HTML

Ne parkójjá' le!

2008.04.15. 19:30 :: Oroján Sándor

(megjegyzés: már értem, miért piros-kék színű a megállni tilos tábla)

Úgy látszik, mégis nőtt a városközpontot körülvevő kis utcákban a zsúfoltság a parkolási díj hatására. Érdemes lenne visszaolvasni a januári rendkívüli ülés jegyzőkönyvét, melyben határozottan foglalnak velünk, velem szemben állást e kérdésben, egyes képviselők szerint ugyanis nem nőtt. Pár hónap alatt nekik is sikerült bejárni az érintett területet, és lám-lám, megszületett táblaként manifesztálódott beismerő vallomás.
Mostantól ugyanis tilos a környező kis utcákban megállni, várakozni. Kivétel: a szocialisták pártháza előtt...
Az ügyben Szabó Zsolt, frakcióvezető adott ki sajtóközleményt, amelyet az alábbiakban idézek. Továbbá szolgálok pár egyértelmű fényképpel - Balla Attila készített beszédes felvételeket a város érintett szakaszairól.

"Újabb botrányos intézkedés: csak a szocialista székháznál ingyenes a parkolás

Ismét fordulat történt a hatvani parkolási botrányban. A szocialisták vezette városban a központot körülvevő kis utcákban megállni illetve várakozni tilos táblákat helyeztek ki, ezzel kényszerítve az autósokat, hogy a fizető parkolókat válasszák a központban a környező utcák helyett. A FIDESZ ismét arra kéri a szocialistákat: ne kapkodjanak, inkább fontolják meg az Európai Modell bevezetését, a FIDESZ ehhez minden szakmai segítséget megad.

Mint ismert, idén január elsejétől parkolási díjat kell fizetni a városközpontban. A szocialisták, lokálpatrióták rendelete azonban városvezetők, köztisztviselők részére privát, ingyenes parkolókat tart fenn a Városháza előtt. A díj bevezetésének hatására az autósok a központot körülvevő kis utcákat választották eddig, az ingyenesség miatt. Ezt a tényt a szocialisták mindeddig tagadták, most viszont önmaguknak ellentmondva tiltják ki a parkolni vágyókat a központ környékéről.

Ami megdöbbentő: a szocialista pártközpont előtt - amely a városközponttól alig pár méterre található, egy említett kis utcában – még sincs megállni tilos tábla. Összegezve: az emberek pénzért parkolhatnak csak, kivéve a szocialista pártház előtt, míg a szocialisták, köztisztviselők ingyen, fenntartott parkolóhelyeket is kapnak.

A FIDESZ felháborítónak tartja a szocialisták gyakorlatát a parkolással kapcsolatban, és arra kéri az országos botrányai miatt is megtépázott tekintélyű pártot, lássa be: a Hatvaniak számára az Európai Modell jelent megoldást, nem a kikényszerített sarcok szedése."























8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr71427071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondolkodó 2008.04.16. 12:18:55

Csak a tényszerűség kedvéért kimásoltam egy idevágó cikket a Heves Megyei Hírlapból (2008.04.11.)

Tovább folytatódik a parkolási díj bevezetése és alkalmazásának módja körül folyó vita Hatvanban.


A hatvani Fidesz szerint a városban nem szűntek meg az anomáliák a parkolási díj bevezetése óta. Mi több, a helyzet tovább súlyosbodott azzal, hogy – mint Szabó Zsolt, a párt önkormányzati frakciójának a vezetője fogalmazott – a településen a központot körülvevő kis utcákban „megállni tilos” és „várakozni tilos” táblákat helyeztek ki, így kényszerítve az autósokat, hogy a főtéri fizető parkolókat válasszák. Szerintük azonban a parkolási díj bevétele még a parkolóőrök munkabérét sem fedezte. Úgy vélik, mindez egyértelműen mutatja a diktatórikusan, a városközpontban található üzletek és irodák tulajdonosaival nem egyeztetett módon történő intézkedés hibáit. A szocialisták és a lokálpatrióták rendelete ugyanakkor a városvezetők, köztisztviselők részére ingyenes parkolókat tart fenn a Városháza előtt – jelentette ki Szabó Zsolt, hozzátéve: a szocialista pártközpontnál, a Hatvany Irén utcában még sincs „megállni tilos” tábla.

A fentiekre reagálva Érsek Zsolt polgármester leszögezte: nem szerencsés dolog politikai síkra terelni egy közlekedéstechnikai kérdést. Elmondta: a Hatvany Irén utcai MSZP-irodában nem dolgozik főállású munkatársuk, ezért a parkolási díj időszakában egyetlen szocialista kötődésű személy sem élvez kedvezményeket. A városvezető közölte azt is, hogy a képviselő-testület éppen a közelmúltban döntött a Hajós Alfréd utca rendbe tételéről, de nem azért, mert ott működik a Fidesz-iroda, hanem hogy az uszodába, a közeli óvodába, bölcsődébe és iskolába érkezők komfortosabb körülmények között közlekedhessenek.

Gágriel 2008.04.16. 17:02:43

Ön megdöbbentően tájékozatlan!
Ezek a táblák 1 kivételével, régebben kint vannak. A Csaba utcában is régóta kérték már az ottlakók stb ( Én aztán tudum...)
. A Hatvany irén utcában ÉVEK alatt alakult ki ez a rend, azért, hogy ki tudjanak kanyarodni az ott lakók... A szocik havont a - én látom - kb 1 alkalommal vannak ott. Az a 80-100 ember aki megy gyűlésre nem mind autóval megy.
Amúgy meg hogy jön ide, az országos politika a hatvani parkoláshoz?
Többet közlekedjen hatvanban pl.Románia, Ausztria, és Eger helyett - amúgy ha ezekben az országokban/ városokban közlekedik a belvárosban ott nem fizet a parkolásért? - és akkor majd többet tapasztal.
Néha "látogassa meg" szép városunkat -uram bocsá' éljen itt- szerezzen tapasztolatokat.
Iskolával mi a helyzet? Jár még? Halad a tanulmányaival? Igaz, pénzbe nem kerül, amúgy meg nem sürgős...

Gábriel 2008.04.16. 17:04:57

Az előbb kihagytam a nevemből egy betűt.

szalmazsák 2008.04.16. 23:41:49

Gábriel, te nem hatvani vagy? Vagy csak szimplán Alzheimer-kóros?
A kis utcákban nemcsak a "parkolási rend" változott meg tavaly óta hanem még az egyirányúságok iránya is pl. a Hatvany Irénben.
Nem hatvani vagy, hülye vagy, feledékeny vagy, vagy hazug disznó vagy?

Oroján Sándor 2008.04.16. 23:55:34

Kedves Gábriel!

Ötlete, melyben jelzi számomra egy esetleges Hatvani látogatás szükségét, jogos felvetés. Kár, hogy azt épp otthon, számítógépem előtt ülvén olvastam. Úgy döntöttem, bejövök az egyetemre, hogy aztán visszatérhessek - a választói igény, az választói igény.
Hatvani villámlátogatásom során meggyőződtem az Ön által írottakról, valóban kívánatos lenne minden kocsibejáróhoz -mintegy a kikanyarodást segítő intézkedésként- egy teljes útszakaszt, esetleg a szomszédos utcákat is lezárni. Leginkább talán kordonokra lenne szükség, kivétel persze a szoci központ, amit ezek szerint nem használnak, mégis van. Itt nyilván azért szabad megállni, mert nem akar senki sem kikanyarodni az udvarból soha. Mint Öntől tudjuk: általuk elhagyatott épület. Bárcsak a Városháza lenne hasonló helyzetben... :)

vanek úr 2008.04.17. 16:13:33

sanyika!

Már megint a hazudozásaid. A hatvani szociknak nincs pártháza de bérleménye sem amit csak ők használnának. Az általad említett épület, a hatvani Város Üzemeltető kezében van ,itt bérel irodát az MSZP, az ÖHE, illetve az SZDSZ is, itt volt az irodája a környezetvédőknek is bár nemrég úgytudom hogy elköltöztek. Ez a baj veled sanyika hogy nem itt élsz , fogalmad sincs egy csomó dologról de írogatsz butaságokat. Mit kezdenél így a városházával sanyika? Oda az itt élő, itt honos hatvaniak felelőssége kell, nem európát álmodó-majmoló gyerekek gyülekezete. Azt javaslom hogy az általad nagyrabecsült "európai modelleddel" ballagj el szépen a bús... európába ne rajtunk élősködj.

hatvani 2008.04.17. 16:40:36

A végén ezek a nagyokosok még azt is kitalálják, hogy egyáltalán nincs is ott MSZP iroda?

Jópofa és precíz hozzászólások, ahogy az az apróság is nagyon jellemző: még a melléütést is betűkihagyásként kommentálja egy sorral lejjebb. Ennyire hiteles a többi is amit ide beírnak!

A szemétláda személyeskedő megjegyzés(ek)nek a tanulmányokról meg igazán nem sok köze ehhez a témához, sokadszor felvetve meg már kezd unalmas is lenni...

joma 2008.04.20. 11:05:18

Uncsi vagy vanek úr, Te meg menj a jó öreg Szibériába árkot ásni...:)
süti beállítások módosítása