HTML

Tandíj álruhában

2008.04.11. 22:22 :: Oroján Sándor

A Fidelitas pénteki választmányi ülése előtt (tudósítást lásd itt) sajtótájékoztatót tartottunk Koszorús Lacival, amelyen szóba került a tervezett, burkolt tandíj kérdése is.

Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc ismét elszólta magát, és bevallotta: a rektori konferenciával olyan javaslaton dolgoznak, amely szerint az első évben mindenki az államilag finanszírozott keretben kerülne be a felsőoktatásba, de a második évtől csak 50-60 ezer diák maradhatna ebben a keretben. A rendszer minden évben biztosítaná az átjárást az állami és az önköltséges képzés között.

Szólj hozzá!

Fidelitas - megyei értékelés Egerben

2008.04.11. 21:40 :: Oroján Sándor

Péntek délután ülésezett a Fidelitas Heves Megyei Választmánya Egerben, a Polgári Szalonban.



Vendégünk volt az Országos Választmány elnöksége, köztük Koszorús László, az OV elnöke valamint Ágh Péter ügyvezető alelnök.



1 komment

Egy nap Bécsben

2008.04.08. 21:43 :: Oroján Sándor

Hétfőn Bécsbe utaztunk néhány barátommal, barátnőmmel; persze szakmai jellegű kirándulás volt. A társaság ugyanis együtt végzi az egyetemi laborgyakorlatokat, és együtt készítünk tanulmány a biodízelek előállításáról, felhasználásáról. Úgy döntöttünk, az Orange Ways (semmi köze a FIDESZhez) akciójával élve egy Hatvan-Budapest buszjegy áráért kimegyünk Bécsbe, egy napra, hogy megnézzük, vajon hogyan állítják elő, használják a biodízelt odakinn, Ausztriában.
Egész nap várost néztünk, sétáltunk, majd délután meglátogattuk a híres Pratert, de biodízellel nem találkoztunk. Így a szakmai tanulmányút eredeti célját nem érhette el, de legalább kikapcsolódtunk egy picit, megtanultunk pár szót németül, és nagyon jót szórakoztunk egy vidám csapattal.
A készült fotók alább láthatók. Zsúnak, Boginak köszi a képeket!


A "laborcsoport"

5 komment

Csütörtökön ismét rendkívüli ülés

2008.04.08. 00:24 :: Oroján Sándor

Ma hívtak fel telefonon a Hivatalból, hogy csütörtökön ismét rendkívüli testületi ülés lesz.
Várom a meghívót, napirendet, előterjesztéseket, remélem, nem aznap reggel kapom meg...
Az igazat megvallva: érdekes, hogy ilyen sok a rendkívüli ülés Hatvanban. Talán zavar uralkodik a Városházán, hogy nem tervezhetők előre az ülések? Például miért van az, hogy rendkívüli bizottsági ülést tartunk minden testületi ülés előtt közvetlenül?

Félreértés ne essék: szívesen megyünk be többször 10 percre egy-egy napirend kedvéért, de egy idő után felmerül a kérdés: valóban jól átgondolt stratégia Hatvanban a "városfejlesztés"? Tudják, mikor mit kell tenni, vagy majd ahogy esik, úgy huppan? Ahogy az iskola-összevonás vagy a parkolási díj...

14 komment

süti beállítások módosítása