HTML

Nemdohányzó játszóterek Hatvanban is

2009.05.01. 00:46 :: Oroján Sándor

A csütörtöki testületi ülésen egyhangúan fogadta el Hatvan minden képviselője a Fidelitas kezdeményezését, mely a nemdohányzó játszóterek megteremtését célozza. A Föld napján tartott sajtótájékoztatómra, melyen bejelentettem, hogy levélben kérem a Heves megyei városok polgármestereit a dohányzás játszótereken történő tiltására, elsőként Eger polgármestere reagált. Habis László telefonon hívott fel, és közölte, támogatja a kezdeményezést, melyet Eger képviselői hamarosan tárgyalnak majd. Másodikként Érsek Zsolt levelét kaptam meg, melyben jelzi, hogy Hatvanban már dolgoztak is a tervezeten, és másnap megkaptam az előterjesztést, melyet ma, nyolc nappal a sajtótájékoztató után meg is szavazott Hatvan minden önkormányzati képviselője. Úgy gondolom, sikerként értékelhető egy olyan kezdeményezés, amely pártállástól függetlenül vívja ki a polgármesterek támogatását, és valósul meg több helyen a megyében. Remélem, a többi város is hamarosan csatlakozik az akcióhoz.

Az iskolaösszevonás ügyében már kisebb volt az egyetértés a csütörtöki ülésen, sőt: éles ellentétek alakultak ki a szocialisták és lokálpatrióták valamint a FIDESZ képviselői között. Mint tudjuk, a szocialisták és lokálpatrióták megszavazták a középiskolák összevonását, míg a FIDESZ ellenezte azt, az ÖHE két képviselője pedig szétszavazott. Friedrich Tünde ellenezte az összevonást, Zavarkóné Hargitai Katalin megszavazta. Azon túl, hogy ez nehezen érthető fejlemény, érdemes megjegyezni: Lipkovics Gábor, a Széchenyi igazgatója az összevont intézmény főigazgatói székének várományosa. Ugyan még a pályázatot sem írták ki, mégis az általános iskolák és óvodák összevonásához hasonlóan már most világos, ki nyeri majd a versenyt, melynek győztesét nyilván a szocialisták és esetleg a lokálpatrióták hirdetik majd egyetértésben. Berényi Károly, a lokálpatrióták képviselője nem érzi úgy, hogy előre eldöntött meccsről lenne szó, ezért a testületi ülésen fogadtam vele egy üveg jó fajta egri vörösborban, hogy Lipkovics Gábor lesz az igazgató.

Szomorú, hogy a tanárok, diákok, szülők, szakszervezetek (és mellesleg a FIDESZ) egyhangú tiltakozása is kevés volt ahhoz, hogy megakadályozza a középiskolák összevonását. De nem biztos, hogy mindez kevés lesz ahhoz, hogy 2010 után (vissza)változzon a helyzet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr341096723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása