HTML

Sírás, zsidózás, új alelnök Egerben

2009.11.01. 16:21 :: Oroján Sándor

Az egri Fidelitas tagjai "műszakváltással" 13 órát standoltak a Dobó téren. A standolás során a Fidesz "Önnek is joga van tudni" című kiadványát ajánlottuk az emberek figyelmébe.

A pénteken és szombaton szerzett tapasztalatokról Lombeczki Gábor, az egri Fidelitas elnöke tájékoztatott: "sajnos Egerben is érezhető a politikai, gazdasági és morális válság hatása. Szinte minden járókelő panaszkodott nekünk a rossz sorsáról, az állam igazságtalan magatartásáról, a szociális helyzet romlásáról. A legmegdöbbentőbb egy első ránézésre jól szituált, ápolt középkorú hölgy volt péntek délben. Beszélgettünk a jövő évi megszorításokról, az aktuális, TV-ben hallott dolgokról. A drága választási kampányról, a kampányköltségekről kérdezett minket, majd pár perc múlva a villanyszámla és energiaárak említésekor egyszercsak szó szerint elsírta magát. Könnyeivel küszködve mondta el, hogy azon a héten nála lekapcsolták a villanyt, mert hónapok óta nem tudja fizetni a számlát. Havi 28500 forintból él, nem kap munkát, senki sem segít neki. Szinte megszoktuk már, hogy vannak hajléktalanok, rossz sorban élők, de az mégis megdöbbentő, hogy egy jól szituált, jól informált, láthatóan tanult és művelt középkorú hölgy is ilyen helyzetben van, képtelen magán segíteni, és az állam, a szociális ellátórendszer is cserben hagyja."

A standolás után ülésezett a Fidelitas Egri Csoportja, a létszámbővülés miatt egy új alelnököt is választottak Földesi Dániel személyében. Ő régóta minden egri rendezvény aktív szervezője, a standolásból is kivette a részét. Földesi Dániel elmodta: "negatív élményünk alig volt a standolás során. Szinte mindenki szívesen jött oda hozzánk, nem tapasztaltuk a máskor, elsősorban a választási kampányokban érzékelhető ellenérzést a másik oldal szavazói részéről. Két hangoskodó volt csak, saját bevallásuk szerint mindkettő Jobbik-szimpatizáns. Az egyik hangosan tudakolta, "miért nem a Jobbiknak kampányolunk", a Fidesz szerinte "nem ér semmit". A másik járókelő mármár kiabálva mondta, hogy "Orbán Viktor egy zsidóbérenc, költözzön Izraelbe". Szerinte a "Jobbik az igazi, az magyar!".

Magam részéről kíváncsi vagyok, mit hoz a tavasz. Azt már régóta sejtettük, hogy a szocialisták mindennél durvább negatív kampánnyal készülnek. A fenti esetekből úgy látszik, a Jobbik is a Fideszt tekinti fő ellenfelének, és mindent megtesz majd a polgári oldal lejáratásáért. Érdekes helyzet az, amikor baloldaliak a Fidesz kapcsán jobboldali veszéllyel fenyegetnek, azzal, hogy szélsőségesek vagyunk, a Jobbik szimpatizánsainak egy része pedig egyenesen zsidóbérencnek tart minket, szerintük nem is vagyunk igazán magyarok.

Nos, mi, alias habzó szájjal fehérterrorra vágyók, alias antiszemitákkal kokettálók, akarom mondani: zsidóbérencek, álmagyarok, báránybőrbe bújt ravasz ingatlan- és tőzsdespekulánsok, akik csak bégetnek a Parlamentben a Gyurcsány-Bajnai féle kommunista nemzetgyilkossági kísérlet láttán ahelyett, hogy lemondanának és beállnának a Magyar Gárdába az Új Magyar Gárdába, egy dolgot megtapasztaltunk a standolás során: az embereknek, az országnak egyáltalán nem az a baja, hogy szélsőjobboldali veszélyt jelent a Fidesz, vagy csupa zsidóbérenc ül a Parlamentben. A sok elkeseredett, elszegényedett embert egészen más problémák foglalkoztatják.

Ha az országért tenni szeretnénk valamit, mi (pártállástól függetlenül "pofátlannak" megítélt) fiatalok, akkor tennünk kell azért, hogy a polgári oldal egymaga biztos többséget szerezzen a 2010-es választásokon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr311491046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása