HTML

Környezetvédelem a jövő nemzedékéért

2009.09.14. 23:51 :: Oroján Sándor

A Szent István Rádióban, e témáról szóló híradás itt letölthető.

Tisztújításra került sor a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Zöld Tagozatában. Az egri ülésen, egyhangú szavazással, a Zöld Tagozat Heves megyei elnökének választottak, amely tisztséget a következő két évben fogom betölteni. A támogatást és bizalmat előre is köszönöm minden zöld szívű Fidesz tagnak.

A tagozat megyei alelnöke lett Mályinkó Zoltán (Eger), Udzeliné Murányi Enikő (Balaton), Kormos István (Gyöngyös), Rózsáné Balog Katalin (Tenk) és Wingendorfné Pék Erika (Aldebrő).


A képeket köszönöm Püspöki Anettnek és Lestyán Balázsnak.

Részlet a tisztújítás kapácsán kiadott sajtóközleményből:

"Oroján Sándor elsődleges célként jelölte meg, hogy a Zöld Tagozat álljon a környezetvédelem ügyének élére megyénkben, és képviselje a jövő nemzedékének érdekeit a ma meghozandó döntések során.

A Zöld Tagozat segítséget szeretne nyújtani minden olyan civil kezdeményezésnek, amelyik környezetünk megóvását, megőrzését hivatott elérni. A Zöld Tagozatnak emellett oda kell figyelnie az önkormányzati szinten meghozott döntésekre, különös tekintettel a közlekedésfejlesztés kérdésére és az ipari szennyezőkre.

„A szennyező avagy veszélyes üzemek, a városainkban mindennapos forgalmi dugók, az illegális szemétlerakók, az intézményeinkben és otthonainkban növekvő energiaköltségek mind-mind helyi problémát jelentenek, amelyek megoldása részben tájékozottság, részben politikai szándék kérdése. A Zöld Tagozat célja, hogy a megye polgárinak és politikusainak egyaránt segítsen megtalálni a környezetünk, jövőnk szempontjából is optimális döntéseket” – fogalmazott Oroján Sándor.

A Zöld Tagozat Heves megyei tisztújításán részt vett Medgyesy Balázs, a Zöld Tagozat országos elnöke is. Medgyesy Balázs elmondta: A tagozat új vezetésére fontos munka hárul az elkövetkező évben. Bár Heves megye kiváló természeti, történelmi és turisztikai adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a válságból megerősödve, gazdagabb régiókhoz felzárkózva kerüljön ki, a 2010-es költségvetési javaslat és a vasút szétverésének tervei, a környezetbiztonságot garantáló hatóságok szétzilálása ezt a jövőt veszélyezteti. A Gyurcsány- Bajnai kormány továbbra is tévúton jár: a nemzeti vagyonra építeni kell, nem pedig azt elherdálni."  

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr731382575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank'Leó 2009.09.15. 12:28:49

Jéé? Vannak még tagozatok a Fideszben? A Munkástagozat berobbanása felejthetetlen volt, de arról sem hallani már.

Persze, a nevéből tudni, hogy a Fidesz az Szövetség.

Oroján Sándor 2009.09.16. 14:45:12

Érzek némi iróniát a kommentben... :)

Igen, vannak tagozatok, bár munkájuk elsősorban nem a nyilvános akciók szervezésében merül ki. Szakmai háttértámogatás a feladatuk elsősorban.
A tagozatnak szakértők, a szakterület meghatározó szereplői (akik persze jobboldaliak is egyben) a tagjai.

A FIDESZ nevén túl abból is lehet tudni, hogy szövetség, hogy vannak szövetségesei. Ismertebbek a Fidelitas és a KDNP. De szövetséges még a MAGOSZ, a KPE, a Lungo Drom, stb...

A válaszomban is érzek némi iróniát... :)
süti beállítások módosítása