HTML

Dohányfüstmentes játszótereket!

2009.04.22. 16:26 :: Oroján Sándor

Mint a Fidelitas Heves megyei elnöke, Egerben tartottam sajtótájékoztatót a Föld Napja alkalmából. Kozma Anett egri alelnökkel együtt, jelképesen egy cigaretta kettétörésével mutattuk be a Fidelitas kezdeményezését, hogy a megye játszóterein szakítsunk a dohányzással.


A TV Eger felvétele

 

Levélben fordultam ezért a megye városainak polgármestereihez, amelyben kérem őket, hogy járuljanak hozzá a kisgyermekek egészségének a megóvásához a közterület-használati rendeletek ezt célzó módosításával, a dohányzás játszóterekentörténő tiltásával.

Remélem, a Hódmezővásárhelyen már sikerrel bevezetett játszótéri tilalom megyénkben is beválik, és sikerül egy lépést tenni annak érdekében, hogy egészségesebb fiatalság nőjön fel a jövőben. A kezdeményezés persze nem saját ötlet, ezirányú javaslatait az Európai Bizottság már 2007-ben megfogalmazta a "Dohányfüstmentes Európáért" című zöld könyvében.

A sajtótájékoztatóval kapcsolatban megjelent cikkek az alábbi linkeken érhetők el:

http://www.egriszin.hu/?c=cikk&id=3504

http://tveger.hu/hirek_reszlet.php?id=5172

http://heol.hu/heves/kozelet/a-fidelitas-szamuzne-a-cigit-a-jatszoterekrol-227902

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr531080279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása