HTML

Bárki lehet DJ?

2009.01.09. 12:03 :: Oroján Sándor


 "Bárki lehet lemezlovas?" Ezzel a címmel tett fel írásbeli kérdést Dr. Nyitrai Zsolt Bajnai Gordonnak, az ügyben érintett miniszternek, ugyanis a szocialista (és akkor még liberális is) kormány 2006-ban eltörölte a DJ-k és más előadók OSZK-s vizsgakötelezettségét, és azóta boldog-boldogtalan hívhatja magát DJ-nek vagy előadóművésznek.

A kormányszóvivő és egyes médiatálibok (ld. Klub Rádió) megpróbálták elbagatellizálni az ügyet, és úgy csináltak, mintha a FIDESZ által tavaly évvégén beadott 1300 kérdés mind butaság lenne. Merthogy mekkora butaság megkérdezni, hogy "bárki lehet lemezlovas?". Ezek szerint az írásbeli kérdéseknek csupán a címét olvasták el a fent említett illetők, a tartalmuk, a hozzájuk tartozó sokszor több oldalas indoklás, a többi (nem a címben) feltett kérdés ugyanis jogos.

Azóta az ügyben számos közismert DJ és a Lemezlovasok Egyesületének elnöke is megszólalt, kiderült, a kérdést a szakmai civil szervezet kérésére nyújtotta be Nyitrai Zsolt, és a felvetésével a DJ-k egyetértenek. Spigiboy és Jeszenszky Zsolt, a DJ-szövetség elnöke elkísérte Nyitrai Zsoltot a Mokkába, hogy erről beszélgessenek a TV2 reggeli műsorában.

A kormányszóvivő pár napja még azt hitte, a DJ Nyitraizás jó poén, el lehet komolytalankodni az ilyesmit. Kíváncsi vagyok, mit gondol, amikor kinyitja a Metrót, megnézi a Mokkát, elolvassa az indexet, vagy szétnéz a www.djszovetseg.hu-n. Bajnai Gordon válasza szerint persze minden rendben van a DJ-vizsga körül, a szakmai egyeztetéseket megtették... Bárány, Newl, Spigiboy, hadd ne soroljam ezzel nem ért egyet. Úgy tűnik ez a szocialista kommunikációs panel is lejárt lemez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr76867170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása