HTML

Sajtótájékoztató Hatvanban

2009.02.04. 22:19 :: Oroján Sándor

Tegnap Szabó Zsolttal, a FIDESZ hatvani elnökével tartottunk közös sajtótájékoztatót a legutóbbi testületi ülésen történtekről.

 

 

Szabó Zsolt az iparűzési adó csökkentésének kapcsán elmondta: a cégeknek nagy segítséget jelentene az iparűzési adó csökkentése, és hozzájárulhatna a munkahelyek megtartásához. Viszont ha a jelenlegi szocialista tervek szerint, csak jövőre csökkentenek adót, az először jövő év márciusában, az első adóelőleg befizetésekor segít csak a vállalatokon. Ahhoz, hogy munkahelyeket őrizhessen meg a város a hatvani emberek számára, gyors, azonnali adócsökkentésre lenne szükség. Szabó Zsolt sajnálja, hogy a szocialisták nem egyeztettek a javaslatukról, és reméli, hogy a közeljövőben sor kerülhet egy szakmai megbeszélésre az iparűzési adó csökkentéséről, és sikerül a szocialistákkal megállapodni egy korábbi adócsökkentési időpontban.

A testületi ülés en szó esett a Grassalkovich Kastély alá tervezett mélygarázsról is.  A FIDESZ hatvani elnöke szerint vigyázni kell, nehogy egy országos botrányt kiváltó soproni mélygarázsépítést próbáljanak meg Hatvanban is megjátszani. Nem lenne helyes, ha Hatvanban EU-s forrásból mélygarázs épülne, majd azt a város magánkézbe játszaná át. Sokkal inkább érdemes egy horribilis összegbe kerülő mélygarázs helyett elkerülő utat építeni.

Itt kapcsolódott össze a kettőnk témája, én a Kölcsey utca problémájára hívtam fel a figyelmet. Elmondtam, hogy a gazdasági bizottság ülésén a szocialisták nem voltak hajlandóak szavazni a Kölcsey utcában lakók forgalomkorlátozó javaslatáról, levették a kérdést napirendről. Szomorú, hogy nem képesek véleményt nyilvánítani egy kérdésben ami 3 éve húzódik, és tologatják a problémát, ismét egyeztetnének a megoldás helyett. Álításuk szerint azért, mert a végleges egoldást majd úgyis az elkerülőút jelenti. Addig meg tűrjenek az ott lakók. A témáról bővebben itt olvashattok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr23923345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása