester úr véleménye.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr911386172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása